- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 750 gr taze bakla
- 2 diş sarımsak
- 1/2 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- tuz
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı un
üzerine:
- ince kıyılmış dereotu,
- sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
- Baklaların uçlarını ayıklayıp yıkayın
- su dolu büyük bir kaba koyup, üzerine iki yemek kaşığı un serpin, elinizle karıştırın. Baklaları unlu suda yarım saat kadar bekletin.
- Düdüklü tencereye zeytinyağını koyun. minicik doğranmış kurusoğanı ekleyin. suyunu süzdüğünüz baklaları ilave edin.
- Şeker ve tuzunu ilave edin.
- Suyun içerisinde unu iyice eritip, baklaların üzerine dökün.
- En üste, yarım demet dereotunu yerleştirip, iki diş sarımsağı doğramadan koyun.
- Kapağı kapatıp, tıpa attıktan sonra 15 dakika pişirin.
- Piştikten sonra kapağı açıp, dereotu ve sarımsakları çıkartın.
- Suyu çoksa altını iyice açarak çektirin.
- Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ve ince kıyılmış dereotu ile servis yapın.
Notlar ve püf noktları:
- Unlu suda bekletmek baklaların kararmasını önleyecektir.
- Piştikten sonra yemeğin altını iyice açarak suyunu çektirmek, düdüklü tencerede zeytinyağlı pişirirken annemden öğrendiğim bir detaydır. Zeytinyağlı yemekler suyunu çektikten sonra daha lezzetli olur.
- Düdüklü yerine normal tencerede pişirmek isterseniz:
- Soğanı zeytinyağında soteleyin, tuz, şeker ekleyin.
- Baklaları ekleyip dakika kadar sotelemeye devam edin.
- Dereotu demetini, sarımsakları ve 2 bardak su+1 tatlı kaşığı un karışımını ekleyip, 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin,
- yumuşadıktan sonra hala suyu varsa çektirin.
- Dereotu ve sarımsakları çıkartıp aynı şekilde servis yapın.
6 yorum:
Baklayi cok severim, uzerine bir de yogurt himmm. Ellerinize saglik.
Bayılırım baklaya.Üzerine bir de yoğurt...
Ellerine sağlık,sevgiler...
ELLERİNE SAĞLIK BENDE YAPARIM AMA UN EKLEMEMİŞTİM MERAK ETTİM UNU NEDEN EKLİYORSUNUZ ACABA .SEVGİLER
Asuman, Müjde,
Teşekkür ederim. Yoğurdu yanında sunmuştum; görüntü kapanmasın diye. Siz oradan alıp üzerine koyarsınız artık:) Ama yanında illa ki çıtır ekmek:)
sevgiyle..
Neşeli günler,
Un baklanın kararmaması için konuyor.
sevgiler
HEM SAĞLIKLI HEMDE HOŞ BİR LEZZET FOTOĞRAFTA HARİKA ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLERİMLE...
Didem,
teşekkür ederim.
sevgiler
Yorum Gönder