tag:blogger.com,1999:blog-35041415.post7617394129509632681..comments2023-09-09T16:31:20.412+03:00Comments on acemi aşçı: sebzeli lazanyaacemi aşçıhttp://www.blogger.com/profile/00471794224085028072noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-42160070640703223262009-02-18T13:06:00.000+02:002009-02-18T13:06:00.000+02:00EbruNur,Nasıl "hatırladın mı" dersin? Sen neredeys...EbruNur,<BR/>Nasıl "hatırladın mı" dersin? Sen neredeyse ailemizim bir ferdisin:)<BR/>İnci'den yemeklerin konusunda detaylar alıyorum ve cidden mutlu oluyorum. Böyle sıkı takipcilerimin olması hele bir de kendi uygulamalarını yapıp yorum göndermeleri çok değişik bir duygu; kendini iyi hissettiriyor insana. Sanki aynı sofraya oturmuşuz gibi hissediyorum:))<BR/>Bu lazanya, malzemelerinin çokluğu nedeniyle olsa gerek; uzaktan zormuş gibi duruyor. Oysa ne kadar pratik olduğunu artık fark etmişsindir. Ve en güzel tarafı, bir okuyucunun yorumundaki gibi; tarif çok güzel işliyor, ne koyarsan koy içine, kaldırıyor.<BR/>Yeni denemelerini ve yorumlarını merakla bekliyorum.<BR/>sevgiyle Ebru cuğum..ipekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-6378310937091373482009-02-18T11:54:00.000+02:002009-02-18T11:54:00.000+02:00Sevgili Ipek, merhaba ben Ebru Nur :-) Beni hatırl...Sevgili Ipek, merhaba ben Ebru Nur :-) <BR/>Beni hatırladın mı? Inci'nin Bilkent'ten arkadaşı...<BR/><BR/>Sebzeli lazanyanı, haftasonu yaptım da sana onu haber vereyim istedim. Timur'la beraber afiyetle yedik. Eline sağlık, tarif için de çok teşekkürler. Gerçi ben tepside yapmadım, kare cam pyrexte yaptım, o yuzden de daha kalın oldu ama sonuç iyi çıktı. Gözümde çok büyütmüştüm bu lazanyayı ama artık korkusuzca yapabilirim diye düşünüyorum. :-) <BR/>Çok sevgiler<BR/>Ebru OralUnknownhttps://www.blogger.com/profile/13259629255405559862noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-79434965671014437572009-01-30T10:11:00.000+02:002009-01-30T10:11:00.000+02:00Alper,süpersin!!asıl senin ellerine sağlık. buhard...Alper,<BR/>süpersin!!<BR/>asıl senin ellerine sağlık. buharda pişirme fikri çok hoşuma gitti ve aklıma yattı. ilk yapışımda deneyeceğim. <BR/>bana güvenerek tarifi denemene, deneyip beğenmene, beğenip de paylaşmana çooook mutlu oldum. teşekkür ederim.<BR/>sevgiyleipekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-1997372085849756602009-01-29T13:56:00.000+02:002009-01-29T13:56:00.000+02:00Selam,Lazanyayi cok severim, sebzeli lazanyayi ise...Selam,<BR/>Lazanyayi cok severim, sebzeli lazanyayi ise daha bir severim, tarif cok ama cok guzel isliyor, ellerinize saglik, her seferinde elime ne gecerse onunla yapiyorum, artik arkadaslar gelecegi zaman onceden siparis verir oldular.<BR/>ve not: sebzeleri sotelemeyip artik butun marketlerde rahatca bulunan eleklerin uzerinde bir bardak su buharinda pisiriyorum, suyun icine 2 dis sarimsak eziyorum, hic yag olmadigi icin daha hafif geliyor, denemek istiyenlere saygiyla tavsiye edilir. :)Alper Evirgenhttps://www.blogger.com/profile/09972645120841982285noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-89178286693981572202008-12-25T11:57:00.000+02:002008-12-25T11:57:00.000+02:00Aynur,Damak alışkanlıkları o kadar göreceli ki, bu...Aynur,<BR/>Damak alışkanlıkları o kadar göreceli ki, bu işlerde doğrusu/lezzetlisi budur demek çok zor. Ben zeytinyagına öyle alışkınım ki, bu beşamel sos bana diğerinden daha lezzetli geliyor. (Dikkat ettiysen içinde ayrıca labne var, bu da beşamel sostaki yeni takıntım:))<BR/>Yemek yampnaın hiç bir kuralı yok bence, içindeki yağ oranını ve cinsini herkes dilediğince ayarlamalı.