Fırnda Kaşarlı Rulo Et
Bu yemek için tarif yazmaya aslında gerek yok. Çok kolay, pratik ve resimlerden nasıl yapıldığı anlaşılıyor.
Yine de ufak tefek detaylar adına, tariflemeye çalışayım:
Malzemeler:
4 kişi için
- 4 kalın dilim biftek (ya da tavuk göğüs)
- bir kaç dilim taze kaşar
- 1 adet boyuna ince dilimlenmiş tatlı kırmızı biber (paprika ya da bir başka adı vardır ya; hep unuturum)
- 1/2 kg ıspanak (temizlenmiş, kaynar suda 10 dk haşlanmış-sıkılmış)
- tuz, karabiber
- kızartmak için bir kaç kaşık sıvıyağ
- üzeri için bolca taze kaşar rendesi
Hazırlanışı:
- Et dilimini stretch folyo arasına koyup ağır birşeyle vurarak (Ben ahşap bıçak standını kullandım) inceltin. Ya da kasaptan inceltmesini isteyin.
- Üzerine, suyunu iyice sıktığınız ıspanaktan yayın, kaşar ve biber yerleştirip yanlarını kapatarak sarın. Bir kürdanla tutturarak açılmasını engelleyin.
- Kızgın tavada arkalı önlü 5 er dakika kızartın.
- Fırın kabına yerleştirerek üzerine kaşar rendesi serpin. (dilerseniz beşamel sos da ilave edebilirsiniz)
- Orta ısıdaki fırında, peynirler eriyip kızarana dek; yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
8 yorum:
ÇOK NEFİS GÖZÜKÜYOR. ELİNE SAĞLIK
henüz öğle yemeği yemedim burnuma kokusu geldi resmen, ellerine sağlık
(yalnız ithal etler nasıl olacak, iyi et nasıl bulunacak vs. gibi sorular kafamı fazlaca karıştırıyor artık )
bu nasıl bir görüntü bitirdi vallahi ellerine sğlık
Sevgili İpek, gerçektende çok uğraştırmadan yapılabilecek ve bir o kadar da görselliğiyle, lezzetiyle taktir görecek bir yemek olmuş ellerinize sağlık..
HARIKA GORUNUYOR
ELLERINE SAGLIK
SEVGILER
Kimbilir ne leziz bir yemek olmustur, yiyenlere afiyetler olsun, senin de ellerine saglik canim...
çok ama çok nefis olmuş ellerine sağlık
ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN İÇİNİZDEKİ SEVGİ HİÇ BİTMEDEN KIZINIZLA VE SEVDİKLERİNİZLE BİR ÖMÜR BOYU HUZURLA YAŞAYIN
SEVGİLER
Yorum Gönder