Lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim, zira bu konuda çok uzuuun yazabilirim.
Not: Mimi nin, sayfasında size bir sürprizi var:)
Ben bu lezzetli tostun orijinalini Starbucks ta Veggie Delight ismiyle yedim. Şimdi gittiğimde bundan başka birşey yemiyorum artık.
Malzemeleri o kadar basit ve tadı da o kadar muhteşem ki, ben bunu evde de yaparım dedim.
Denedim. Sonuç aynı olmadı elbette, çünkü başta ekmek farklıydı. Ama bu şekliyle de bence lezzetli oldu. Bu yüzden paylaşmak istedim.
(Malzemelere geçmeden önce belirtmeliyim ki, sebze ızgaralarını mutlaka döküm demir ızgara tavada, ya da elektrikli ızgarada yapın. Lezzet gerçekten farklı oluyor.
Ben döküm demir tavamı, çok iyi bir fiyata Ankara daki Gift&Gourme House dan aldım.
Diğer ürünleri genellikle biraz fiyatlı olsa da bu tava inanın ki diğer döküm markalara göre çok hesaplı.)
Malzemeler:
2 kişi için
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- Soya fasülyesi filizi
- 2 adet sandöviç ekmeği (kepekli olursa daha lezzetli)
- 1 top mozarella peyniri
- 2 kaşık zeytinyağı
- tuz
- kekik
Yapılışı
Döküm tavayı iyice ısıtın (yağlamayın)
Boyuna incecik (3-4 mm) dilimlediğiniz sebzeleri fırça yardımı ile yağlayın (iki tarafını da)
Üzerlerine azıcık kekik ve tuz serpip tavaya yerleştirin.
Pişince tavadan alıp, tost makinasında(ya da mikrodalgada) ısıttığınız ekmeğin arasına koyun.
Soya fasülyelerini ve ince dilimlediğiniz birkaç dilim mozarella peynirini de yerleştirip servis yapın.
Hepsi bu.. Hafif ve lezzetli.
Afiyet olsun.
31 yorum:
İpekçiğim;
İlk önce cuma günkü organizasyon için tekrar çok teşekkür ederim. Dün düşündüm de keşke "hoşgeldin" organizasyonu yapsaymışız. O zaman keyif aldığımız görerek bütün kış bahaneler yaratıp sık sık görüşürdük...
Sonra da sendiviçinle ilgili iki şey...
Ben de o tavalardan et pişirmek için almak istiyordum. Fakat ellerinde hiç kalmamış ve bir daha gelmeyecekmiş. Çok üzüldüm. Çünkü elime alıp geri bıraktığım günü dün gibi hatırlıyorum. "Çok ağır şimdi makinamda var taşıyamam iki gün sonra alırım" dediydim. İki gün sonra kalmamıştı. Kısmet.
Bir de sandiviçine ekmek tavsiyesi. Benim sitemde domatesli bir ekmek tarifi var. Domates suyu ile yapılıyor. (Linkini aşağıya ekliyorum.) Benim favori tost ekmeğim oldu.. Özellikle peynirli ve sucuklu yaptığımda tadına doyum olmuyor. Şiddetle tavsiye ederim.
http://www.devletsah.com/domatesli-ekmek/
sevgili İpek
herseyden önce organizasyon ve ye secimi cok cok iyi idi. sonra incelik göstererek aldıgın hediye icin de cok tesekkür ederim , beni cok duygulandırdın. hay Allah ben bugünlerde pek sulugözlü oldum yahu!
herşey için çok çok teşekkür ederim !
not. sandvicin pek güzel olmuş , hele sebzelerle çok da sağlıklı !
sevgilerimle
gorki
İpekcim,
görüyorum ki yoğun günler geçiriyorsun. Sayfamda bıraktığın nota cevaben de yazmıştım ama belki farkına varmazsın diye sana haber vermek istedim: senin somonlu yaprak sarmaları denedim ve afiyetle yedik :) Sayfamdaki sapsarı patateslerin yanında çok yakıştı. Tarifi için de seni referans göstererek, sayfanı link olarak koydum :)
Tekrar teşekkürler tarifin için...
