28 Ekim 2006

Biberli Dana Eti

Biberli Dana Eti


½ kilo dana eti
3 adet çarliston biber
1 adet tatlı kırmızı biber
3 diş sarımsak
4-5 sap taze soğan
2 çorba kaşığı kırmızı şarap
soya sosu
½ çay bardağı susam yağı (herhangi bir sıvıyağ da olabilir)

Kuşbaşı doğranmış etleri ince ince kesin. Wok ta yağı kızdırın, sarımsakları ekleyin. Hemen ardından etleri ve biberleri ilave edip tavayı sallayarak kızartın. 5-6 dakika kızarttıktan sonra kalınca doğradığınız (3-4 cm) taze soğanları ekleyin. Kırmızı şarap ve soya sosunu da ekleyerek etler suyunu çekinceye kadar yüksek ateşte sallayarak pişirmeye devam edin.

Hiç yorum yok: