28 Nisan 2010

enginar burger


Şu enginarla biraz oynayım dedim.
Hep sebzeli versiyonlar üzerine çalışırken, daha önce denediğim Kıymalı  Enginarlı Sarma versiyonu ne çok sevdiğimizi hatırladım. Böylece yine etli bir deneme yapmaya karar verdim; ortaya Enginar Burger çıktı!
Muh-te-şem!
Bu yemek için kullanabileceğim tek kelime bu!
Belki biraz oyalayıcı olabilir ama bu lezzet için bence değer. Lütfen denemeye çalışın.

Not: Sonradan düşündüm de bunun balık ya da deniz mahsullü versiyonu -üzerine dereotu ile- süper olur 
ve bunu  Kalbur hala nasıl düşünememiş olur??  
(Mehmet Bey, nasıl ? fikir iyi mi? )

Enginar Burger

Malzemeler:
4 kişi için
  • 4 adet temizlenmiş enginar 
  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti (sotelik denilen çok minik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (eti sotelemek için)
  • taze baharatlar: kekik, biberiye
  • tuz, karabiber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı daha zeytinyağı (soğanları sotelemek için)
  • kaşar peyniri

Hazırlanışı:
(bu yemek döküm tavada hazırlanırsa çok daha lezzetli ve pratik oluyor)

  • Enginarları limon tadı gidene kadar iyice yıkayın. Haşlayın.
  • Varsa döküm ızgara tavada, yoksa teflon tavada arkalı önlü ızgara yapın.
  • Soğanları halka kalka doğrayın. Ayrı bir tavada zeytinyağı ile soteleyin. 
  • Soğanları bir kaseye alarak, aynı tavada eti; yağ, tuz, karabiber ve taze baharatlarla soteleyin.
  • Bütün malzemeler hazır olduğunda enginarları döküm tavaya (yoksa ısıya dayanıklı bir fırın kabına) yerleştirin. (1)
  • Sırasıyla önce soğanları, (2) sonra etleri (3) bölüştürerek, üzerine bir dilim taze kaşar (4) yerleştirerek fırına verin.
  • Peynirler eriyip üzeri kızarınca (10 dakika civarında ) fırından alıp servis yapın.


Afiyet olsun...

10 yorum:

Papatya dedi ki...

Beğendim diye klikledim ama beğendim değil, bayıldım demek lazım bu tarife! :)
Enginara bayılıyorum zaten...
Dudrup durup ne güzel cevherler yumurtluyorsun :))

Birgün kendime ziyafet çekip denemeli bunu, çünkü Yorgo enginarı pişmiş sevmiyor, göbeğini ayıklayıp çiğ olarak salatasına eklemeyi seviyor. Demektir ki enginar alınca kendime pişireyim şu burgerlerden birgün. Ellerine sağlık canım :)

Ha, bu arada artık yeni adresimi de linkinde değiştirmeyi unutma ;)
öptüm

Leylak Dalı dedi ki...

Vallahi yemeden daha görünüşünden ve tarifinden muhteşem bir tad olduğuna eminim. Zaten elinizin değdiği her yemeğin güzel olduğuna eminim, kanımca siz gerçek anlamda dokunduğuna ruh katan insanlardansınız. En kısa zamanda deneyeceğim, zira diğer denediklerimden hep "aferin" aldım. Eee, öğretmenim kim?
23 Nisam Mimi'sini öpün lütfen, sevgiler yolluyorum...

Fuat Gencal dedi ki...

Muhteşem bir görüntü, çok şık bir sunum Gerçekten leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Saglıklımutfak dedi ki...

süper olmuş ipekcim. eline sağlık

Zeynep dedi ki...

on numara olmuş canım,ellerine sağlık
öpüyorum:)

Kendimce dedi ki...

Gerçekten süper oynamışsın ellerine sağlık

Deniz dedi ki...

Enginara kuzu eti çok yakışıyor, ayrıca balık-dereotu fikrini de çok beğendim.

Ayazma dedi ki...

Enginarı sevmeyenler bile bayılacaklardır bu yemeğe..Güzel fikir. Elinize sağlık. :)

MUTFAKISTAN dedi ki...

COK GUZEL OLMUS ELINIZE SAGLIK
SEVGILER

ipek dedi ki...

Papatya'cığım,
Seninle nasıl da benzer damak zevklerimiz birbirine... ama Yorgo'nun hakkını yememek lazım; bana yeni ilhamlar verdi;)
öpüyorum,


Leylak Dalı,
Her yorumunuzla beni ne kadar onore ediyor, ne kadar mutluluk veriyorsunuz bilseniz.. Çok teşekkür ederim; içtenlikle.
Mimi adına da teşekkür ediyorum.

Fuat Bey,
teşekkür ederim. Beyleri de burada görmek mutluluk verici.


Sağlıklı mutfak,
teşekkür ederim,


Zeynep,
teşekkürler:)

Kendimce,
oynadıkça öğreniyor insan ;)
sevgiyle..

Deniz,
Balık-dereotu denemesini yakın zamnda mutlaka yapacağım, ve cidden Mehmet Bey'e götürmeyi planlıyorum:)Bence böyle bir uyarlama Kalbur klasiği olmaya aday.


Ayazma,
Lezzet gerçekten çok iyiydi. Aynı fikirdeyim seninle..

Mutfakistan,
teşekkür ederim,