28 Ağustos 2009

Çocuğunu Panora AVM ye götürecek anneler dikkat

Simin bu hafta Ankara dışında yaşayan kuzeni Barkın'la birlikteydi. İki afacan koşturmak için evde yeteri kadar alan bulamayınca onları, Simin'in çok eğlendiğini ve her fırsatta gitmek için can attığını bildiğim, Panora AVM deki Play Planet'e götürmeye karar verdim.
Barkın'ın annesi, çocukları oyun alanında bırakma konusunda biraz tereddüt gösterdiyse de, son derece güvenli bir yer olduğu, tek bir çıkışı bulunduğu ve orada da görevlilerin sürekli duruduğu, oyun alanının son derece güvenli olduğu, her hangi bir durumda hemen telefonla aradıklarını vb anlatarak onu ikna ettim.
Üstelik ufaklıkları bırakırken görevlilere, Barkın'ın Panora'ya ilk gelişi olduğunu, ilk defa kendi başına olacağını, ortamı yadırgayıp sıkılması halinde ilgi gösterilmesini ve hemen bizi aramalarını rica ettim.

Gönül rahatlığıyla oturup kahvemizi içip, dolaşabildik.
Çocukları alma zamanımız geldiğinde, uzaktan oynayan çocuklar arasında, -onlar bizi henüz görmese de- bizimkileri seçebiliyordum. Fakat gözlerime inanamadım: Barkın oyun yerinin kapısını açtı: dışarı çıktı. Gitti!
Üstelik bütün bunlar kapıda başka bir veliyle sohbet eden görevlinin yanında gerçekleşiyordu. Görevli hiç bir şeyin farkında bile değildi....
Çocukları alma zamanlamamızın denk gelişi sayesinde o gün Barkın kaybolmadı. Ama onları almaya 10 dakika sonra gelmemiz halinde olabilecekleri, sizin düşüncenize bırakıyorum...

Çocuğu yakaladıktan sonra olanları da anlatayım:
Orada "görevli" iki genç hanımdan bu ihmali açıklamalarını istediğimde; sadece bir tanesi durumun vehametinin (biraz da olsa) farkındaydı. Diğeri yaptığım şikayetleri umursamıyor ve dövecekmiş gibi bana bakıyordu.
Konuyla "lütfen" ilgilenen "yetkişi kişi" ise bir an önce bizi savuşturmak derdiyle sadece"Çok özür diledi!"
Yaptıkları işin gerektirdiği sorumluluğu kesinlikle taşımayan, çocuk sektöründe hizmet vermenin ne demek olduğunun bilincinde olmayan, ama yine de bu işi yapmaya soyunmuş olan "Play Planet- Panora'yı kınıyor, çocuğunu oraya götürmeyi düşünen velilere bir kez daha düşünün diyorum...

8 yorum:

uykucu dedi ki...

biz hiç gitmedik fakat bir arkadaşım çok övmüştü ve hala çelişkide olsakta oğlumu götürmeyi düşünüyorduk ,bende ankamall'deki yerden böyle bir olay duymuştum ve gidememiştik, demek her yer aynı kimseye güvenilmez..teşekkürler uyarın için!

Kaan ve Zeynep'in annesi dedi ki...

Gerçekten çok üzücü bir durum :( Böyle bir olayın sonucu düşünmek bile istemiyorum. Çocuğumuz kaybolsa, kaç milyar tane özür bunu telafi edebilir ki :(

Gökçen

Unknown dedi ki...

en ufak bir zaiyatta bitti gitti şte :(

Punto dedi ki...

Siz siz olun anneler, çocuklarınızı bu tip yerlere bırakmayın. Toplum olarak sorumluluk alacak düzeye ne yazık ki gelemedik daha.

Papatya dedi ki...

Gözardı edilemeyecek kadar büyük bir ihmal...

Siz patlıcnlı börek yerken bşz de patlıcanlı lasagna yiyormuşuz, hayatım :)

öpüyorum

Adsız dedi ki...

İnanamıyorum, oğlum o oyun alanını çok seviyor, 1-2 kere onu yalnız bırakmıştım ve dediğiniz gibi o kadar çok kişiye tavsiye ettim ki.
Sorumlu kişilerin umursamazlığı da cabası.Uyarınız için teşekkürler.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sevgi SEVGİN dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.