Resme bakıp da aldanmayın sakın. Burada bir tarif yok, tam aksine ben bir tarif rica ediyorum.
Salep (ya da sahlep-hangisi doğru onu dahi bilemiyorum) içmeyi çok sevdiğimiz bir içecek ancak, ne yaptıysam bir türlü dışarda içtiğim gibi olmuyor. Hele hazır salep diye satılanlar (vanilyalı-şekerli) iyice berbat. Geçen gün saf salep tozu alıp yapmaya kalktım, sonuç yine hüsran!! (resimdeki bahsedilen çalışmadır) Ne olur şu işin doğrusunu, ölçüsünü bileniniz varsa bana bir anlatsın..
13 yorum:
Sevgili İpek merhaba,
Gecen sene Sibel cok guzel bir Salep tarifi vermişti,
http://sibelinkahvesi.blogspot.com/2005/12/bol-tarnl-salep-keyfi-hindistancevizli.html
Buradan ulasabilirsin,
Ben denemiş ve cok begenmiştim,
umarım işine yarar,
sevgilerimle,
Figen
Merhaba Ipek, sitene ilk defa geldim ve ozellikle Girit yemeklerine, enginarli pilava hayran kaldim. Sevketi bostanin ayiklanisini hala koymamissin.Merak ettim. Sayfandan epeyi tarif alacagim gorunuyor. Ben de beklerim, sevgilerle,
Figen merhaba,
link için gerçekten teşekkürler, sanırım güzel sonuç alacağım, nişasta fikrti akla yatkın. hemen deneyeceğim. Tekrar teşekkür, sevgiler
ipek
Tuba hoşgeldin.
Girit yemekleri benim favorilerim ve otları buldukça yapmaya devam edeceğim. (Mevsim de geliyor hani). Şevketi bostan ayıklamasını ben bilmiyorum, annem yapar yapmaz fotoları yayınlayacağım. Siteni ve tariflerini çok beğendim.
sevgiler
İpek
İpekciğim merhabalar. İadeyi ziyaretine geldim ki salep tarifi arıyormuşsun. Geçen yıl ben de toz haline hazır satılanlardan alıp hazırlıyordum. Fena değildi ama aradığın tad farklı demek ki.
Muhabbetle kal canım.
Sevgiler.
Bu arada; profil resminizi ve yazınızı çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim.
Kızınıza ise bayıldım.
Sağlıklı ve huzurlu bir ömrü olur umarım.
Sevgili İpek,
Ben salebi yapmayı ananemden öğrendim.Bir büyük cezveye bir çorba kaşığı slaep ve bir tatlı kaşığı buğday nişastası koyup eritip karıştıra karıştıra kaynatırsın. Belki bunu beğenirsin, denemen dileği ile. Sevgiler.
Melike
Not: koyuluğunu nişasta miktarı ile ayarlamak mümkün, birde çiğ kalmaması için iyice pişirmek gerekiyor.
melike kale şahiner teşekkür ederim salep tarifi için çok işime yarayacak
ben 41 yaşındayım ve bu yaşıma kadar bir kaç kez içtiğim salaplerin hç birini beğenmediğimden pek içmezdim. geçen hata bir dost gurubumun içinde salep sipariş edildi ve sende iç bak çok nefis dediler içtim. evde hakiki salep ile denemeye kalktım ama şekeri eritemedim. lezzeti iyi ama bir püf noktası var gibi geldi bana. varsa bilen banada söylesin ltf. tşkr...
isimsiz,
Ben hala beceremiyorum iyi salep yapmayı. En iyi sonuca yukarıda Melike nin verdiği tarifle yaklaştım. Püf noktası kısık ateşte uzun pişirmekte galiba.
sevgiler
Yeap! kısık ateş...
çay
kahve
çay kahve
kastamonu çiftliği diye bir site var,orada saf kastamonu salebi var,çok güzel,denemenizi tavsiye ederim.İçinde tarifnamesi de var
merhaba arkadaşlar 1 de benden dinleyin derim. 2 çay kaşığı sahlepi 100 gr şekerle harmanlayın, 1 ltr sütü hafif ısıtarak hazırladığınız harca ilave ederek karıştırın, daha sonra karışımı kısık ateşte çevirerek karıştırın kaynadıktan sonra 1 su bardağında 1 tatlı kaşığı patates nişastasını eritin ve kısık ateşte kaynayan süte azar azar ilave edin 2 dk sonra kapatın.AFİYET OLSUN
Yorum Gönder