26 Ocak 2009

Ekmek-Ciabatta



Şimdiki tarif, hazır almak yerine, kendi ekmeğini evde vapmak isteyenlere.
Garantilidir, benim gibi hamur yoğurma özürlü birine göredir:) Tarif buradandır ve bu sayfadan yaptığım pek çok ekmek çeşidi, tarafımdan başarıyla yapılıp; tarafımızdan afiyetle silinip süpürülmüştür.
Sayfadaki her tarif, hem ekmek makinası, hem elde yoğurmaya göre ayrı ayrı veriliyor. Ben her iki tarifi karıştırıp, hamuru makinenin hamur programında yapıyor, mayalandıktan sonra fırın tepsisine alıp, 15 dakika da orada mayalandırıyor, sonra da 15-20 dakika civarında fırında pişiriyorum.
Daha önce yoğurt tarifini uygulayıp, artık yoğurdu dışarıdan almadığımı yazmıştım. Şimdi sırayla buradaki bütün ekmekleri deniyorum. Sonuç her zaman başarılı oluyor. Şu ana kadar bir tek ekşi hamur mayası yapmayı başaramadım. Onu da başaracağım; çabalıyorum:)


12 yorum:

pecete dedi ki...

Şimdi o ekmeğin yarısı yumurta sarısı, diğer yarısı da nutella ile buluşmalı. ve pek tabi ki taze ekmek kokusu...Sevgiler...

Adsız dedi ki...

çok severim bu ekmeği hep hazır alırdım..şimdi deniyeceğim,ellerinize sağlık

Özlem dedi ki...

İpek'cim,
Daha önce bu siteden bahsetmiştin galiba, yoğurttan bahsedince hatırladım, güzel bir site gerçekten ve bir daha unutmamak için de linklerime ekledim. Ekmeğin surperfis (yani hem super hem de nefis :)) olmuş...
ellerine sağlık,
sevgilerimle,

ipek dedi ki...

Ayşem,
Aynen öyle oldu zaten:))
sevgiyle...

Kardelen,
bu çok lezzetli ve puf puf bir ekmek. ama ciabatta kadar esnek değil. eğer bulabilirsen ekşi hamur mayası ile dene. ben ikinci sefere öyle deneyeceğim. sanıyorum öyle daha da güzel olacak. ama bulamıyorum birtürlü.
sevgiyle..

Özlem,
Doğru hatırladın, bahsettiğim aynı site. Bu aralar oralarda dolanıp duruyorum da:))
Süperfis ço süper olmuş:)
sevgiyle..

Adsız dedi ki...

Acemi asci sitenizin ismine pek uymamis
hersey o kadar guzel gorunuyorki super asci olarak goruyorum sizi
tariflerinizin hangisine bakacagimi sasirdim hepside birbirinden nefis ve albenili.
ellerine saglik arkadasim.HARİKASİN.

GUZEL TARİFLERİNİN MUDAVİMİ OLACAGİMA EMİN OLABİLRSİNİZ.

SEVGİLER.

zarpandit dedi ki...

aynı site ve aynı ekmek tarifine gunler oncesinden bakmıs bir okuyucunuz olarak bu ekmek yapma işine anne evinde değil kendi evimde girmek istiyorum ucunda azar var diye korkuyorum ama garip bir şekilde yazının ustune canım mutfaga girmek istiyor :)


size afiyet olsun bana birazcık gaz olsun ki yapabileyim :)



ps: o sitedeki ekmek ustu tariflerde oldukca guzel:)

made in funda dedi ki...

nefis bir ekmek olmuş canım.ellerine sağlık.mis gibi...

ipek dedi ki...

Özgül,
Aceminin mutfağına hoşgeldin:)
Buradaki tariflerin bazıları, tarafımdan ilk defa denenip, beğenilirse sizlerle paylaşılıyor. Çoğu tarif ise kendi yorumlamamla oluşuyor. Yani profesyonel bir durum yok ortada:)
Ama sizler beğenilerinizi böyle belirttikçe çok keyifleniyorum, teşekkür ederim.
Umarım beğenilerinizi boşa çıkartmam.
sevgiyle

Zarpandit,
koş mutfağa:)))
bu ekmekler pişerken çıkan kokudan, azar mazar kalmaz hiç korkma.. zaten 40 fırın sayfasına girip de ekmek yapmayı istmeyen olmuş mudur acaba??
sevgiyle...


Defneyle birlikte,
teşekkür ederim.
sevgiyle..

Adsız dedi ki...

Eminim çok lezzetlidir...Elinize sağlık...

çay
kahve
çay kahve

canikom dedi ki...

ekmeği turbo ayarda mı yoksa normal fansız ayardamı yapıyorsunuz.tşk ederim

Bilges dedi ki...

bu ekmegi denedim .. muhtesem oldu.. önayak oldugunuz icin tesekkürler :)) ben de blogumda yazdım.. ama o sayfayı coktandır kurcalar dururum... sizin sayfanızda da gorunce,bi güven geldi bana yaptım... meger ne onyargılı imişim...

ipek dedi ki...

ilyasonsekiz,
teşekkürler,

canikom,
normal fansız ayar, sadece alt üst ısıtma..

Bilges
Eline sağlık,
o sayfadaki her tarifi gönül rahatlığıyla yapabilirsin..
seviyle..