tag:blogger.com,1999:blog-35041415.post730574314985858732..comments2023-09-09T16:31:20.412+03:00Comments on acemi aşçı: Madam Afro'nun Domates Reçeliacemi aşçıhttp://www.blogger.com/profile/00471794224085028072noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-47476875203524636532015-11-23T11:48:56.751+02:002015-11-23T11:48:56.751+02:00Nefis görünüyor . Ben de annemle tarçınlı karanfil...Nefis görünüyor . Ben de annemle tarçınlı karanfiller cherry domates receli yapardım. Sevgiler cincinsfikirlihttps://www.blogger.com/profile/00089545132824053371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-63380971508964569892010-10-25T06:01:11.451+03:002010-10-25T06:01:11.451+03:00I love browsing your website for the reason that y...I love browsing your website for the reason that you can constantly get us new and awesome things, I feel that I should at least say thanks for your hard work.<br /><br />- HenryAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-10782733966689872562009-11-10T16:33:45.344+02:002009-11-10T16:33:45.344+02:00allah allah..1975 yazmıştım..2975 çıkmış.. özür......allah allah..1975 yazmıştım..2975 çıkmış.. özür...müjgannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-18998094344398687452009-11-10T16:31:57.497+02:002009-11-10T16:31:57.497+02:00acemi aşçı:rahmetli annem bu domates reçelini çok ...acemi aşçı:rahmetli annem bu domates reçelini çok güzel yapardı heleki 2975 filan kimse bilmezdi pamukbank diye bir bankadan da dergilerinde yayınlandığı için 250 tl para ödülü kazanmıştı..gündeme getirdiğiniz için teşekkürler..elinize sağlıkmüjgannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-20738302437774716322009-06-06T11:41:24.523+03:002009-06-06T11:41:24.523+03:00Merhaba Halil Bey,
Yorumunuz sayaesinde sayfaya ge...Merhaba Halil Bey,<br />Yorumunuz sayaesinde sayfaya geri döndüğümde, okurlara ceviz receçli tarifi sözü verip, hala sözümü yerine getiremediğimi fark ettim. Bu yüzden acil olarak incir ve ceviz reçeli yapımını araştırıyorum. İncirin Bozcaadaya ait özel bir yorumu olup olmadığını bu yaz gittiğimde öğreneceğim ve mümkünse Afro ile beraber yapmaya çalışacağım.<br /><br />sevgiyle..ipekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-67395945097114808052009-06-06T11:39:46.748+03:002009-06-06T11:39:46.748+03:00selamlar acemi aşcı
bozcaada da yapılan incir reçe...selamlar acemi aşcı<br />bozcaada da yapılan incir reçelinin de tarifini yapabilirmisiniz.<br />halil kutukaKuTuKanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-10534880730492932092009-06-05T11:46:19.387+03:002009-06-05T11:46:19.387+03:00Bu yorum yazar tarafından silindi.KuTuKahttps://www.blogger.com/profile/04322252601234213299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-92143820907427010602008-05-09T19:12:00.000+03:002008-05-09T19:12:00.000+03:00Erkan Bey merhabalar,Yorumunuz ve övgünüz için çok...Erkan Bey merhabalar,<BR/>Yorumunuz ve övgünüz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi bir ustadan beğeni almak beni özellikle mutlu etti.<BR/>Kaybolan Tatlar hakkında bilgi almak üzere hemen sayfanızı ziyaret ediyorum.<BR/>% yaşındaki lızımız daha şimdiden bir Ayvalık aşığı olduğundan, bu yaz sizi ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyacağız.<BR/>Saygı ve sevgilerimleipekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-32103070158053211242008-04-25T23:02:00.000+03:002008-04-25T23:02:00.000+03:00AcemiA�� merhaba..