tag:blogger.com,1999:blog-35041415.post7880296559976159778..comments2023-09-09T16:31:20.412+03:00Comments on acemi aşçı: Enginar üzeri fava- bezelyeliacemi aşçıhttp://www.blogger.com/profile/00471794224085028072noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-67095251633007277472007-06-03T10:11:00.000+03:002007-06-03T10:11:00.000+03:00Bercest bayıldım ulu enginarın çiçeğine.Araştırma ...Bercest bayıldım ulu enginarın çiçeğine.<BR/>Araştırma için teşekkürler:9<BR/>Sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-30633337813181415882007-06-02T23:43:00.000+03:002007-06-02T23:43:00.000+03:00Çiçeği ve çiçek çanağı yenen iki bitki varmış. Bir...Çiçeği ve çiçek çanağı yenen iki bitki varmış. Biri enginar, diğeri de karnabahar! Fotoğraf için sadece minik bir arama yapabildim. Buraya bir bak istersen: http://www.lifesci.ucsb.edu/~wallenstein/photos/pages/artichoke%20flower.htmBercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-29028182702103624162007-06-02T15:59:00.000+03:002007-06-02T15:59:00.000+03:00Teşekkür ederim Luka:)SevgilerTeşekkür ederim Luka:)<BR/>Sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-39186075288728073662007-06-02T13:59:00.000+03:002007-06-02T13:59:00.000+03:00Merhaba;Sayfanzı, tasarım, fotograflar ve anlatım ...Merhaba;<BR/><BR/>Sayfanzı, tasarım, fotograflar ve anlatım herşey çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-32722252995309663082007-06-02T10:27:00.000+03:002007-06-02T10:27:00.000+03:00Adacım,Bu çeiştlemeyi kendim uydurdum sanıyordum a...Adacım,<BR/>Bu çeiştlemeyi kendim uydurdum sanıyordum ama, yapan varmış meğer.<BR/>Aileye enginarı sevdirecek tarif bence: Asma yaprağında enginar dolma!<BR/>Süper, tavsiye ederim:)<BR/>Sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-15754618387222101142007-06-01T23:39:00.000+03:002007-06-01T23:39:00.000+03:00Enginarı çok severim ve malesef ailede bir tek ben...Enginarı çok severim ve malesef ailede bir tek ben severim. Beş altı enginar tarifim var ama böylesini hiç denemedim. Çok güzel görünüyor.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-57355410871523312772007-06-01T18:06:00.000+03:002007-06-01T18:06:00.000+03:00Müge hoşgeldin, Umarım önceki tarifleri de beğenir...Müge hoşgeldin, <BR/>Umarım önceki tarifleri de beğenirsin. Münkün olduğunca pratik ve sağlıklı olmasına çalışıyorum tariflerin, olabildiğince elbette:) Çünkü malum Mimi faktörü var, arada muffin, kek, birşeyler tutturuyor:))<BR/>ben de senin sayfana bakmak istedim ama profilin paylaşıma açık olmadığından adresini bulamadım.<BR/>Sevgiler:)<BR/>İpek<BR/><BR/>Betül nerelerdesin sen gerçekten? Tavuklu tatlıda takıldın kaldın.<BR/>Bak şimdi!.. Bir de müthiş tarif anlatıyorsun: Yapsana şu baklalı bulgurlu sarmayı,o nasıl güzel şey öyle, deli olacağım meraktan şimdi..<BR/>sevgiler<BR/><BR/>Dilek "ulu enginar" sanki yeterince güzel değilmiş gibi, bir de çiçek mi açıyormuş?? Yine birşey öğrenmeme sebep oldun. Pazardan kart alayım çiçeklensin diye de, kıyamam ki bekletmeye...Kart, mart, oturur yerim:D<BR/>Sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-48043519053856471602007-06-01T17:50:00.000+03:002007-06-01T17:50:00.000+03:00Favaya da enginara da bayılırımmmm! Oh nefis!