Giritten Giritliye sevgiler...
Papatya
Sevgili İpek, Devletşah'a katılıyorum! Keşke hoşgeldin yemeği yapsaymışız da gitmeden önce bol bol görüşseymişiz :) Devletşah'ın yazısına yazdığım yorumda da söylediğim gibi, bizler buluşup ona nispet yaparız artık :)) güzel sözlerin için çoook teşekkürler :) Mimi'yle tanışmak için de sabırsızlanıyorum!
Bu sandviçi starbucksta yemektense senin tarifinle evde yemeyi tercih ederim! Zira onlarda katkı maddeleri diz boyu :) çok pratik bir tarife benziyor, ellerine sağlık!
İpekciğim, seni tanıdığım gün hayatımda farklı birşeylerin başlangıcı gibi bir his var içimde :) Harikasın, insana bir çeşit "çalışma enerjisi" geçiyor sanden... Tosta gelince... Oooo, gözüm kalmıştı zaten sebzeli bir tost görünce :) tadı daha güzeldir eminim ben... Böyle şeyleri yapmayı hiç akıl edemem, tarifi var hemencecik denemem lazım elllllerine sağlık :)
Ipeeek,
yedigimiz o tosttan sonra, cok hakliymissin, senin tostun harika bence :) Ellerine saglik!
Ben de bulusmamizdan sonra cok hos bir duyguyla dolastim o aksam. Ne iyi ettik de toplandik. Mutlaka arada bir yapmaliyiz bunu.
Mimicigimi kucaklar, operim :)
Hımmmm, güzel bir gün geçirmenize sevindim ama bu tarife daha çok sevindim.İçinde bu sebzeler ve kekik olacak da güzel olmayacak şaşarım!Hem de kolay yazdım bir köşeye..Hamileliğe kadar et yemez biri olarak bayıldım ve ilk fırsatta deniyorum.Ellerine sağlık:)
Geçtiğimiz ay bahçeye bir mangal kondurduk, sanki pek et bulup da yermişiz gibi açılışı da arkadaşlarla yapalım dedik... (Et bulup yeme derdi, benim kesilmiş hayvan takıntımdan! Buradakiler kesmeyip şokla öldürdüklerinden, yediğim etlerde kan kokusu gelmekte bana) Çağırdığımız arkadaşların biri de burada et yemeye yemeye kendisini vejeteryan ilan etmiş durumda. Bizim bey de ona sebze mangal yapmaya karar verdi. Aynen senin tost misali sebzeleri dizdi çubuğa pişirdi. Daha doğrusu pişirdiğini zannetti! Hiç biri pişmemiş, gırç gırçtı! Şimdi ben merak ettim, bu tostun içindekiler de böyle mi? Zira kabak falan pek çabuk pişmez de!
Tavaya gelince, oyuklarını temizleme kısmını pek sevmemekteyim! Makinada bile yıkansa, sorun olabiliyor. Tembel ben, düz tavayı tercih edenlerdenim :)
Sevgiler...
Cok istah acici gorunuyo bu tost ya tam benlik :) Ellerine saglik...
Ah,İpek'ciğim, Ankaralılar toplandınız yine. Ne güzel vakit geçirmişsinizdir kim bilir? Şimdi Devletşah'a gidip okuyacağım.
Sebzeli sandviçe bayıldım. Yemekle çok haşır neşir inşanlar, böyle dışarıda yedikleri her şeyi "evde ben de yaparım" diyor değil mi? Seninki çok daha sağlıklı. Eline sağlık.
Sevgiyle, Nane Limon
Ellerine sağlık, hem çok sağlıklı olmuş hem de çok lezzetli görünüyor.
Devletşah cığım,
Ay sonun kadar belki tekrarını yapabiliriz?
Tavalardan kalmamasına üzüldüm şimdi. Buradan kalmamış bir ürünü tanıtmam pek iyi olmamaış:) Ben de eşe dosta hediye alırım diyordum. Ama son gitiğimde çizgisiz normal tavalardan görmüştüm çok vardı.