�lk �nce te�ekk�r ederim.siteniz...AcemiA�� merhaba..<BR/>�lk �nce te�ekk�r ederim.sitenizi ve tarz�n�z� be�endim. �ok zarifsiniz.Sak�z macununu ben sak�z tatl�s� veya beyaz tatl� olarak biliyorum. Ben ve ailem �stanbul kurtulu�ta do�dum ve b�y�d�m. kom�ular�m hep lebon markiz,baylan ,tillan�n usta �al�anlar�yd�.bu konuyu konu�al�m.<BR/>Ayr�ca ben oldum olas� kire� kayma�na m�spet bekm�yorum.<BR/>Onun i�in domates re�elinide kire�siz y�ntemleri d�n�lemez mi.....? Ayval�a geldi�inizde sizi<BR/>misafir etmek isterim.Ayr�ca kaybolan tatlara kat�lmak istermisiniz.sevgi ile sa�l�kla mutlu kal�n�z.yesilmutfakhttps://www.blogger.com/profile/04561445351762755835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-72852901445251821952008-01-12T10:59:00.000+02:002008-01-12T10:59:00.000+02:00Merhaba isimsiz yorumcu:)Bozcaada sevdalısı olarak...Merhaba isimsiz yorumcu:)<BR/>Bozcaada sevdalısı olarak, yazdığınız yoruma teşekkür ederim. Duygularınızı paylaşıyorum; benim için de domates reçeli ddemek, ada demek.. <BR/>sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-23474108323059079172008-01-11T13:58:00.000+02:002008-01-11T13:58:00.000+02:00bozcaada sevdalısı olarak sizi kutlarım. domates r...bozcaada sevdalısı olarak sizi kutlarım. domates recelini yerken adanın kokusunu hissederim.aynı şekilde karpuz, patlıcan,üzüm reçelleride yapılıyor.sevgiler)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-62577784735073801352007-09-16T18:08:00.000+03:002007-09-16T18:08:00.000+03:00Münevver ciğim,Çok teşekkür ederim, çok zarifsin, ...Münevver ciğim,<BR/>Çok teşekkür ederim, çok zarifsin, senin için öpeceğim Mimi yi:)<BR/>Sevgiler...<BR/><BR/>Hünerlieller merhaba,<BR/>Etkinlikte sanırım bir yanlışlık olmuş, başka tarifim yayınlanmış. Etkinlik tarifim bir sonraki postta: Denizbörülceli Mini sandöviçler.<BR/>Umarım onları da beğenirsiniz:)<BR/><BR/>Sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-14260987610707515392007-09-16T12:27:00.000+03:002007-09-16T12:27:00.000+03:00meerhabalar etkinlikten geliyorum domates reçeli i...meerhabalar etkinlikten geliyorum domates reçeli ilgimi çekti.elinize saglık çok nefis görünüyor..sevgiyle kalın..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-9315257056980773852007-09-16T09:13:00.000+03:002007-09-16T09:13:00.000+03:00İpek'ciğim, Mimi'nin yeni yaşı kutlu olsun. İstan...İpek'ciğim, Mimi'nin yeni yaşı kutlu olsun. İstanbulda değildim. Gelince öğrendim. Ona sağlıklı, mutlu, başarılı nice yaşlar diliyor, benim için güzel gözlerinden öpmeni istiyorum.<BR/>Sevgiyle, Nane Limon.munevverhttps://www.blogger.com/profile/06489302200578470213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-15707176258247883252007-09-16T00:16:00.000+03:002007-09-16T00:16:00.000+03:00Deniz ciğim,seneye su olsun da domates kolay:) Ama...Deniz ciğim,seneye su olsun da domates kolay:) Ama evet bunlaqr kesinlikle senin domateslerden.. mmm ne güzeel kokuyorlar di mi?<BR/>Sevgilerrr..<BR/><BR/>Sinem ciğim merhaba, bu ilk mesajını cevaplamakta biraz geç kaldım kusura bakma lütfen, bu aralar biraz koşturmaca içindeyim..<BR/>Ceviz reçeline ben de bayılıyorum. sanıyorumaynı teknikle yapılıyorlar. (benimki yalnızca tahmin) Ancak cevizler daha tam olgunlaşmadan, belli bir büyüklükteyken toplanıyorlar bildiğim kadarıyla. öğrendiğimde mutlaka yazacağım. Söz.