05 Ocak 2009

Yılbaşının ardından


Ailecek geçirilen sakin yılbaşı gecesinin ardından, yeni yıla güzel bir bruchla başlangıç yaptık. Keyifli açık büfeden Mimi'nin yalnızca sushi ve çikolata çeşmesine saldırması, bundan sonra yayınlayacağım tarifleri tahmin etmenize yardım edebilir. Uzun bir süredir sushi yapmadığım, kibarca hatırlatılmış oldu böylece:)




Mimi sushileri şimdilik wasabi ve zencefil kullanmadan, sadece soya sosu ile yiyor. En çok California makiyi seviyor. Çubuklarla yemeyi öğrenmek için can atıyor.



Yılbaşı tatili boyunca İnci'siyle çok mutluydu. Şimdi İnci'miz İngiltere'sine döndü. Mimi biraz buruk; yaz tatilini bekliyor.
(Sibel: Mince Pie'lar çok güzeldi, teşekkürler. Sana söz verdiğim kek karıştırma kabını bulamadım. Başka yerlere de bakacağım, aklımda.)

Ortala

Bu yılbaşı ev hiç olmadığı kadar huzurlu geldi bana. Koca ağacımız bu yıl sanki daha bir güzeldi. Ev, daha sıcak, daha ev-ev gibiydi. Yemek masasının üzeri Mimi'yle yaptığımız el işi faaliyet ve malzemeleriyle doluydu. Mumlar ortamı daha da yumuşattı. Ama en güzeli; dışarıda usul usul yağan ve bembeyaz örtüsüyle bütün çirkinlikleri gizleyen kardı.
2009 un daha temiz, daha sağlıklı ve beyaz bir yıl olacağı hissine, sanırım en çok da bu yüzden kapıldım...



Yeni yılımızı kutlayan herkese teşekkür ve sevgiler..

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Sushi tarifinizi sabırsızlıkla bekliyorum..

Adsız dedi ki...

Anlatımınız, tarifleriniz harika.
Okuyunca insanın içine sıcaklık yayılıyor. Ankarada nerde yaptınız brunch'ı ? Sorsam ayıp olur mu? :)
Sevgiler, yeni yılda da sizinleyim inşallah...

Bahar Ulus dedi ki...

umarım bu huzuru bütün bir sene hissedersin. sevgiler.

ipek dedi ki...

Yasemin,
sushi dersleri etiketi ile aslında daha önce oldukça detaylı tarifler yayınlamıştım.
Bu tariflerle pek çok acemi ascı takipçisinin sushi yapmaya başladığını, gönderdikleri mailler sayesinde öğrendim, çok mutlu oldum.
İlgilenirsen yan tarafta sushi etiketli resimden tıklayabilirsin.
Yeni yazım bunların bir özeti gibi olacak.
İlgilenmene sevindim:)
sevgiyle..

Özlem,
Çok teşekkür edrim. Aynı sıcaklığı ben de sizlerin yorumlarında buluyorum.Beğeninizi boşa çıkarmamak, bu diyalogu uzun soluklu kılmak adına gerçekten ilginç ve keyifli tarifler peşindeyim.
Sevgiyle..
Yer: Swissotel Ankara

Fullhouse,
Teşekkür ederim. Hepimiz için diliyorum ben de:)
sevgiyle

pecete dedi ki...

Yeni yılınız kutlu olsun. Sevgilerimizle...

zarpandit dedi ki...

yeni yılınız kutlu olsun acemi aşçı ve ailesi:))

ya ben garişp birşey diyeyim balıktan haz etmem(sushi yemememin tek sebebi bu çiğ balık yosun var vs beni etkilemiyor :)) sushiyi merak ediyorum hadi herseyi gecelim çikolatalısı nasıl olur diyede hayal edip duruyorum :)))

tedavilik oldugum kesinleşiyor :)
mimiye selamlar:)

gülriz dedi ki...

Yeni yılınız kutlu olsun.

Mimi'nin ne istediği bilen tavrına bayıldım. Çok tatlı ve tarzını oluşturmuş bir çocuk olduğu belli. Nazar değmesin

Yılın sonuna kadar huzur dolu geçmesini dilerim.