Ekmek tarifine derhal bakıyorum,
sevgiler
Görkem ciğim,
Teşekkür edilecek bir şey yok, hepsi büyük keyifti benim için de. Asıl böyle bir buluşmayı akıl ettiğin için ben sana teşekkür ederim.
Görüşmek üzere,
Sevgiler:)
Papatya cığım,
Sayfanı buradaki notundan önce gördüm bile:) Ama çok dar bir vakitte.
Çok beğendim, çok sevindim. Ama yorum yazmak için geniş bir zaman ayırmak istiyorum; çünkü tarifleri de çok beğeniyorum, hatta sana yeni sarı yiyecekler hatırlatacağım:))
Bu ara ne yapıyorum ben de tam bilemiyorum ama zaman hiçbirşeye yetmiyor.
Sevgiler
Bengi ciğim,
Önemli olan başlamak, gerisini getiririz. Nasıl olsa birbirimizi tanıyoruz artık.
Mimi sana bir resim yaptı sonunda. Ben bugün yayınlamaya çalışacağım sayfasında, çok güleceksin:))
Sevgiler
Deniz yazdıklarınla beni yerime mıhladın.. Nedenini yazarak anlatmam çok zor. Sözettiğin duyguya bir tek ben yakalanıyorum sanmıştım ki,ilk defa bir başkasından duyuyorum, hem de aynı kelimelerle..
Eğer böyle birşeyler hissediyorsan, inan ki çok ama çoook mutluyum.
Görüşmek üzere,
Sevgiler
Defne ciğim,
Ne kötüydü o yediğimiz değil mi? Ben resimdeki gibi birşey gelecek diye düşünerek sipariş etmiştim:)
Arada bir toplanma fikrine kesinlikle katılıyorum, garip bir enerji geliyor insana. Bir masa dolusu pırıl pırıl kadın yan yana gelince ortaya çıkan şey -adı her neyse- öyle bir güç ve moral veriyor ki insana.. Bu rüzgara kapılmamak mümkün değil.
Sevgiler:)
Anne merhaba,
Biz gerçekten çok güzel bir gün geçirdik. Ankara da olsaydın, kesin sen de aramızda olurdun:)
Ama sen de güzel günler geçirmiş, güç ve enerji toplamışsın:) Çok sevindim
Sevgiler
Dilek ciğim,
Tosttaki sebzeler çok güzel pişmişti. Anlattıklarına şaşırdım çünkü; en önce ve en kolay kabak pişti.
Mangalda pişmesi için şu önerilerim olabilir:
1. Şişe geçirmeden, incecik -3,4 mm kalınlığında-dilimlenererk yatay pişmesi gerekiyor,
2. üzerini hafifçe yağlamak iyi gelir,
3. Ateşin homojen ve ağır olması lazım, döküm tava ya da elektrikli ızgara bu yüzden çok iyi.
Mangalda ateş iyice közlenince sanırım daha iyi olur.
4.Biraz tuz pişme sırasında sebzeleri yumuşatıyor.
Tava konusunda tavsiyem; döküm tava. Çünkü, tel ile sıcak suda hemencecik temizleniyor.
Zaten bu tavalar bulaşık makinasına konmuyor ve sabunla yıkanmıyor:)) Tam sana göre!!
Sevgiler
Minik kuş; afiyet olsun. Çok kolay bunu yapmak, deneyebilirsin
Sevgiler
Münevver ciğim,
Toplantı gerçekten çok güzeldi. Keşke hep birlikte de yapabilsek.
Ben de dışarıda yediklerimi evde bir parça deniyorum. Ama ancak böyle kolay olanları:) Bir tek sushi de büyük işe kalkıştığımı düşünmüştüm ki onda da kitaplar yardımıma yetişti neyse ki..
Sevgiler
Limonçiçeği, çok teşekkür.
Bu tostun lezzeti konusunda kefilim; Süper..