<BR/>Sevgiler..<BR/>not: bu lazanyada beşamel sos özellikle çok sulu hazırlanıp, döktükten sonra bekletilerek lazanya plakalarının yumuşaması için kullanılıyor. Piştiğinde ortada beşamel falan olmuyor yani:)ipekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-76839707703058711582008-12-24T19:12:00.000+02:002008-12-24T19:12:00.000+02:00mükemmel görünüyor elinize sağlık! ama zeytinyağla...mükemmel görünüyor elinize sağlık! ama zeytinyağla yapılan beşamelin ne kadar yavan bir tad verdiğini tecrübe etmiş biri olarak bazı tadlarda katı kuralları bir kenara bırakmalı ya da hiç yapmamalı diye düşünüyorum.<BR/>sevgiler aynurAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-41866043290434288552008-05-18T18:18:00.000+03:002008-05-18T18:18:00.000+03:00Merhaba,Benim gibi sebze severler için ideal. Gerç...Merhaba,<BR/><BR/>Benim gibi sebze severler için ideal. Gerçekten çok iştah açıcı görünüyor elinize sağlık.Hulya Unsal Sakirogluhttps://www.blogger.com/profile/00655155729683479980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-2746170176671412008-04-16T11:24:00.000+03:002008-04-16T11:24:00.000+03:00Cafe Gusto,Ben bu yoruma teşekkür edip cevap yazın...Cafe Gusto,<BR/>Ben bu yoruma teşekkür edip cevap yazıncaya kadar, kardesşim çoktan döndü ve özlemi başladı bile:(<BR/>Sevgilerimle..<BR/><BR/>Gülriz,<BR/>Teşekkür ederim. Sebzeler bence herşeye yakışıyor, Özellikle de hamurişlerine.<BR/>Bol yeme içmeli günlerden sonra diyet günleri başladı elbette.<BR/>Bakmayın elmalı çörek tarifi yayınladığıma, onlar arşivden:)<BR/>sevgiler<BR/><BR/>Papatya'cığım,<BR/>Benim de bu lazanyadan sonraki denemem sanırım ıspanaklı olacak. Çok aklıma yatıyor çünkü. OOooo evde ıspanak da var aslında!!!<BR/>İngiliz arkadaş, acaba aç kalır mıyım korkusuyla geldiği Türkiyeden yanında kangal kangal sucula ve adana kebap hayalleri ile döndü!!:))<BR/>Çoook öpüyorum hepinizi<BR/><BR/>Sndrrr!! <BR/>nerelerdesin sen kuzum, çok özledim . Seni de yazılarını da..<BR/>Çoook öpüyorum seni.<BR/><BR/>Kızılcıkşurubu, <BR/>teşekkürler ve sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-31757341500052926982008-04-10T20:26:00.000+03:002008-04-10T20:26:00.000+03:00Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler....Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-74633156766963530512008-04-10T16:35:00.000+03:002008-04-10T16:35:00.000+03:00İpek'cim Allah kavuştursun, kardeş Amerika'da yaşa...