Yani buzz gibi bir ferahlığa illa ki ihtiyaç olacak:) Denemenizi öneririm.
Zencefilli ve Naneli Limonata
Malzemeler
2 lt (8 bardak) için:
- 5 limon
- 10 çorba kaşığı toz şeker (ben biraz tatlı severim derseniz 15 kaşık kullanın)
- 1 ufak taze zencefil (3 cm kadar)
- 7 su bardağı su
- 1 su bardağı sıcak su
- 5 dal taze nane
- Hazırlanışı
- Limonların kabuklarını ve zencefili rendeleyin, toz şeker ve nane yaprakları ile birlikte derince bir kaba alın.
- 1 bardak sıcak suyu ilave edin.
- El blenderı ile iyice karıştırın.
- Temiz bir tülbent ya da süzgeçten geçirip süzün. (kalan posayı kaşıkla ya da elinizle ezerek limon kabuklarının aromasının iyice çıkmasını sağlayın)
- Limonların suyunu sıkıp karışıma ekleyin.
- 7 bardak soğuk su ekleyin, karıştırın.
- Birkaç dilim limon, taze nane yaprakları ve bol buz ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
19 yorum:
cok güzel tam yaz icin serin serin. Ellerinize saglik.
Bende tam güzel bir limonata tarifi ariyordum, iyi oldu.
Ohhh sifa olsun arkadasim... Bunu mutlaka deneyecegim... Zencefilin girdigi her sey sagliktir, mutluluktur... Afiyetler olsun... Sevgilerimle,
fotoğraf ne kadar hoş ve yaratıcı bayıldım
bu arada Selim İleri'nin Oburcuk Mutfaktasına başladım haftasonu bu kadar bayılacağımı tahmin etmiyordum teşekkürler
Görüntü süper!!!Lezzet garantili:)
Muhteşem, şifa dolu bir içecek ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
O güller yeni evinin bahçesinden, meyveler çiftlikten galiba. Tahminim doğru mu?
Limonataya ne güzel eşlik etmişler.
İmrendim. Darısı başıma. Çok istiyorum toprağı. İnşallah.
Sevgiler İstanbul'dan
Buz gibi bir limonataya kim hayır diyebilr ki:) yazın ben de sık yaparım, zencefillisini deneyeceğim. Ellerinize sağlık
seda,
denersen yorumlarını beklerim :)
Münster,
Eski usül, klasik limonata tadı... beğeneceğinizi düşünüyorum.,
Mine çok teşekkürler:)
terastaki masa düzeni ilham verdi:) selim ileri'yi ikinci defa aynı keyifle okuyorum.
pembeçikolata,
teşekkürler, lezzete garanti veririm gerçekten de:)
fuat gencal,
çok teşekkür ederim.
münevverciğim,
tam isabet:))
umarım sana da benimki gibi bir yer denk gelir. "bahçe olması için müstakil ev olması gerekir, o da zor" diye düşünürken, bir de baktım ki, bir giriş katı dubleksi:)) kendi bahçesi var üstelik.. hem de şehrin ortasında. apartman ve müstakil ev konforu bir arada... darısı başına:)
gibi,
umarım beğenirsin, yorumlarını beklerim..
herkese sevgiyle..
Benim çok sevdiğim bir tarifte de elma suyu+ biraz limon suyu+ zencefil+ nane var..Limonatanın içimi daha yaza uygun tabi:)
Sevgiler...
Benim çok sevdiğim bir tarifte de elma suyu+ biraz limon suyu+ zencefil+ nane var..Limonatanın içimi daha yaza uygun tabi:)
Sevgiler...
Ellerine saglik, tek kelime ile harika...
Sevgiler ve selamlar...
Çok güzel bir tarif, elinize sağlık. Biraz daha hızlı ve pratik bir limonata için su, şeker, nane yaprakları, kabuklarıyla birlikte doğranmış limon ve toz ya da taze zencefili blenderda çekip süzüyorum. Çok lezzetli oluyor. Nane yapraklarını en baştan eklemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
Sevgili İpek,
Sıcaklar bastırdığından beri önce grip olan arkadaşlarıma yapıp onları iyileştirdim. Kola tutkunu kızıma birkaç günde bir yapıyorum bu tarifi, herkes çok severek içiyor.
Ben renk için limonlara bir portakal ilave ediyorum. Portakal kabuğunu limon kabuklarıyla birlikte rendeliyorum, e suyu da ziyan olmasın.. limon sularıyla beraber limontaya, tabii çokça sevgi her zaman en başta...
Ellerinize sağlık, Sevgiyle yapıp sağlıkla içelim, sevgiler...
öykücü,
biliyor musun; yabancı bir sitede bu tarifi görüp geçen kış yapmış (illa ki birşeyler eklemiş: yıldız anason, kahule) ve çok beğenmiştim. Fotoğrafları bozulan flashdisk te kaldığı için yayınlayamadım:( Hatırlatma için çok teşekkür, mutlaka tekrar yapılacak!
aybike,
çok teşekkür,
ışın,
pratik ve iyi fikir gerçekten:)
kevser,
ellerine sağlık,
herkese sevgiyle..
Tarifinizi uyguladım ve çok güzel oldu, çok teşekkür ederim:)
Pınar,
afiyet olsun:)
İyi bir limonata tarifi arıyordum uzun zamandır, bu arada bazıları da kabuk ve şeker ile beraber önce kaynatmayı öneriyor, bu konuda siz ne diyorsunuz?
Ataİsmet,
Ben kaynatma yöntemini hiç denemedim, yorum yapamıyorum. Ancak yukarıdaki yöntemi sürekli uyguladığım için tavsiye ederim. Sonuçtan memnun kalacağınızı tahmin ediyorum. İşin içine zencefilin karışması lezzeti arttırıyor.
Sitenizden çok etkilendim. Listeme ekledim. Bende yeni kurduğum blogda yani lezzetlerim adresinde benzer konulara yer vereceğim. Kolay gelsin.
Yorum Gönder