tag:blogger.com,1999:blog-35041415.post6093602772691526099..comments2023-09-09T16:31:20.412+03:00Comments on acemi aşçı: limonlu rosa kekacemi aşçıhttp://www.blogger.com/profile/00471794224085028072noreply@blogger.comBlogger43125tag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-67276258265572382892010-10-12T10:53:52.874+03:002010-10-12T10:53:52.874+03:00Evet anlatmaya çalıştığım da bu.. gerçekten "...Evet anlatmaya çalıştığım da bu.. gerçekten "nemli kek" hamur değil. ama bir yerde sorun var demek ki deneyenlerin yarısı sonuca ulaşıyor yarısı memnun değil. deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler..ipekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-58968849186293247022010-10-12T07:41:58.911+03:002010-10-12T07:41:58.911+03:00bu keki denedim ve çok beğendim.nemli bir kek oldu...bu keki denedim ve çok beğendim.nemli bir kek olduğu için bende ilk başta tam pişmediğini düşündüm. Ama biraz dinlenince hakikaten çok güzel oluyor.ilk kez misafirlerime yapmıştım ve onlarda çok beğendi.<br /> Limoncello muhallebi ile deneyen bir arkadaşımız var.muhallebinin nasıl yapıldığını öğrenebilirmiyim??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-82288870361303067312010-06-12T13:22:24.613+03:002010-06-12T13:22:24.613+03:00Yok benim yaptığım kekin ortası bayağı hamur oldu....Yok benim yaptığım kekin ortası bayağı hamur oldu.Hatta kek hamuru çok olduğu için 32 cm lik teflon tepside pişirdim ben.Evet muffin kalıplarında daha başarılı olabilir.nİLAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-73297731516689318352010-05-28T09:49:25.795+03:002010-05-28T09:49:25.795+03:00Nil,
gelen yorumlardan anlıyorum ki, uygulayanları...Nil,<br />gelen yorumlardan anlıyorum ki, uygulayanların yarısı bu keki çok beğeniyor, diğer yarısı hamur olduğunuı söylüyor. Belki bir yerdebenim de fark edemediğim bir püf noktası var ve bazılaarımız bunu fark etmeden yapıyor, diğerleri fark etmeden atlıyor. bunu bulmaya çalışıyorum. Bir de yukarıda yazdığım cevapları tekrarlamak isterim: bu nemli bir kek ve biraz cheesecake kıvamında. Hamurumsu kıvam bu olmasın sakın?<br />bir de belki kek kalıbının boyutu büyüdükçe içi hamur kalıyor oalbilir, yukarıda muffin olarak çok iyi sonuç aldığını yazan bir arkadaşımız var çünkü..<br />senin kalıp ne boydaydı?<br />sevgiyle...ipekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-4879769932334664762010-05-27T16:23:17.836+03:002010-05-27T16:23:17.836+03:00Ne ümitlerle yaptım bu keki ama maalesef başarısı...Ne ümitlerle yaptım bu keki ama maalesef başarısız oldum.Tarife harfiyen uydum,mutfakta da tecrübeli bir insanım ama maalesef hamur oldu.Ama hamur olmayan kenar kısımları muhteşemdi özellikle kokusu.nilAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-49523683926698307132010-02-28T23:10:27.664+02:002010-02-28T23:10:27.664+02:00Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.acemi aşçıhttps://www.blogger.com/profile/00471794224085028072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-23424661119742690932010-02-28T23:10:24.841+02:002010-02-28T23:10:24.841+02:00Ebru,
Elinize sağlık:) Ben de bu haberi bekliyordu...Ebru,<br />Elinize sağlık:) Ben de bu haberi bekliyordum buradan aslında: "muffin denemesi" Bence de muffin olarak iyi sonuç verebilecek bir kek bu ama cesaret edememiştim açıkcası. Sayenizde ben de deneyeceğim. Teşekkürler:) ve evet; fazlası kesinlikle zarar:)<br />sevgiyle..acemi aşçıhttps://www.blogger.com/profile/00471794224085028072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-80583778397851603222010-02-27T01:00:50.947+02:002010-02-27T01:00:50.947+02:00Bugun en sonunda uzun suredir denemek istedigim ke...Bugun en sonunda uzun