tag:blogger.com,1999:blog-35041415.post115926544637939079..comments2023-09-09T16:31:20.412+03:00Comments on acemi aşçı: DOMATES KONSERVESİacemi aşçıhttp://www.blogger.com/profile/00471794224085028072noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-24527774307439070502010-08-30T20:42:05.446+03:002010-08-30T20:42:05.446+03:00ellerine sağlık, ben de bugün 25 kg domates aldım....ellerine sağlık, ben de bugün 25 kg domates aldım. Yarın konserve sırası bende...Zencefil ve Tarçınhttps://www.blogger.com/profile/07295411621549276094noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-61201809134978505542009-09-06T17:32:53.345+03:002009-09-06T17:32:53.345+03:00arkadaşlar merhaba
rende yapmak bana herzaman zor ...arkadaşlar merhaba<br />rende yapmak bana herzaman zor geldiği için farklı bir yöntem kullanıyorum..<br />pazardan "yumurta" domates alıyorum hem az sulu hem de sert ve daha etenli..Bunları yıkayıp,kaynamış suyun içine atıyorum 15 dk sonra yumuşayıp kabukları çatlıyor..kolaylıkla soyup doğrayıp,tencereye koyuyorum tuz ilave edip kaynatıyorum..Kaynar halde iken kavonazlora koyup,kızgın haldeki kapakları kapatıp ters çeviriyorum :)Nilgünnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-1159862370085539352006-10-03T10:59:00.000+03:002006-10-03T10:59:00.000+03:00Melike ceğim teşekkürler, senin tarif sanki daha k...Melike ceğim teşekkürler, senin tarif sanki daha kolay görünüyor deneyeceğim. Bahçene nasıl imreniyorum bilsen, linkini bekliyorum, sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-1159777054273515652006-10-02T11:17:00.000+03:002006-10-02T11:17:00.000+03:00Sevgili İpek,Harika bir sayfa yaratmışsın, bende b...Sevgili İpek,<BR/>Harika bir sayfa yaratmışsın, bende bahçecilik ile ilgili bir blok açtım, sonra yollarım.<BR/>Şimdi bu domates konservesi ile ilgili bir not düşmek istedim. Bu konserveyi şöylede yapabilirsin; domatesleri hiç kaynatmadan taze halki ile kavanozlara rendeleyip dolduruyorsun, ağızlarını sıkıca kapatıp, kavonozları ters olarak tencereye yarleştirip, kaynatıyorsun, sıcakken alıp kapakları biraz daha sıkıştırıp ( bu aşamada elini yakmamalısın, havlu kullanman önerilir)soğumaya bırakıyorsun. emin ol kullanmak için açtığında az önce rendelemişsin gibi taze domatesin oluyor....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-1159563850221187842006-09-30T00:04:00.000+03:002006-09-30T00:04:00.000+03:00heeey bu çok sempatiiiik :) İNCHİheeey bu çok sempatiiiik :) İNCHİAnonymousnoreply@blogger.com