Kedila ve Meşe dedi ki...

Merhaba,

Bugün ne zamandır sadece sebze yemeği yapmamıştım ve elimdeki kalan kerevizi nasıl değerlendirsem diye düşünerek zeytinyağlı tariflerinizi tıkladım. Uzun zamandır sizi takip ediyor ve tariflerinizi beğeniyorum. Portakallı kereviz tarifinizi buldum.Not aldım ve yaptım. Yapılışına ve malzemelerine havuç dışında sadık kaldım (Evde havuç vardı). Kervizleri küçük küçük doğradım, Mırmır'ın kolay yemesi için.

Muhteşemdi. Ev halkı bayıldı, parmaklarını yedi, devamını istedi. Çünkü bizde kereviz pek yenmezdi. Çok teşekkürler..

Mimi'nin iştahla suşi yediğini gören Mırmır, benden suşi istedi. Yakın bir zamanda denemeyi düşünüyorum.

Sevgiler..

ipek dedi ki...

Ayşem,
Biz de bütün Peçete ailesine iyiy yıllar dileriz:)
sevgiyle..

Zarpandit,
Teşekkürler:)
Ben sushilerimde çiğ balık kullanmıyorum. Sushi nin olmazsa olmazı balık değil: pirinç. Vereceğim tarifte zaten balık olmayacak, dilersen karides kullanabilirsin. Çikolatalısı içinse, benim hayal gücüm yetmedi; seninkine bırakıyorum:))
Bu arada ben küçüklüğümden bu yana bir Snoopy delisiyim:) Logonu görünce söylemek istedim:)Uğur böceği ile ilgili olarak, "resimlerim"i gezdin mi?
sevgiyle..

Gülriz,
Sözcüklerin tam da Mimi'yi tanımlamış: onun gerçekten de tamamen kendi oluşturduğu bir tarzı var ve zaman zaman beni oldukça şaşırtsa da çoook hoşuma gidiyor..
İyi dileklerine çok teşekkür ediyor, sizlere de sağlık ve huzur diliyoruz.
sevgiyle..

Kedila,
Bloglar yeni insanlar, yeni dünyalarla tanışmama sebep oluyor; çok seviyor/seviniyorum.
Tanıtım yazın, benim de 30 yaşındaki tanıtım yazım olabilirdi, noktası virgülüyle..
Kereviz maceranızı keyifle okudum, beğenilmesine çok sevindim, benim de favori yemeklerimden biridir. Sushi maceranızın sonuçlarını merakla bekliyor olacağım:) Sushinin içerisindeki pirinç sirkesinin Mırmır'ın damak tadına uyması konusunda endişelerim var:)
sevgiyle..

Adsız dedi ki...

merhaba,
mince pie lari begendigine cok sevindim.
yilbasi agaciniz cok daha guzel gorunuyor gercekten. inci cok guzel vakit gecirdigini ama gelirken kalbinin ne kadar buruk oldugunu anlatti, cok ozluyor sizleri..
simin cok tatli,,,
cok cok tesekkur ederim kek kalibindan bahsetmissin. mahcup oldum da azicik. ne kadar dusuncelisin.. (inci gibi )
sevgiler
sibel

Adsız dedi ki...

merhaba,
mince pie lari begendigine cok sevindim.
yilbasi agaciniz cok daha guzel gorunuyor gercekten. inci cok guzel vakit gecirdigini ama gelirken kalbinin ne kadar buruk oldugunu anlatti, cok ozluyor sizleri..
simin cok tatli,,,
cok cok tesekkur ederim kek kalibindan bahsetmissin. mahcup oldum da azicik. ne kadar dusuncelisin.. (inci gibi )
sevgiler
sibel

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Yeni senenin size ve tüm insanlığa sağlık ve huzur getirmesini dilerim, bu yıl da lezzetli paylaşımlarda bulunmak ümidi ile..SEVGİLER.

ipek dedi ki...

Sibel,
sağol:)
sevgiler

Papatya,
Teşekkürler, sevgiler