Çiçek...Favaya da enginara da bayılırımmmm! Oh nefis!<BR/>Çiçek açmış halini gördün mü hiç enginarın İpek? Bazıları eve kartlaşmış enginar alıp, çiçek açmasını bekliyorlarmış. Harika çiçeği var. Pazarda enginar satan bey söylemişti, ben de internetten çiçeğini bulmuştum...Bercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-30721107724376604912007-06-01T17:00:00.000+03:002007-06-01T17:00:00.000+03:00Ipekcigim, o amatorluk-acemilik heyecanlarindan bi...Ipekcigim, o amatorluk-acemilik heyecanlarindan bir siringaya koysalar, arada bir bana zerketseler..Bu gunlerde ne acemilik, ne ustalik bendeki..<BR/>Gecen senelerde bu tarifin bezelye favali versiyonunu bir kac kere ustuste pisirip sonra da unutmustum. Buzluk bezelyeleri ve bolca dereotuyla, himm..<BR/>Kuru baklaysa bizim eve babaanne tarifiyle yaprak sarmasi ici olarak giriyor..Aksamdan islanip ayiklanmis kuru ic bakla, bulgur veya yarma, bol sogan, bol domates, bol yesillik :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-47265957705555599832007-06-01T15:54:00.000+03:002007-06-01T15:54:00.000+03:00Sevgili İpek,öncelikle ziyaret ettiğimiz ve arkada...Sevgili İpek,<BR/>öncelikle ziyaret ettiğimiz ve arkadaş olduğumuz bunca ortak blog varken seni neden bu kadar geç keşfettim diye kendime kızdım. Sevgili selen'in verdiği link ile sana ulaştım ve kendisine çok teşekkür ediyorum.<BR/>Siten çok güzel şimdi geriye dönük de kurcalamaya başlıyorum. İzninle senide linklerime ekliyorumki hergün gelip bakayım.Ben enginarıda favayıda ayrı ayrı çok severim, ikisinin birleşimi eminim güzel olmuştur.<BR/>Ellerine sağlık.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-20859666570850445252007-06-01T10:25:00.000+03:002007-06-01T10:25:00.000+03:00Zerrincik, ben de sarı mercimekle deneyeceğim, dah...Zerrincik, ben de sarı mercimekle deneyeceğim, daha önce hiç yememiştim zaten merak ediyorum.<BR/>Sevgiler<BR/><BR/>Fethiye merhaba, küçük çaplı bir enginar etkinliği gerçekleşti sanki kendiliğinden:) Herkes ne kadar güzel tarifler yayınlıyor ve ne Sgüzel fikirler çıkıyor. Bende bundan sonraki enginarımı taze baklalı fava ile yapacağım. Daha önce yayınladığım," asma yaprağında enginar"ı da şiddetle tavsieye ederim:)<BR/>Sevgiler<BR/><BR/>Devletşah daha kimbilir ne değişik versiyonlar vardır aynı anlama gelen. <BR/>Zengin Anadolu bu; her yörede bir eşelesen kim bilir daha neler çıkar:) Hepsinin hala kullanılıyor olması; işte asıl güzel olan da bu zenginlik..<BR/>Sevgiler:)<BR/><BR/>Almula rica ederim, aslı ben sana teşekkür ederim ki, tariflerimi beğeniyor, bana güveniyor ve uyguluyorsun. <BR/>Sevgiler:)<BR/><BR/>Sevgili B&E nin annesi,<BR/>Beni öyle bir can damarımdan yakaladın ki şimdi sen:)) Hiç aklımda yokken harika bir konu soktun aklıma.. Hemen "olabilir sanki" diye düşündüğüm bir iki şey geliyor aklıma da, önce bir deneyip hakikaten olup olamayacağını göreyim; sonra zevkle paylaşırım buradan.