06 Ekim 2010

sebzeli krep


Uzun süresir sırasını bekleyen bir tarif.Biraz zahmetli gibi görünse de, sonuç için buna değer.
Aslında sebzeli krep yapmayı planlayan çoğu AcemiAşçı takipcisi, sayfayı biraz karıştırıp, bu tarifi çoktan yorumlamıştır diye düşünüyorum. Zira krep, sebzeler ve beşamel sos, farklı zamanlarda, farklı tarifler içerisinde yer almıştı.

Krep için malzemeler:
10-12 adet krep için
  •  4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1+3/4 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  •  pişirmek için bir miktar sıvıyağ
Tüm krep malzemelerini iyice karıştırıp, buzdolabında yarım saat dinlendirin. (el blenderi ile daha iyi sonuç alınıyor) Bu arada sebzeli içi hazırlamaya başlayın.


Sebzeli iç malzemeleri
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarmısak
  • 1 orta boy taze zencefil
  • 1 ufak pırasa
  • 1 adet çarliston biber
  • ½ adet kırmızı tatlı biber
  • 2-3 yaprak beyaz lahana (kalın kısımları temizlenmiş)
  • 1 küçük havuç
  •  1 küçük kabak
  • 10 adet orta boy mantar
  • 4-5 dal brokoli
  • 1 avuç soya filizi
  • soya sosu

 İç Hazırlanışı
  • Büyükçe bir wok ya da tavada yağı kızdırın, ince kıydığınız sarmısak ve zencefili ekleyin.
  • Havuç lahana ve kabakları jülyen doğrayın.Kalan sebzeleri çok ince doğrayın
  • Tüm malzemeleri sırayla ve 2şer dakika arayla ekleyerek harlı ateşte sürekli kavurun .
  • Woku sürekli elle sallayarak malzemelerin sürekli karışmasını sağlayın
  • 5 dakika daha böyle kavurduktan sonra soya sosunu ekleyin,
  • tavanın altını kısıp üzerini kapatarak 5 dakika daha pişirin. 

Sebzeler pişerken, krep karışımını dolaptan çıkartıp çok az yağladığınız yapışmaz tavaya azar azar dökerek, mümkün olduğu kadar ince krepler pişirin.


Pişmiş olan iç malzemeleri kreplere bölüştürüp, rulo yapın
Hazırladığınız ruloları fırın kapına dizerek (dilerseniz önce beşamel sos* ekleyerek ) bol kaşar peyniri ilavesiyle fırına verin.
Peynirler eridiğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

* Beşamel sos:
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • karabiber
  • 1 tutam muskat
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı (ya da 50 gr tereyağı)
  • 3 su bardağı süt
Beşamel sos için,  unu biraz kavurup, yağı ekleyin. Hepsi toplanana kadar karıştırın. Çırpıcı ile karıştırarak süt ekleyin. Koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Tuz, muskat ve karabiber ekleyin

14 yorum:

mine dedi ki...

ne de güzel kızarmışlar ellerine sağlık

Fuat Gencal dedi ki...

Çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

www.sutumesarellemekarisma.com dedi ki...

yemek için bence her zahmete değer. bunun gibi tarifleri yaparken zaten insan dünyayı unutuyor, her tavadan tencereden farklı koku geliyor. Çok severim ben de krep yapmayı, içine sebzeler tavuk parçaları doldurup fırınlamayı bazen sosta yatırmayı vs. Ellerinize sağlık! İştah kabartıcı resimler bunlar!

canan dedi ki...

Harika gözüküyor ellerinize sağlık...

HEDEN dedi ki...

süper görünüyor yumuşacaık nargibi kızarmış ,ellerinize saglık.hafta sonu deneyecegim.

Pastane'den dedi ki...

ellerinize sağlık nefis olmuş
ben bu krepleri kıymalı olarak yapmıştım ama sebzelisini de deneyeceğim
sevgiler

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Nefis görünüyor çokta severim ellerinize sağlık

ebrualtin dedi ki...

ellerinize sağlık. Görüntü bu kadar güzelse eminim ki tadı da çok lezzetli olmuştur.

Bu arada beşamel sos'da muskat koymanıza da şaşırdım. Aslında şaşkınlığım tadının nasıl olduğunu çıkartamamamdan dolayıdır. En kısa zamanda deneyeceğim... Tekrardan elinize sağlık, sevgiler...

Gamlı Baykuş dedi ki...

Çok lezzetli gözüküyor! Ellerinize sağlık! Bu haftasonu mutfağa girip denemek için sabırsızlanıyorum. Misketten hala haber yok mu? Çok üzüldüm. :(((( Libby ile olan videolarına bayılmıştım.

seda dedi ki...

Tam pisti olmusuz:) Benim sayfamda da sebzeli krep var tabi farklilar ama bence cok doyurucu ve besleyici bir tarif. Ellerine saglik. SEvgiler...

Ilker Erdem dedi ki...

Mutlaka denemek istiyorum. Cok lezzetli gorunuyor. Sevgiler

Adsız dedi ki...

hey acemi,

izleyicilerin arasında bulunan uygunsuz linki "asianfuckinggirl" lütfen kaldır, onun için aşağıda bulunan adımları takip et.

blog kumanda panelini aç, blog isminin karşısında bulunan yeşil insan grafiğinin yanındaki izleyicilere tıkla. açılan pencereden o uygunsuz resme
"asianfuckinggirl" tıkla ve """Bu kullanıcıyı engelle""" seçeneğine tıkla. malum görüntüden kurtulmuş olursun.

ipek dedi ki...

Mine,
Fuat Bey, teşekkür ederim..

sutumesarellemekarisma,
aynen anlattığın gibi: vatik alıyor olsa da bence de çok eğlenceli:)

Canan, Pastaneden, Aylin,
teşekkür ederim umarım beğenirsiniz.

Ebru Altın,
benim için muskat beşamel sosun olmazı.. tam ayarında koymak lazım yalnız. yoksa çok baskın bir tadı olur.

Gamlı Baykuş, çok teşekkür.. Misket'ten ne yazık ki hala haber yok. Mimi umutla beklemeye devam etse de, ben biraz karamsarım ne yzık ki:(

Seda, çok hoş:) senin de eline sağlık..

İlker, teşekkürler.

Adsız, uyarı ve bilgiler için teşekkür ederim. Uyarmasaydın bu çirkinliğin, farkında bile değildim.

PaSaSofraM dedi ki...

Kreple ne yapilsa harika sonuclar elde ediliyor, tipki sizin bu krepleriniz gibi cok lezzetli görünüyor ellerinize saglik . denemeyi düsünüyorum