suredir denemek istedigim kekinizi deneme firsatim oldu. Kalibima malzemeler fazla geldigi icin birazini da muffin olarak degerlendirdim. Her iki turlu de cok basariliydi. Yumusacik, cayla uyumu muhtesem ama fazlasi zarar olan bir kek cikti ortaya. Tesekkurler:))Ebrunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-21166959742094401082010-02-26T19:06:27.505+02:002010-02-26T19:06:27.505+02:00Zehra Hanım labnenin tuzunda dolayı tadın farkedeb...Zehra Hanım labnenin tuzunda dolayı tadın farkedebileceğini yazmış, bundan bahsediyorum..CFnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-16749469820086485912010-02-25T14:41:17.751+02:002010-02-25T14:41:17.751+02:00Günser merhaba:)
SAnırım blogger azizliği: bazı me...Günser merhaba:)<br />SAnırım blogger azizliği: bazı mesajlar bana yeni ulaşıyor:( yorumunu yeni gördüm.<br />Sıvıyağ fikri benim de aklımda, böyle bir deneme mutlaka yapacağım. oranı hakkında sana kesinlikle katılıyorum.. Kim önce denerse haber versin olur mu?<br />sevgiyle..<br /><br />Escargot,<br />çok sevindim, teşekkür ederim:)<br />sevgiyle..<br /><br />Adsız,<br />Küçük paket labne kullanılıyor. Şu anda evde olmadığı için bakıp yazamıyorum ama hatırladığım kadarıyla 200 gr olması gerekiyor.<br /><br />CF,<br />"normalde yediğimiz keklerin ölçüsünde şeker" miktarını anlayamadım? <br />1,5 bardak demişsiniz ama bu tarifte verilen ölçü de zaten 1,5 su bardağı..<br />Bahsedilen Labne, bildiğimiz Labne.. herhangi bir çeşide gerek yok.<br />sevgileracemi aşçınoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-47711244956845801472010-02-25T12:33:04.687+02:002010-02-25T12:33:04.687+02:00Merhaba, bu tarifi başka bir blogda gördüm ve kuru...Merhaba, bu tarifi başka bir blogda gördüm ve kuru keklerden hoşlanmadığım için denemek istiyorum ancak şekeri normalde yediğimiz keklerin ölçüsünde olsun istiyorum, bir buçuk su bardağı koysam yeter mi acaba? Bir de labnenin de çeşitleri oluyor sanırım, hangisini kullanmamız lazım? Yemek konusunda oldukça acemi olduğum için detaylara fazla takılıyorum :)CFnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-73694223332171812852010-02-24T23:45:49.356+02:002010-02-24T23:45:49.356+02:00Acaba bahsedilen labne peyniri kac gram?Acaba bahsedilen labne peyniri kac gram?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-12420678411510060012010-02-24T23:45:46.103+02:002010-02-24T23:45:46.103+02:00Acaba bahsedilen labne peyniri kac gram?Acaba bahsedilen labne peyniri kac gram?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-2160500225810409012010-02-02T13:50:33.624+02:002010-02-02T13:50:33.624+02:00İpek hanım, merhaba..
Öncelikle siteniz çok keyifl...İpek hanım, merhaba..<br />Öncelikle siteniz çok keyifli... <br />Bir çok tarifinizi denedim ve hepsi çok güzel oldu.. Ama bu peynirli limonlu kekiniz en güzeli idi.. bir çok defa yaptım ve hepsi harika oldu.. Tadan herkes de çok beğendi.. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler...escargothttps://www.blogger.com/profile/18363166899809365567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-8115257499817088532010-01-25T00:53:46.060+02:002010-01-25T00:53:46.060+02:00İpek'cim az önce denedim, benimki biraz fazla ...İpek'cim az önce denedim, benimki biraz fazla kabardı. Tadı da süper oldu. Sadece biraz yağı fazla, acaba sıvıyağ ile denesek ve biraz da miktarını azaltsak nasıl olur ??? Güzel tariflerini izlemeye devam ediyorum, sevgiler canım :-))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12508697635481289457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-88473693878207434002010-01-14T17:35:24.342+02:002010-01-14T17:35:24.342+02:00Medura,
Kesinlikle haklısın:)1 dilim yeterli..