<BR/>Sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-33418618289523530272007-09-13T14:43:00.000+03:002007-09-13T14:43:00.000+03:00İpek merhaba,Siteni sık sık ziyaret etmekle birlik...İpek merhaba,<BR/><BR/>Siteni sık sık ziyaret etmekle birlikte bu seferki yazını görünce yazmadan edemedim:) Domates reçelini bir arkadaşım sayesinde yemiştim, ancak benim asıl merak ettiğim ceviz reçelinin nasıl yapıldığı; bu konuda birşey öğrenirsen paylaşmanı isterim. Kolay gelsin...Sinem Keleşhttps://www.blogger.com/profile/00537101683553243873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-4110818999789865042007-09-13T10:04:00.000+03:002007-09-13T10:04:00.000+03:00Her yorum yazmak için açtığımda birşey çıkıyor, bi...Her yorum yazmak için açtığımda birşey çıkıyor, bir nasip olmadı :) Bu domatesler hani konuştuğumuz uzun domatesler sanırım. Bak işte getirip verebilseydim "Aman da domateslerim büyümüş de reçel olmuş" diye gözlerim dolacaktı. Seni görene kadar ne domates kaldı kurumuş yapraklarından eser :) Seneye domatesler benden!Denizhttps://www.blogger.com/profile/11555540008018340870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-86918401926804145612007-09-12T20:42:00.000+03:002007-09-12T20:42:00.000+03:00Sevgili Neriman,Eğer Bozcaada da yer arıyorsan, se...Sevgili Neriman,<BR/>Eğer Bozcaada da yer arıyorsan, seve seve yardımcı olurum sana. Nasıl bir yerde kalmak istediğini söylemen yeterli:)<BR/>Sevgiler<BR/><BR/>Sevgili Asya,<BR/>Bahsettiğin mesaj bir önce postta yer alıyor. Hande nin sayfasında reçelini gördüm, bayıldım ellerine sağlık.. Giritli bir anneye sahip olmak muhteşem bir mutfak deneyimi olmalı, çok şanslısın:)<BR/>Şu karpuz reçelini büyük merakla bekliyorum<BR/>Sevgiler<BR/><BR/>Hale gerçekten teşekkürler, o kadar merak etmiştim ki. Süper bir iş çıkartmış ablan. her ikinizin de ellerine sağlık.<BR/>Sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-36355828852624602762007-09-11T19:22:00.000+03:002007-09-11T19:22:00.000+03:00Merhaba,Ipek domates recelini cok begendik. Ben ta...Merhaba,<BR/><BR/>Ipek domates recelini cok begendik. Ben tatmadim , fakat en kisa zamanda bende deneyecegim. Ablamin sitesinde ( benimmutfagim.wordpress.com )Asya yayinladi. Fakat turkiyeden goruntulenemediginden tarifini kendi sitemde yayinladim..<BR/><BR/>Sevgiler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-5594609038917126262007-09-11T18:46:00.000+03:002007-09-11T18:46:00.000+03:00Bu arada yazamadan edemiyecegim karpuz recelinide ...Bu arada yazamadan edemiyecegim karpuz recelinide denedim oda superdi onunda tarifi sitemde bulunuyorAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-38738544396522278712007-09-11T18:01:00.000+03:002007-09-11T18:01:00.000+03:00ipekcigim sana daha oncede cok uzun bir mesaj yoll...ipekcigim sana daha oncede cok uzun bir mesaj yolladim sanirim gelmedi bende sana cocuklugumdaki guzel anilari yazmistim <BR/><BR/>annem gritlidir ve harika receller yapar sadece recel deyil her yemegide lezzetlidir borekler baklava ot yemekleri ne ararsan yapar bizim bulundugumuz yer izmirin bir koyudur annem karsiyakalidir aslen ayvalik dan gelmisler orayada tabi gritten gocmusler bizim evde receller hic eksik olmazdi ben domates recelini karsiyakada bir madammin evinde yemistim <BR/> her neyse uzun lafin kisasi bende yaptim ve resmini bugun siteme ekliyorum ama malesef turkiyeden siteye girilmediginden biraz gormeniz zor bir ay daha sabir bir ay sonra sitem acilinicak..