12 Kasım 2006

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası


Brüksel lahanasını zeytinyağ limonla haşlama, garnitür olarak pişirme ve graten dışında pişirmeyi şeklini bilmiyordum. Bu şekline bir açıkbüfede denk geldim.
Tıpkı zeytinyağlı fasülye gibi pişirilmişti. Evde denedim; evet yanılmamışım tadı aynı oldu. Üstelik çok kısa zamanda hazırlanabilen bir yemek, vede zeytinyağlı vede sağlıklı. Brüksel lahanasının tadı ve kokusundan hoşlanmayanların bile sevebileceğini düşünüyorum, çünkü gerçekten o koku kayboluyor.
Bildiğiniz zeytinyağlı fasülyeyi nasıl pişiriyorsanız bunu da öyle pişirin. Ben kendi yöntemimle tarifini yazıyorum yine de .

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

4 kişilik Hazırlama süresi 15 dk. Pişme süresi 15 dk
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet kesme şeker
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 1 paket brüksel lahanası
  • 2 domates
  • 1/2 su bardağı su
  • tuz

Zeytinyağını kızdırıp şekerleri atın(böyle yapmayı bir yemek dergisinin püf noktalarında öğrenmiştim, daha lezzetli olduğunu düşünüyorum)

Sarmısakları ilave edip biraz kavurun.

Soğanları ekleyerek şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.

Sapları ayıklanmış ve yıkanmış brüksel lahanalarını ilave edin.

Küp küp doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyin.

Kaynar suyu da ilave ederek düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.

(Düdüklü tencere kullanmayacaksanız 1-1,5 bardak su koyun, lahanalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin.)

4 yorum:

munevver dedi ki...

İpekciğim,ben de senin gibi bilmiyordum.Brüksel lahanası çok geç girdi bizim mutfağımıza Z.yağlı oluşu çok hoşuma gitti.Ben de hemen denemek istiyorum.Teşekkürler tarif için.
Sevgiyle,nanelimon.

LaMa dedi ki...

Ben de dun bafra lahanasi pisirdim(yeni ismi bu) hatta siteye koydum, senin tarifi de gordugume cook sevindim. ir dahaki sefere denerim insallah,malum cok fazla cesit yok bafra lahanasi ile pisirilen..
ellerine saglik

ipek dedi ki...

Münever tavsiye ederim, gerçekten hafif ve lezzetli oldu, görüşmek üzere, sevgiler,

sevgili Lama acemi mutfağıma hoşgeldin, senin tarifine baktım, güzel göründü öyle de deneyeceğim, malum fazla tarifi yok bu meretin. ama yemek lazım çok faydalı ya.. adının Bafra lahanası olarak değişmesine şaşırdım.. Ne komik.

LaMa dedi ki...

Ismi degismedi aslinda ama ben degistirilmesini onerdim:) Bafra'da yetistiriliyormus ,dedim neden ecnebi memleket adi kullanalim ,bizim gul gibi sehirlerimiz varken di mi:)))