<BR/>Fikir için çoooook teşekkürler<BR/>sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-10830112720234066362007-05-31T23:25:00.000+03:002007-05-31T23:25:00.000+03:00Sevgili Ipek,Kuru bakla ile fava dan baska ne yapi...Sevgili Ipek,<BR/><BR/>Kuru bakla ile fava dan baska ne yapilabilir acaba, bir fikrin var mi??<BR/><BR/>Simdiden cok tesekkurler,<BR/><BR/>Bobby ve Emine nin annesiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-46754223910885301652007-05-31T22:32:00.000+03:002007-05-31T22:32:00.000+03:00canım ellerine sağlık enginar fava ilede çok güzel...canım ellerine sağlık enginar fava ilede çok güzel görünüyor sen benim enginar çeşitlerimi çoğaltıyorsun teşekkür ederim sevgilerimle...Selcen Şenocakhttps://www.blogger.com/profile/01893668232332721710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-56888518304017160652007-05-31T20:30:00.000+03:002007-05-31T20:30:00.000+03:00Ayy. Akşam akşam güldürdün canım... "Kurtlu baklan...Ayy. Akşam akşam güldürdün canım... "Kurtlu baklanın kör alıcısı olurmuş." Şekerciğim o sözümüz "kör atın kör alıcısı olumuş" şeklinde. Ama aynı manâya gelir değil mi... Yani ben bundan sonra arada seninkisi gibi kullanayım..Devletsahhttps://www.blogger.com/profile/12059538316174827428noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-85997049632473935892007-05-31T19:35:00.000+03:002007-05-31T19:35:00.000+03:00ipekcigim, bu tarif de munevverinki de cok hos. el...ipekcigim, bu tarif de munevverinki de cok hos. elimde tazecik baklalar, enginarlar varken yesilini deneyecegim insallah, ama ikinize de fikir icin tesekkurler ;)fethiyehttps://www.blogger.com/profile/03986653087719504139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-32289514240471628772007-05-31T12:31:00.000+03:002007-05-31T12:31:00.000+03:00İpek, tavsiye edilen sarı mercimekti. Kırmızı merc...İpek, tavsiye edilen sarı mercimekti. Kırmızı mercimeklede olur diye düşünüyorum. Aynı aileden nasılsa.. :) Yabancı değiller... Denersen sonucu merakla bekliyorum..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-82577009761478598062007-05-31T11:08:00.000+03:002007-05-31T11:08:00.000+03:00Meltem, sen de yap.. Ne güzel herkes enginar seviy...Meltem, sen de yap.. Ne güzel herkes enginar seviyor.<BR/>sevgiler<BR/><BR/>Minik kuş yoksa enginar da mı yok oralarda?? Biz de hakikaten nerdeyse gözüne gözüne sokuyoruz herkesin bu enginar tariflerini:)) Mevsimi ya şimdi..<BR/>Kesin dönüş mü var, yoksa tatil için mi geliş?<BR/>Sevgiler<BR/><BR/>Sanem sırf inattansa, gerçekten bırakmalısın bu inadı, ulu enginarı kızdırmaya gelmez.:))Ama sevmiyorsan o ayrı tabii. Öylesine faydalı ki mu meret ne yap yap ye bence.<BR/>Sevgiler<BR/><BR/>Zerrincik, harika bir tarif, cidden deneyeceğim bunu. Peki mercimeğin özellikle sarı olması gerekiyor mu?