Bu salata, daha doğrusu tuzu alınıp kızartılmış hellim peyniri, son zamanlardaki yeni gözdem. Uygulama detaylarımı bekletmeden yayınlıyorum, umarım beğenir ve bu sağlıklı salatadan sizler de benim kadar lezzet alırsınız.
Ispanaklı Hellim Salatası
Malzemeler:
2 kişi için
- 1 ufak demet kuzu ıspanak
- 1 adet greyfurt
- 1 adet portakal
- 1 adet portakal (suyu sıkılacak)
- 1 adet elma
- 1/2 adet nar
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı taze badem (ya da ceviz vb)
- 1/2 paket hellim peyniri
Yapılışı
- Bütün malzemeleri yıkayıp kurutun, meyveleri soyup, narı ayıklayın.
- Portakal ve greyfurtu küp küp doğrayın, elmaları incecik dilimleyin.
- Bademlerin kabuklarını soyun (dilerseniz tavada kavurabilirsiniz)
- Ispanakları elinizle doğrayıp kaseye yerleştirin.
- Zeytinyağı ve portakal suyunu ilave edip karıştırın.
- Greyfurt nar ve portakalları ilave edip, elma dilimleri, badem ve narlarla süsleyin.
- Hellim dilimlerini bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyduğunuz teflon tavada kızarttıktan sonra salatanın üzerine koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
Hellim peyniri çok tuzlu ancak, birgece öncesinden suya koyup bekletirseniz tuzu tamamen gidiyor.
Benzer tarifler:
Bulgurlu semizotu salatası
Taze ıspanak salatası
Kurutulmuş domatesve Mozarellalı roka Salatası
17 yorum:
narın kırmızısı ve ıspanağın yeşili birbirine ne kadar yakışmış.çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık.
daha önce de ıspanağın bu şekilde çiğ kullanıldığını okumuştum ama henüz denemedim, ilk denediğim tarif bu olcak çünkü hellime bayılırım. :)
Ben de hem bu salataya hem de salatayı hazırlayıp sunan güzel kadına bayılırım. Canım İpek'im kocaman kucaklıyorum seni!
SEVGİLİ İPEKCİĞİM MERHABALAR.
Çok uzun zaman oldu gelemeyeli.
bir önceki postunu keyifle ve neşeyle okudum..
keşke bir TV programın olsa dedim,
yada başka bir paylaşım portalı.
CD-lerin olsa...,
yada açacağın bir yer !!!!
vallahi benden bu kadar :)
salatan enfes gerçekten. ben ve ailem salatalarla beraber meyve dostluğunu çok severiz.
ellerine sağlık.. RENKLER HARİKA
ÇOK sevgiler....
NuNu
Ben de içime ferahlık veren fotoğraflarını özlemişim sevgili İpek!
Bütün sebzeler nasıl da bir ahenk içerisinde poz vermişler öyle,bayıldım.:))
Sevgi,
Ispanağı henüz çiğ denemediysen bu iyi bir başlangıç olsun.
Ben neredeyse bütün salatalarda kullanıyorum ve pişmişten daha lezzetli geliyor. Hatta sadece limon suyu ve ıspanak bile süper. Tuz ilavesine gerek olmuyor; ıspanak yeterince sodyum içermekte.
Görüntüsü zaten iştah açmaya yetiyor,
sevgiyle...
Defne'ciğim,
Sen bol bol ye bu aralar bu sağlıklı besinlerden ki, minik prenses güçlü, sağlıklı olsun.
öpüyorum..
Nunu,
Ne iyi ettin geldin..
Çok güzel fikirlerle de gelmişsin üstelik, hepsine bayıldım; "keşke olsa gerçekten" dedim..
Ama bir tanesi oluyor: yeni bir portal;)
Ehh benden bu kadar ipucu işte:)
sevgiyle..
Tijen,
Ben de senin fotoğraflara bakıyorum durmadan; iyi geliyor..
Bu aralar tam mevsimi sizin orlarda; şöyle ferah-taze nergisler bekliyorum senden..
sevgiyle..
Müjde,
Evet, pek sevdiler onlar bir arada olmayı:)
sevgiyle...
