08 Kasım 2006

One of these days I'm gonna get organized

Şu günler amma da hızlı geçiyor. Ya da ben mi çok yavaşım ne? Sabah birşeyler yapmaya başlıyorum, hoop akşam olmuş bile, koştur koştur Mimi yi okuldan almaya gidiyorum. Ama elde var : Hiiiiçç! Şu "time planning" işini bir gözden geçirmek lazım.
Bu aralar öyle kekler, pastalar yok mümkün değil, ancak çorba falan yapabiliyorum. Birde Mimi ye makarna pilav. ..
Taxi Driver filminde Robert de Niro nun bir repliği gelip takılıyor aklıma böyle zamanlarda; "one of these days, I'm gonna get organized! " Üniversite yılları geliyor aklıma.

Çok konuştum, biraz da tarif vereyim artık. İşte bir brokoli çorbası tarifi de benden:

Brokolinin faydaları anlata anlata bitirlemiyor, ama çoğu kişi için yemesi bir ızdırap. Neyse ki bu tür tarifler var da çocuklar böyle sebzelerden mahrum kalmıyorlar.
İşte yine sevgili Münevverin Pırasa çorbasından devşirme bir çorba. Bu sefer brokoli versiyonu. Bu temel tarif o kadar lezzetli ve özellikle çocuklar için besleyici ki her türlü sebzeyle deneyip duruyorum. Sonuç hep olumlu. Münevver ne iyi etmişsin de bu tarifi yayınlamışsın. tekrar teşekkür ediyorum.


Brokoli çorbası

1 ufak brokoli
1 sap pırasa (sadece beyazları kullanılacak)
1 su bardağı mısır konservesi (taneli)
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet patates
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır unu
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tutam muskat, tuz, karabiber

Önce diş sarımsakları zeytinyağında kavurun, pembeleşince yağdan alın. Soğanları küp küp, pırasaları ince ince doğrayın zeytinyağına ekleyip kavurun.Küçük doğranmış patatesleri ve brokolileri ilave edip bir süre daha kavurun. Unu ekleyerek 2-3 dakika sürekli karıştırın 1-1,5 litre suyu (ya da et suyunu) ekleyip pişmeye bırakın. (suyu önceden az koyarsanız, kıvamına ve damak tadınıza göre ekleme yapabilirsiniz.)
Sebzeler piştikten sonra blenderle ezin, yumurta sarısıyla çırptığınız sütü ve mısırları ekleyip biraz daha kaynatın.Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kremayla servis yapabilirsiniz.

6 yorum:

munevver dedi ki...

İpek,şu anda ateşte brokoli çorbası pişiyor.O pişerken sana bakayım dedim.ve sende brokoliyi gördüm,dur,muskatı unutmuşum,onu ekliyeyim.
Bana yazdığın yoruma cevapta da yazdım.Kafkas çorbası yaptım.Mimi'ye çok yararlı.Taneli yiyebiliyorsa çok güzel.Yoksa onunkini blenderdan geçirebilirsin.
Eline sağlık kardeşim.Pek güzel görünüyor..
Sevgiyle,nanelimon...

Adsız dedi ki...

merhaba çorba çok nefis görünüyor, ayrıca kayınvalidem de yapar, çok severim, o önce un falan kavuruyor, süt ekliyor, sanırım, ellerinize sağlık..

inci dedi ki...

Ben bu çorbayı ipek'in elinden tatma şansını yakaladım...değil tatmak yaladım yuttum!Haaarika harika...

ipek dedi ki...

Sevgili Münevver,
ilk fırsatta Kafkas çorbası da denenecek. Senin tariflerini gözüm kapalı denerim sevgili ustam..

Yıldızca siteme hoşgeldin güzel sözlerin için teşekkürler..

sevgili İnci, biricik kızkardeşim, ne zaman istersen çorban hazır. ya da başka birşey. Böyle iltifat olunca insan eriyip gidiyor valla. Çok teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

zaman zaman sitenizden tarif alıyorum. Heps birbirinden leziz elleriniz dert görmesin, şimdide brokoli çorbası yapmak için kalkıyorum. Bilgi vereceğim. Ah buarada kızınız çok tatlı. Esen kalın. Sevgi / Kayseri den

Adsız dedi ki...

zaman zaman sitenizden tarif alıyorum. Heps birbirinden leziz elleriniz dert görmesin, şimdide brokoli çorbası yapmak için kalkıyorum. Bilgi vereceğim. Ah buarada kızınız çok tatlı. Esen kalın. Sevgi / Kayseri den