<BR/>Otlu zeytinyağı tutkusu bende de var:))<BR/>Sevgiler, teşekkürleripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-40589446199258333332007-05-31T10:04:00.000+03:002007-05-31T10:04:00.000+03:00Canım İpek, istediğin gibi seslenebilirsin. Baksan...Canım İpek, istediğin gibi seslenebilirsin. Baksana ben sormadan canım demeye başlamışım bile :))<BR/><BR/>Sarı mercimekli fava tarifini bir girit yemekleri dökümanında okumuştum. Ama tüm yemek kitaplarım ve netden indirdiğim dökümanlar İstanbul'da kaldığı için aklımda kaldığı gibi yapıyorum. Bakla favasına göre çok farklı değil bakla yerine sarı mercimek koyuyorsun. Ben blanderden geçirirken 2 yemek kaşığı çiğ krema katıyorum. Kıvam veriyor. Sarımsağı biraz fazla tutuyorum. Bir de zeytinyağını içine çok fazla koymuyorum fava haline geldikten sonra üstüne gezdiriyorum. Bir de bu tür yemekler için özel zeytinyağı hazırladım. Otlu. İçine taze otları koydum. Üstüne gezdirdiğinizde müthiş lezzetli oluyor.<BR/><BR/>Umarım denersin ve beğenirsin. ben bakla enginarı birbirine çok yakıştırıyorum ama bence sarı mercimekte enginara güzel eşlik ediyor :)<BR/><BR/>Sımmsıcak sevgiler...<BR/><BR/>Bu sırada blogumdaki ilk tariflerimden biri enginarlı börekti. Enginar seviyorsanız bir deneyin derim: http://misss.blogcu.com/1384247/<BR/><BR/>Ben çok sık yapıyorum.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-40918975310509744132007-05-31T03:54:00.000+03:002007-05-31T03:54:00.000+03:00Gercekten cok kendinden emin bir sebzeymiş kendile...Gercekten cok kendinden emin bir sebzeymiş kendileri, bundan sonra inadı bırakıp pişirmeliyim. İtiraf ediyorum yıllar var yemiyorum ;(Sanemhttps://www.blogger.com/profile/17177761838017042411noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-67556935711651344632007-05-30T23:50:00.000+03:002007-05-30T23:50:00.000+03:00Nedir bu enginar tarifleri boyle... Sanki herkes b...Nedir bu enginar tarifleri boyle... Sanki herkes bana illa enginar yap diye baski yapiyor. Hepsi birbirinden guzel enginar tariflerim oldu ama Turkiye'ye gitmeden deneyemiycem ki hic birini. Benim yerime de ye bir daha ki sefere olur mu? Ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.Minik Kushttps://www.blogger.com/profile/03114843245281168445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-13480132481633414382007-05-30T21:06:00.000+03:002007-05-30T21:06:00.000+03:00Ama ben de aynısını yapacaktım :)ellerine sağlık ...Ama ben de aynısını yapacaktım :)<BR/><BR/>ellerine sağlık ben çok severim.<BR/><BR/>sevgilermeltemhttps://www.blogger.com/profile/04603128017889502750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-15633256022275617382007-05-30T15:59:00.000+03:002007-05-30T15:59:00.000+03:00Nükhet ciğim sağol arkadaşım. Bu aralar Mimi hasta...Nükhet ciğim sağol arkadaşım. Bu aralar Mimi hasta ve evde diye buralarda az dolanabiliyorum. Bu yüzden henüz senin pastayı görmedim, hemen bakmam lazım.. Kimbilir neler döktürdün bu sefer. Sana acelden yazamadım ama geçen postunda anlattığın pizza maceran çok şekerdi; hızlı çekim gibi:))<BR/>Sevgiler<BR/><BR/>Burçin ciğim çok teşkkür ederim, beğenmene sevindim<BR/>Sevgiler<BR/><BR/>Merhaba Zerrincik:) Böyle seslenmemden umarım rahatsız olmazsın, senin o bıcır bıcır ve şen yazıların bende bu sevecen hissi uyandırıyor çünkü. İsteemzsen söyle lütfen.<BR/>Enginar konusundaki hislerime de tercuman oldun işte. O nasıl heybet öyle değil mi?? Ulu Enginar!!