SEVGİLİ İPEK HANIM SÜREKLİ İZLERİM SİZİ YANİ TAKİP EDERİM YAZMAK BU GUNE KISMET OLDU :))
SALATA HARİKA OPLMUŞ GERCEKTEN ADI YAKIŞMIŞ..
ELLERİNİZE SAGLIK SEVGİLER
SEVİL
İpek, ellerine sağlık. Ama hala heyecanla bekliyorum. Portal mortal, hadi amaaa...
hellim varsa baska soze ne hacet:))
Muhteşem olmuş.
Ben de ıspanağı salatalarda çok kullanıyorum, hellimle çok yakışacağına eminim.
Sevil,
Teşekkürler, hem paylaşım hem de beğeni için:)
sevgiler..
Ayşem,
Az kaldı, bir an önce yetiştirmek için, tam istediğim şekilde olmasa da kısa bir süre sonra yayına geçiyorum:) İçime sinen şeklini zaman içerisinde veririm diye düşünerek:)
ama içerik hala tahmin edilemedi:)
sevgiyle.
Zarpandit,
Çok tuzlu diyerek hellime bunca zaman gereken ilgiyi göstermemişim. Tuzu alınınca ve kızarınca bir anda favorim oldu..
sevgiyle..
Gülfem,
İsmin nadir duyduğum bir isim. İlk okulda bir arkadaşım vardı, yaşını bilmiyorum ama o olabilir misin?
sevgiyle..
İpekcim, ıspanak çiğ olarak bana da çok lezzetli geliyor..
Salatalarıma bol nar ekşisi dökerim ben ama böyle taneleriyle süslemek hiç aklıma gelmemiş nedense. Senin bu tablo gibi salatanı görünce narı mutlaka denemeliyim dedim:).
Tariflerin her zaman benim sağlıklı yemek anlayışıma göre, bu yüzden ayrıca çok seviyorum siteni.
Ellerine sağlık canım:).
Sevgiler....
aslı
Henüz bu güzel görünümlü salatanızı denemedim ama dün arkadaşlarıma tarifini blogunuzdan aldığım asma yapraklı somonla harika bir ziyafet çekip takdir toplamış bulunmaktayım:) takdirlerin bir kısmının sizin hakkınız olduğunu düşünüyor sevgiler yolluyorum. (Mimi'yi, güzel fotoğraflarını ve maceralarını özledik)
Aslı,
Bu aralar elimde bol ve çok güzel narlar var. Her yerde değerlendirmeye çalışıyorum. Salatalarla hem görsel hem de lezzet uyumu çok iyi. Tatlılarla da çok iyi gidiyor tavsiye ederim.
Yemek anlayışımdan mümkün olduğunca taviz vermemeye çalışıyorum. Böylesi hem daha sağlıklı hem daha huzurlu:) Beğeniliyor olmasına çok seviniyorum.
sevgiyle..
Nurşen,
Öncelikle eline sağlık. Ne kadar düşüncelisin çok teşekkür ederim.
Bence bu zerafetinle takdirleri asıl sen hak ediyorsun.
Mimi'nin sayfasına yeterince vakit ayıramıyorum farkındayım. Bu aralar yeni bir web sayfası hazırlığı içindeyim, bütün vaktimi o alıyor. Telafi edeceğim:)
sevgiler
Çok güzel görünüyor...Elinize sağlık...
kahve
çay kahve
www.cayvekahve.com
İpek dün akşam bu salatayı denedim, beklediğimden çoook daha lezzetli oldu!
Ispanaktan börekler hariç pek hazzetmeyen biri olarak önyargılarımı yıktı diyebilirim :)
Kızarmış hellim tek başına bile çok güzel ama portakal suyu ve ıspanakla birbirlerine bu kadar yakışacaklarını hiç düşünmezdim, tarif için teşekkürler...
İlyas Bey,
teşekkürler, sevgiler
Özge,
Çok sevindim. afiyet olsun.
Ben artık eve gelen her misafire bu salatadan ikram ediyorum. Hem çok beğeniliyor hem içeriği ilginç geliyor. Sizde de beğenilmesine gerçekten sevindim.
sevgilerimle..
Yorum Gönder