İpek'cim Allah kavuştursun, kardeş Amerika'da yaşadığından çok iyi bilirim o duyguyu. Geldikleri zaman harika da, dönüş vakti geldi mi ayaklarım gitmez havaalanına adeta. Ama ne yapalım işte, onların düzeni de oralarda kurulmuş. Hem gitsinler ki, yine gelip bizi sevindirsinler. Senin aracılığınla anneciğini çok çok öpüyorum. En kısa sürede, çok çok güzel günlerde kavuşursunuz birbirinize umarım :)))) <BR/><BR/>Kocaman öpüyorum,<BR/><BR/>Sevgiler :)))Sndrfknellahttps://www.blogger.com/profile/00094055406779942342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-18008767874705923842008-04-09T19:20:00.000+03:002008-04-09T19:20:00.000+03:00Ipekcimöncelikle Allah kavuştursun...Adam akıllı b...Ipekcim<BR/>öncelikle Allah kavuştursun...<BR/>Adam akıllı bir damak ziyafeti olmuş kardeşin için... Bir de yanındaki İngiliz arkadaşının durumunu düşündüm. Ömründe bunca güzel lezzeti bir arada görmüş müydü acaba?! :))<BR/>Ben de pek çok arkadaş gibi lazanyanın sebzelisini çok seviyorum. Ben ıspanaklı yapmıştım geçenlerde. Seninkisi sebze açısından çok daha zengin ve besleyici olmuş. Ellerine sağlık!<BR/>öpüyorum<BR/>PapatyaPapatyahttps://www.blogger.com/profile/00083626245245873989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-3905141629593523452008-04-09T17:15:00.000+03:002008-04-09T17:15:00.000+03:00Sevgili İpek, Allah kavuştursun diyelim :))) Bol y...Sevgili İpek, Allah kavuştursun diyelim :))) Bol yemeli içmeli bir hafta sonu geçmiş anlaşılan. Lazanya şahane görünüyor, hem de kıymalı değil sebzeli; bayıldım, bayıldım... Kimbilir pırasa da ne kadar yakışmıştır içine. Ellerine sağlık, kocaman sevgilergülrizhttps://www.blogger.com/profile/09168193533864365864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-1567640740914464852008-04-09T15:48:00.000+03:002008-04-09T15:48:00.000+03:00Sevgili İpek gözün aydın kardeşine kavuşmuşsun.Ayr...Sevgili İpek gözün aydın kardeşine kavuşmuşsun.Ayrıca Türk mutfağını da özenle tanıttığınıza eminim.Annenin ve senin ellerinize sağlık.sevgiler...Cafe Gustohttps://www.blogger.com/profile/09264187260383444443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-74998402295834905922008-04-09T11:23:00.000+03:002008-04-09T11:23:00.000+03:00Defne'ciğim,Her yemeği ilk yapışımda ben de herkes...Defne'ciğim,<BR/>Her yemeği ilk yapışımda ben de herkes kadar acemiyim:) <BR/>Bizim sebzeyemez kocalar için bile uygun bir tarif oldu gibime geliyor, ama benimki hala direniyor:))<BR/>Çook öptüm seni..<BR/><BR/>Burçin teşekkür ederim. <BR/>Estetik, görsellik ve lezzet konularına senin kadar önem verip, hassas davranan birinden böyle güzel sözler duymak çok güzel.<BR/>Tasarımcı oluşumun, hayatımın her alanına kattığı özen, keyif ve detaycılık, ister istemez mutfağıma ve sayfama da yansıyor.<BR/>Ben de senin sayfanı gezerken, harika fotoğraflar ve lezzetler karşısında yutkunup duruyorum.<BR/>sevgilerimle...<BR/><BR/>Selce, teşekkür ederim.<BR/>Püf noktaları arasında en önemlisi, beşamel sosun fazla koyu olmaması ve de hamurun yumuşaması için lazanyayı pişmeden bekletmek.<BR/>Umarım siz de beğenirsiniz.<BR/>sevgiyle..<BR/><BR/>Zerrin teşekkürler.<BR/>Sebzeli bence de iyi bir alternatif,<BR/>sevgiler<BR/><BR/>Biriciks teşekkür ederim. Umarım sizler de beğenirsiniz<BR/>sevgiler<BR/><BR/>Begüm teşekkürler,<BR/>Sizlere de Allah kavuştursun diyorum:)<BR/>sevgiyle<BR/><BR/>Aslı'cığım,<BR/>Senin hiç birşeyden gözün korkmasın. Yaptığın her şeyi öyle ilgi ve sevgiyle yapıyorsun ki başarısız olman mümkün değil.