Ze...Medura,<br />Kesinlikle haklısın:)1 dilim yeterli..<br /><br />Zehra,<br />Labne biraz tuz içeriyor, ve kekin tadı biraz cheesecakei andırıyor. tad fark edebilir.<br /><br />Piqi,<br />Anladığım kadarıyla aslında siz bu keki gayet güzel yapmışsınız:) Çünkü oldukça nemli hatta hamurumsu bir kek bu Cheesecake tarzında biraz..<br /><br />İpek'ciğim,<br />çok teşekkürler ve bizden de mutlu sağlıklı yeniyıl dilekleri..<br />sevgiyle..<br /><br />Sevdalıtatlar,<br />afiyet olsun:)<br /><br />Paşakızı,<br />teşekkürler..<br /><br />Birsence,<br />Harika dilekler bunlar, ben de sana en iyi dileklerimi gönderiyorum...<br /><br />Derya,<br />teşekkür ederim<br /><br />Yemek bahane,<br />teşekkürler..<br /><br />Yenitatlar<br />teşekkür ederim..<br /><br />Adsız,<br />Bardağı gram olarak ölçmedim ama çeşitli mutfak bloglarında ölçü değişim tablolarında belki rastlayabilirsiniz.<br /><br />Tarifi uygulayan yorumcu,<br />Yukarıda da yzamıştım; aslında başarıyla yapmışsınız keki, çünkü içi oldukça nemli ve hamurumsu. Pişmiş chesecake gibi. Bunu içine konulan labne sağlıyor. Bir süre daha fırında tutunca kuru bir kek oluyor. Ama yine de limoncello fikri cidden hoşuma gitti. müthiş olmuştur:))Elinize sağlık...acemi aşçıhttps://www.blogger.com/profile/00471794224085028072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-44928381296711765632010-01-14T16:54:14.186+02:002010-01-14T16:54:14.186+02:00Ben dun denedim. Cok kocaman bir kek oldu ve becer...Ben dun denedim. Cok kocaman bir kek oldu ve beceremedim. Kekein ici sanki hamur kalmis gibi. Ama pisti, kurdan kontrolunde birsey cıkmadi cunku. Birde sekeri az geldi bana. <br /><br />Bende atmaya kıyamadim. Bugun uzerine limon chello lu muhallebi yapip, hani su etimek tatlisi gibi, diger kalan yari kekide buzluga attim. <br /><br />Nerede hata yaptim acaba. keske orjinalini yeme sansim ola.<br /><br />operim.<br />Sevgiler<br />ellerinize sglik.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-70814766867292206742010-01-10T19:19:05.296+02:002010-01-10T19:19:05.296+02:00Merhaba;
Bu tarifte kullandiginiz bardak olcusunun...Merhaba;<br />Bu tarifte kullandiginiz bardak olcusunun gram karsiligi varsa ogrenebilir miyim?Ornegin bir su bardagi tozseker kac gram?<br />TesekkurlerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-19323555316701508762010-01-05T23:57:18.558+02:002010-01-05T23:57:18.558+02:00super bir goruntu
ellerine saglik canim
bu arada ...super bir goruntu<br />ellerine saglik canim<br /><br />bu arada gecikmeli de olsa mutlu ve saglikli yillar dilerim...<br />kocaman selamlar...<br /><br /><br />www.yenitadlar.blogcu.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-60578404522692479022010-01-04T19:49:24.420+02:002010-01-04T19:49:24.420+02:00Harika gozukuyor, ellerine sağlıkHarika gozukuyor, ellerine sağlıkYemekbahanehttps://www.blogger.com/profile/03607353981416041388noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-17077144362688941142010-01-03T20:33:55.785+02:002010-01-03T20:33:55.785+02:00Gerçekten harika görünüyor kek elleri
ne sağlık ca...Gerçekten harika görünüyor kek elleri<br />ne sağlık canım sevgiler...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14272844356654333849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-46579954316867114622009-12-31T00:46:25.866+02:002009-12-31T00:46:25.866+02:00Merhabalar..Kek çok hoş duruyor.Ellerinize sağlık....Merhabalar..Kek çok hoş duruyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler.paşakızı mutfaktahttps://www.blogger.com/profile/00296290862624639371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-49377799354339825322009-12-30T09:28:33.310+02:002009-12-30T09:28:33.310+02:00Ohh Ohhh kek :) bir dilim alıyorum dinlemem nefis ...Ohh Ohhh kek :) bir dilim alıyorum dinlemem nefis bir görüntü.SeViL ( sevdalitatlar )https://www.blogger.com/profile/05177219912947031401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-10179572717556781932009-12-29T22:40:41.409+02:002009-12-29T22:40:41.409+02:00ipek'ciğim ve yaramaz Mimi. mutlu yıllar ,mutl...ipek'ciğim ve yaramaz Mimi. mutlu yıllar ,mutluluklar 2010 'da.<br />Çok öpüyorum sizleri.İpek Kuscuhttps://www.blogger.com/profile/00721344557661868364noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-88556143506996394922009-12-26T14:48:59.240+02:002009-12-26T14:48:59.240+02:00selam
bu keki harfiyen uygulayıp yaptım ama sonuç ...selam<br />bu keki harfiyen uygulayıp yaptım ama sonuç hüsran oldu maalesef. fırınım kek pişirme konusunda muhteşemdir gerçekten ve ilk defa pişirdiğim bi kek önce kabardı sonrada söndü ve içi hamur kaldı. neden böyle oldu bi fikriniz varmıdır acaba lakin bu kekin bu hale gelmesi için hiç bir sebep yok.piqihttps://www.blogger.com/profile/06234618641108193878noreply@blogger.com