<BR/>Sarı mercimekli fava yı lütfen en kısa zamanda yazar mısın, çok ilgimi çekti,<BR/>Sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-13098203804773899152007-05-30T15:51:00.000+03:002007-05-30T15:51:00.000+03:00Sndr, işte bu benzetmelerin yok mu, saatlerce gülü...Sndr, işte bu benzetmelerin yok mu, saatlerce gülüyorum. <BR/>Ulu enginar,Kedi bıyığı oltalar..(Son akçakoca gezisinde dizi dizi oltaları görünce kardeşimle göz göze gelip, patladık gülmekten)<BR/>Ben gerçekten de oradaki enginarların heybetini tarif edebilecek bir kelime aradım durdum; bulmadım. Buyrun işte: Ulu enginar.. Tam tanımı bu. Bazılarının yüksekliği 1,5 vardı.<BR/>Sevgiler.<BR/><BR/>Merhaba Neriman,<BR/>Güzel sözlerine çok teşekkür. Haftasonu kaçamakları aslında biraz yorucu olsa da, şehirden biraz olsun uzaklaşmak çok keyifli gerçekten.<BR/>Enginarlar gerçekten çok büyükler, yukarıda Sndr e de yazdım, boyları tahminim 1,5 m. Belki daha fazladır. Ama gövdeleri o kadar kalın ve yaprakları o kadar geniş ki. Tam tabiriyle "Ulu Enginar" :))<BR/>Sevgiler<BR/><BR/>Selen dedim ya, keşke herkes bir farklı enginar tarifi yapsa her gün yesek:) seninkileri merakla bekliyorum. Favayı hiç yapmadıysan dene bence, çok kolay bir yemek aslında.<BR/>Bunları beğenmene sevindim,<BR/>Sevgileripekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-70877045891780572472007-05-30T15:47:00.000+03:002007-05-30T15:47:00.000+03:00Defne ciğim, enginar bahçesi çok etkileyiciydi ger...Defne ciğim, enginar bahçesi çok etkileyiciydi gerçekten. <BR/>Baklanın iyisini açıkçası ben de bilmiyorum. İç kabukları da soyularak hazırlandığından çok sorun olmuyor. Ama zamanını geçirmemek gerekir, kurtlanıyor diye biliyorum.<BR/>Bir laf vardı ; "kurtlu baklanın kör alıcısı olur" gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam:D<BR/>sevgiler<BR/>İpek<BR/><BR/>Münevver ciğim, kesin sen bilirsin iyi bakla nasıl ayırd edilir, Bize anlatır mısın?<BR/>Bakla püresi soğumadan hemen önce içine dereotu koyduğum için benim favanın rengi hafif yeşile çalıyor, tadı da biraz daha değişiyor.<BR/>sevgiler<BR/><BR/>Canan cığım, çok şekersin. <BR/>Bir an seni ekranın, beni de enginarların karşısında hazırola geçmiş hayal ettim de, nasıl güldüm tahmin edersin:))<BR/>Çok canayakın bulduğum övgülerinle beni gururlandırıyorsun. Beğeninle mutlu oluyorum. sayenizde yemek yapmak gerçek bir hobby oldu bende, teşekkürler:)ipekhttps://www.blogger.com/profile/10275714412726690222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35041415.post-81458432432048743982007-05-30T09:16:00.001+03:002007-05-30T09:16:00.001+03:00Canım İpek, gerçekten heybetli bir bitki ben de Kı...Canım İpek, gerçekten heybetli bir bitki ben de Kıbrısa geldiğimde bir bahçe görmüştüm bu nedir böyle diye şok geçirmiştim ağzım açık bir süre bahçeyi seyretmiştim :) <BR/><BR/>Bu sırada ben favayı sarı mercimekten yapıyorum. Enginarın üzerine oda yakışıyor. belki denemek istersin. Nefis olmuş. Ellerine sağlık.<BR/><BR/>Sıcacık sevgilerimle...Anonymousnoreply@blogger.com