<BR/>İçten sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-43442359613855524262008-04-09T10:40:00.000+03:002008-04-09T10:40:00.000+03:00İpekcim benim gibi et sevmezlere altın değerinde b...İpekcim benim gibi et sevmezlere altın değerinde bir tarif olmuş bu. Ayrıca nişanlım gibi sebzede seçici olanlara her tür sebzeyi parmaklarıyla beraber yedirtecek kadar lezzetli gözüküyor:).<BR/>Püf noktalarıyla beraber anlatışına bayılıyorum, böylece gözüm korkmuyor en karmaşık yemeklerden bile:).<BR/>Ellerine sağlık canım.<BR/>Sevgiler, öpücükler:).<BR/>aslıbutterflyhttps://www.blogger.com/profile/13061756414397830847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-9930132675234210232008-04-08T18:45:00.000+03:002008-04-08T18:45:00.000+03:00Harika olmus bu lazanya. Ellerine saglik.Kardesind...Harika olmus bu lazanya. Ellerine saglik.<BR/><BR/>Kardesinden ayrilmak cok zor olur eminim, hele annen icin... Bende senede bir iki kere yasiyorum bu durumu :(<BR/>sevgilerBegümhttps://www.blogger.com/profile/10929854724299713489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-55684724796621628652008-04-08T15:31:00.000+03:002008-04-08T15:31:00.000+03:00harika görünüyor bütün püf nktaları deneyerek yapa...harika görünüyor <BR/>bütün püf nktaları deneyerek yapacağım bir sonraki lazanyamı <BR/>sevgiler.biricikshttps://www.blogger.com/profile/05308496153922121745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-49933390075477967462008-04-08T10:00:00.000+03:002008-04-08T10:00:00.000+03:00merhaba kıymalı lazanyayı sevmen o yüzden sebzeki ...merhaba kıymalı lazanyayı sevmen o yüzden sebzeki lazanya tam bana göre ellerinize sağlık...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08239278744956070620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-40765504970192365172008-04-07T16:08:00.000+03:002008-04-07T16:08:00.000+03:00İpek'ciğim püf noktalarına dikkat ederek mutlaka d...İpek'ciğim püf noktalarına dikkat ederek mutlaka deneyeceğim nefis görünüyor ellerine sağlık.<BR/><BR/>Allah kavuştursun.<BR/><BR/>Sevgiler...Selcen Şenocakhttps://www.blogger.com/profile/01893668232332721710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-56101928276429298122008-04-07T12:23:00.000+03:002008-04-07T12:23:00.000+03:00İpekciğim,Tasarımcı olmanın etkisi var mı diye düş...İpekciğim,<BR/>Tasarımcı olmanın etkisi var mı diye düşünüyorum ki mutlaka vardır ama ellerinden çıkan her şey öyle lezzetli görünüyor ki. Yemede yanında yat türünden hani.<BR/><BR/>Ellerine ve zevkine sağlık diyorum.<BR/><BR/>Sevgilerimle...Burçin'in Denemelerihttps://www.blogger.com/profile/09304961721384895446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-76316936031011001152008-04-07T11:32:00.000+03:002008-04-07T11:32:00.000+03:00Sen usta bir aşçı olduğunu artık kabul etmelisin. ...Sen usta bir aşçı olduğunu artık kabul etmelisin. Ben de lazanyanın sebzelisine bayılırım, kıymalısı ile aram yoktur pek. Ellerine sağlık!<BR/><BR/>Dur ben şu kıvrımların güzelliğine bir kere daha bakayım en iyisi :D. Öptüüm!Defnehttps://www.blogger.com/profile/02032055936742320180noreply@blogger.com