Sevgiler
İpek bende bu bahsettiğiniz tavayı Ankarada Reel den aldım.Köfte yapmak için fakat birgün kabak pişirdim nefis oldu. İçine hiç yağ koymadan pişiriyorum.Ev ekmeğinin içinde kabağın tadı bir başka oluyor.Bilmiyorum ben çok seviyorum.bende mutlaka dışarda yediklerimi evde denerim.Mümkün olanlarını tabi.Afiyet olsun..neriman
Canımmmmmm İpekcim :)
Çoook özlemişim seni arkadaşım, ne güzel oldu seni gördüm :)
En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere, mesela bu perşembe veya cuma.
Sevgiyle kal, hoşçakal...
İpekciğim,
Ne de güzel olmuş buluşmanız, Devletşah'a vedanız. Sizin gibi arkadaş zor bulunur. Gorki'yle çok güzel akıl etmişsiniz. Ankara'lı blogcular olarak ilk buluşmanız sanırım değil mi?
Sayfana geldim, oradan Mimi'nin süprizine geçtim, Devletşah'ın sayfasında buluşmanızı ve yorumunu okudum, daldım çıktım ancak geri döndüm :)
Tost bir harika ve çok sağlıklı. Ellerine sağlık canım.
ipekcigim,
ben izindeyken, siz ankarali blogcular ne güzel bulusmussunuz? inanki birazcik uzaklardan kiskandim, hani bende yakinda olup gelebilseydim. tostun harika görünüyor, hele izgara tavadaki sebzeleri gördükten sonra ve mozarella ile, karnim tok oldugu halde agzim sulandi. ben simdi mimicigime geciyorum,
öptük canim,
canan
Neriman Real de gerçek döküm demir tava var mı?? Hani şu külçe gibi ağır olan?? Gerçekten de tadı çok güzel oluyor bu tavalarda yapılan yemeğin.
Sevgiler
Yıldız cığım, gerçekten de yıllardır yapamadığımız buluşmayı bu sayede yaptığımız için ben de çok mutluyum.
Arayı soğutmayalım, haberleşelim,
sevgiler
Selen buluşma harikaydı. Ama bu ilk buluşma değil. İlk defa birbirini görenler elbette vardı ama daha önce tanışmış olanlar da vardı. Ankaralı Tasarımcılar buluşmasında bir araya gelmiştik. Sonrasında da..Anlayacağın, iyi arkadaşlarız:)
Sevgiler
Canan gerçekten nerelerdeydin sen? Ben kurtlanmaya başlamıştım; "yazmıyor bu kız, S&M hasta falan mı acaba diye" neyse ki keyifli yoklukmuş:)) Canan keşke buluşmada sen de olsaydıınnnn...
İkinizi de öpüyoruz, sevgiler
Aynen İpek tam benlik :P Sırf o yüzden tencerede de içi emaye olanı tercih ettimdi. Ne o öyle yağlı yağlı :P
Kabaklarda farklılık var o zaman diyeceğim İpek, ben de senin anlattığına şaşırdım. E tabi sizinkiler sakız kabağı. Kabuğu beyaz mis gibi. Bizimkiler yeşil, hareli, ince. Kızartmasını yaptım geçenlerde, hiç kabak tadı yoktu, acıydı bir de!
Bu arada bugün burada sebze yetiştirmek için kiralanan bahçelerin birinde kocaman kafalar halinde enginarlar gördüm, demek yetiştirilebiliyormuş!
Bir de başka birşey geldi aklıma, çok güldüm. Sana enginar çiçeği fotoğrafı ararken, eşimin annem bizi ziyarete geldiğinde, doğumgününü kutlamak için M&S'dan aldığı çiçeği gördüm. Valla onun adı da enginar çiçeği imiş :)
İpekçiğim;
Haklısın düz tavalardan var hâlâ ellerinde. Ben oluklu tavayı kast etmiştim. Et pişirmek için en uygunu malûm o. Eriyip akan yağı etten uzak tutmak...
Ay sonuna kadar mutlaka görüşelim... Sen stüdyonda olursan ben zaten ansızın kapını çalabilirim...