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-32746244113956198972007-09-11T17:52:00.000+03:002007-09-11T17:52:00.000+03:00Domates, patlıcan,karpuz reçelleri...Benim içinde ...Domates, patlıcan,karpuz reçelleri...Benim içinde değişik tatlar..<BR/>Ellerinize sağlık..Yazınızı zevkle okudum.Bozcaada ya gitmeyi hep istiyorum.Hatta bu eylül düşünmüyor değilim.<BR/>Kalacak yerlere bakıp, ayarlamam gerek..<BR/>Çünki hiç bilmediğim bir yer..<BR/>Sevgilerle..nerimandaimamutfakhttps://www.blogger.com/profile/12081846332117893406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-50118798042203077252007-09-11T11:14:00.000+03:002007-09-11T11:14:00.000+03:00Kikiiii, bak şimdi!.. Ben seninle ilgili hiç birşe...Kikiiii, bak şimdi!.. Ben seninle ilgili hiç birşey bilmiyormuşum meğer:) seni bir ara yakalayıp, konuşturmam gerekiyor. kesin çok güzel detaylar bulacağım sayende:)<BR/>Demek "gliko tu kutalyu". Ben bu kaşık tatlısı ismini ne çok aradım biliyor musun?? Vee karpuz kabuğu reçeli.. hiç duymadım ve fena halde merak içindeyim.. <BR/>daha neler öğreneceğim kim bilir?<BR/>Görüşmek üzere Kiki ciğim..<BR/>Sevgiler<BR/><BR/>Sevgili Aslı cığım,<BR/>Yeni şeyler öğrenmeyi denemeyi ben çok seviyorum. bu sayede gerçekten çok seveceğim lezzetlerle tanışıyorum. Tavsiye ederim:)<BR/>Sevgiler<BR/><BR/>İpek ciğim,<BR/>Hissettiklerim tam olarak yazdıkların gibi:) Nazik kutlamana çok teşekkür ederim. Bu güzel günümü paylaşmana da...<BR/>Yazında türkçe karakter hatası olmuş gibi görünüyor, ama yine de anlaşılıyor:)<BR/>Sevgilerimle<BR/><BR/>Sevgili FİG<BR/>Yemek konusundaki önyargılarımı bıraktığımdan beri oldukça kilo aldım:)<BR/>Şu füzyon dedikleri yeni mutfağa karşı önyargılarımı hala kıramamış olsam da, (eti çikolata ve nane sosuyla servis yapmak vs) eskiler bu kadar zahmetle bu yemekleri yüzyıllardır yapmaya devam ediyorlarsa vardır bir hikmeti deyip, geleneksel mutfaklara daha çok ilgi duyuyorum.<BR/>Anlattığım kadın aklıma geldi yazdıklarınla:) Reçelin domates olduğunu bilmeyerek yediğinde bayılmıştı, öğrenince bir tuhaf oldu:))))<BR/>Denemeni tavsiye ederim<BR/>Sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-37106102208349783562007-09-11T11:00:00.000+03:002007-09-11T11:00:00.000+03:00Sndr bayıldım anlattıklarına. Benim annanemin de s...Sndr bayıldım anlattıklarına. Benim annanemin de sanırım öyle güzmüş zarflı bardakları vardı bir yerlerde. Ve hayal meyal hatırlarım reçel sunumunu bu şekilde anlatışını..Çok nostaljik görünüyorum belki ama; bence eskiye ait ne varsa daha özenli ve daha keyifli gibime geliyor. <BR/>Ceviz macunu da tahminim aynı teknikle yapılıyor. Ama tahminim mutlaka kendine has bir püf noktası vardır onun da. <BR/>Adetler iç içe geçmiş, çünkü yaşamlar aslında iç içe geçmiş. Ve hatta onları ayıran değil de, belki bütünleştirendir Ege...<BR/>Çoook sevgi ve öpücükleripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-5211464324445488382007-09-11T10:58:00.000+03:002007-09-11T10:58:00.000+03:00Hiçbir şeye önyargılı bakmamak lazımmış demek. Dom...Hiçbir şeye önyargılı bakmamak lazımmış demek. Domates reçelini hiç tatmadım ama, senin bu güzel anlatımından sonra, yapmaya cesaret edemesem de mutlaka bir yerlerden bulup yiyeceğim canım. Bir de patlıcan reçeli var ya, onu da hiç cesaret edip tadamadım. Belki de çok şey kaçırıyorumdur.:))[ fiкяiмiи iиcє güℓü ]https://www.blogger.com/profile/14463982070237585599noreply@blogger.com