6 kişilik
- 3 adet ufak bostan patlıcanı
- 4 kaşık zeytinyağı
- 3 büyük olgun domates
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- tuz karabiber
- 250 gr konserve nohut.
- yoğurt
- Patlıcanları ortadan dikey keserek ikiye bölün , tuzlu suda bekletin, yıkayıp kurulayın
- İyi pişmesi için iç (beyaz) kısmına bıçakla, çaprazlama derin çentikler atın
- Zeytinyağını kapaklı bir teflon tavada kızdırın, patlıcanları tavaya alıp üzerine kapak kapatın.
- En kısık ateşte üzeri kapalı olarak iki tarafını da iyice pişirin.
- Bu arada ufak başka bir tencereye azıcık zeytinyağı koyarak, ince doğradığınız sarımsağı ve biberleri soteleyin.
- Üzerine, kabuklarını soyup, irice doğradığınız domatesleri ekleyin.
- Tuz, şeker ve karabiberle tatlandırın, haşlanmış nohutları da ekleyerek 10 dakika pişirin.
- Patlıcanlar pişince, bir kaşık yardımıyla iç kısımlarını çıkartın,
- Patlıcan içlerini domatesli, nohutlu karışıma ekleyerek iyice karıştırın
- Karışımı patlıcan kabuklarının içine doldurun.
- Sarımsaklı yoğurtla ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Notlar ve püf noktaları:
- Az yağ kullanarak patlıcan kızartabilmek için bildiğim en iyi yöntem; teflon tavada kapak kapatarak kısık ateşte uzun süre pişirmek. Üzerine fırçayla çok az yağ sürüp fırında da kızartıyorum ama, lezzet aynı olmuyor. O yüzden kapaklı yöntemi tavsiye ederim.
- Patlıcanlar iyice yumuşayana dek pişirirseniz, tüm iç kısmı kaşıkla alıp, nohutlu içle karıştırabilirsiniz.Böylelikle kabuklu kısım sadece çanak görevi yapacak. Bu yüzden kabukları alacalı soymadım, bütün bıraktım.
- Yoğurt kullanmayı ihmal etmeyin, harika bir lezzet katıyor.
- Vejateryanların ya da et diyeti yapanların özellikle seveceğini düşünüyorum:)
12 yorum:
Hıımmm çok değişik bir tat.Denemek lazım mutlaka:))ellerine sağlık.sevgiler
fotoğraflar süper - kabak ve nohut birarada pişirmişliğim var patlıcan - nohut nasıl olur merak ettim ellerine sağlık
Ne güzel görünüyor!
Bende patlicanlari boyle yapiyorum. Sizinde cok sevdiginiz Rustic ten ogrenmistim, karniyarik yaparken anlatmisti. Sizi de, onu da cook seviyorum. Cok selam ve sevgiler Avusturyadan
MeLiha
Tuğba,
Değişikliklere açık olanlar için ilginç bir tecrübe olacağından eminim. İyi de bir lezzeti var.
sevgiyle..
Berrin,
Teşekkürler. Lezzet benim için tatminkardı. Sarmısaklı yoğurt işi bütünleştiriyor. Denersen haber ver, yorumunu merak ederim:)
sevgiyle..
Tijen,
Çok teşekkür:)
sevgiyle..
Meliha,
Gerçekten haklısın; diğer pek çok sağlıklı şeyi ondan öğrendiğim gibi,patlıcanı böyle pişirmeyi sevgili Rustic-Betül den öğrenmiştim. Onun mutfağı ve yaratıcılığı müthiştir.
sevgiyle..
ÇOK HOŞ :)))) DENEMELİ !!!!
İYİ BAYRAMLAR DİLİYORUM.. ÇOK SEVGİLER
nUnU
patlıcanı da nohutu da çok severim.. patlıcanın içine nohut, bunların üzerine sarımsaklı yoğurdu da koymuşsun.. tam benlik olmmuş bu..
ellerine sağlık..
Bu arada Bayramınız mubarek olsun.. Sevdiklerinizle beraber nice mutlu huzurlu, sağlıklı bayramlar dilerim..
Görüntü nefşs.
Eminim lezzetide harikadır.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com
Misafirlerimiz için hoş bir tarif listeme ekledim ellerinize sağlık..
iyi haftalar diliyorum sevgilerrle..
Taze nane,
Geç kalmış bayram tebriği ve teşekkürümü kabul et lütfen.
sevgiler
Nunu ,
Çok teşekkürler, içten sevgiler..
Kübra,
Ortaya çıkan lezzet, hepimizin aslında çok aşina bir damak tadı. Seveceğini umuyorum.
Teşekkürler ve sevgiler.
Semra,
Teşekkür ederim. Bizim ailede beğenildi, umarım deneyenler de beğenir.
Sevgiler
Rumma,
Çok teşekkür. Benden de iyi bir hafta temennileri sana:)
sevgiler
Harika gozukuyor, tam benlik bir tarif.;)
MeRail
Teşekkürler,
sevgiler
Yorum Gönder