Geçen kış almıştım döküm kare tavayı.Sapıda katlanıp içine oturuyor.Bu sene hiç bakmadım.Bu öğlen bilkentteyim sizin için bakaıp haber vereceğim. Sevgiler..neriman
Ipek gene cok hos bir tarifle ciktin ortaya. Su dokum izgaradan bana da aldiracaksin sonunda. Ellerine saglik canim, cok lezei gozukuyor. Heleki saat olmus 5 karnim zil caliyor ve ben ondan istiyorum.
Bu arada Devletsahin sayfasinda bulamadim, sehir mi degistiriyor. Bloglari falan birakmiyor degil mi?
İpek dünden beri ızgara tostunun resmi gözümün önünden geçip duruyor. Döküm ızgaram yok ama tost makinasında deneyeceğim bende.
aintabsofrasi.blogcu.com
Dilek nasıl bildim:D
Korkma, tahmin ettiğin gibi yağlı kalmıyor, nasıl birşeyse, demir emiyor yağı ve yok ediyor..
Ulu enginarla tanıştın demek, sen de saygı duruşunda bulundun mu benim gibi?? Eşinin annene hediyesine gülmekten gözümden yaş geldi..
Sevgiler
Devletşah, sen gitmeden mutlaka ayarlarız birşeyler. Bak bu arada Neriman dan haber geldi, tava arıyor Bilkent te senin için.
Öptüm.
Nükhet ciğim Devletşah geçici olarak bir süreliğine Ankara ya yerleşmişti, şimdi İstanbul'a geri dönüyor. Blogları bırakması söz konus değil. Öyle birşey yaparsa iki elimiz yakasında olur, o da bunu bilir:))
Sebzeli pizzadaki yaratıcılığını kullanırsan, bu sandövicin alasını yaparsın sen..Ama haklısın, günün bu saatlerinde insanın canı istiyor.. Hmm benim de istedi galiba
Sevgiler
Naile bu gerçekten iyi fikir, tost makinaları da aynı işi görür elbette. Hele bir de şu kapağı tam açılıp ızgaraya dönenler alasını yapar. Hay aklınla bin yaşa..
Şimdiden afiyetler olsun size:)
Sevgiler
Geçenlerde 2 dilim patlıcanlı kabaklı pizza yedim Küçük Sezar'ın Yeri'nden ;)) Nefisti, tavsiye ederim. Sen bir kere ye, evde alasını yaparsın İpek'cim :)))
Çok imrendim bu buluşma işine bu arada, haberin olsun :))
Öpüldün kocaman :)
Sevgiler :)))
Sndr emin değilim ama, Ankara ya Küçük Sezar bildiğim kadarıyla henüz gelmedi:( Malum, İkea bile yok Ankara da.
Ama kap bir iki paket pizza gel ankara ya, biz de sana buluşma düzenleyelim:))
Sonra ben o pizzayı evde deneyim, bizim bahçenin köşesinde Little İpek's şeklinde pazarlarız. Hhe he.
Üff ne cıvıdım böyle...
Sevgiler Sndr
Evdeki teflonlari yok ediyorum. Teflon olmayan izgara gorursem alayim o zaman.
Hosuma gitti bu is :)
Ikea da gormustum galiba...
b5 ben de teflonlardan kurtulma programı uyguluyorum:) Şimdilik bir döküm tava, bir döküm tencere sayesinde iki teflondan daha kurtuldum. Umarım birkaç yıl sonra da döküm demirler için "Aaa pardon bunlar da size zararlı aslında" demezler. Her yıl yeni birşeyler çıkartıyorlar:)
Sevgiler
Arama motorunda döküm tava ararken, sitenize ulaştım. Özenle hazırlanmış yemek tarifleri ve görüntüleriyle karşılaştım. Büyük bir keyif alarak tariflerinizi okudum, resimlerini seyrettim. Şimdi ayrılık vakti, hoşça kalınız.
Klasik Tatlar,
Güzel yorumuna çok teşekkür ederim. Her zaman bekleriz hep geliniz:)
sevgiyle...
Yorum Gönder