10 Mayıs 2010

3y-5

Bu hafta 3y yerine daha önce yazdığım bir yazıyı ekliyorum. Sayfamdaki istatistiklere göre bu aralar bu yazı çok tıklanıyor ve okunuyormuş. Güncellemek ve paylaşmak istedim.......

Bu aşağıdaki minik aletler benim için pekçok büyük ve pahallı mutfak aletinden daha çok işe yarıyor. Sürekli elimin altındalar ve hayatımı kolaylaştırıyorlar.
Sol üstten başlıyorum:


  • Kavanoz kapağı açıcı: Hiçbir kavanoz bu alete dayanamıyor. (Hala çekmecede durmakta ancak yerini çok daha pratik bir ürün aldı)
  • Mini rende: Özellikle peynir için ideal. Yıkaması da kolay. ( daha iyi rendeleyeniyle güncellendi)
  • Ahşap limon sıkıcı: Çekirdek konusu biraz problem olsa da, çok pratik bir alet. (hala bir numara!)
  • Çekirdek çıkarıcı: Tuzlu Muffinlerde kullanılan zeytinler için ideal. Salatadaki zeytinler Mimi ye sürpriz yaratmasın diye çekirdeksiz tercih ediliyor:) (hala bir numara!)
  • Fasülye kılçığı soyucu (minik sarı alet) Aynı anda hem yan kılçıkları çıkartıyor, hem fasülyeyi boydan ikiye kesiyor. (bunları yapabildiğini düşünerek aldığım bu alet hiç bir işe yaramıyor, çoktan çöpü boyladı!!!)
  • Sarmısak değirmeni: sarmısağı çok güzel eziyor. Ama bu aralar az kullandığım için minik rendeyi tercih ediyorum. (minik rendeye devam)
  • Dekoratif soyucu (sarı ) 3 değişik iş yapıyor. Çikolata rendesi, top şekil verici uç, çizgili kabuk soyma ucu. (en son ne zaman kullandım hatırlamıyorum)
    Ve huzurlarınızda en sevdiğim mutfak objem:  
  • DOMATES KABUĞU SOYUCU. Harika bir alet. "Domatesi sıcak suya koydun, kabuğunu kazıdın, çok kolay oldu", falan filan bunlar hikaye.. Bu acayip bir alet.
  • Bence bulduğunuz yerde hiç düşünmeden alın. (1 NUMARA! arada yedeğini bile aldım, kaybederim-başına birşey gelir diyerek. Mutfağımı onsuz düşünemiyorum)


Salatalık soyucuya benzeyen bu alet, aslında jülyen doğrayıcı. Özellikle sushi yaparken çok ama çok işime yarıyor. Harika jülyen havuç, kabak, salatalık kibrit patates doğruyor. Süslemeler yapmak için de ideal 
 (Hala güncel)





Onsuz ne yapıyormuşum dediğim aletlerden birisi: Döküm Demir ızgara tavası.
Sonradan Ev Cini'nde görüp aldığım döküm tencere. Talimatlarına uygun kullansam da dibinin rengi beyazladı ve kağıt havluyla her silişimde demir rengi çıkmakta. Memnun olduğumu söyleyemem.


Bu kağıt çay poşetleri sayesinde nefret etmeden çay yapabiliyorum. Demlik temizleme derdinden kurtardı.Üstelik kendi zevkime göre karışımları önceden poşetleyip büyük cam kavanoza depoluyor,her sabah pratik çay demliyorum. Bitki karışımları hazırlamak için de ideal. (şimdi bu ürün piyasalarda bulunmuyor. onun yerine metal çay demleyici bir ürün kullanıyorum. hala çaydanlıktan çay temizlemekten nefret ediyorum. 


Yeşil çay için Tchibo'dan aldığım bu ürünü kullanıyorum ve çok seviyorum)






Müthiş baharatlar serisi Nomu larım. Onlar yokken ne yapıyordum bilmem. Haşlanmış makarnayı bile müthiş bir lezzete dönüştürebiliyor.
İnternetten sipariş ettim 2 günde geldi. (AH NOMU AHHH, bir parmak bal çaldın damağımıza gittin. Şimdi nadiren bulabildiğim yerlerde de, ya istediğim çeşit yok, ya da tarihleri geçmiş. Devamlılığı olmayan ürünlere sinir oluyorum.. Paya beni duyar mı acaba??)



Bunlar aslında buzdolabı magneti olarak satılıyor. Boyutları parmağım kadar.Fakat o kadar kullanışlılar ki. Sağdaki ile muskat ya da sarmısak rendeliyorum. Soldaki limon kabuğu rendesi o kadar keskin ve kullanışlı ki, çok iyi bir marka olduğu iddia edilerek satılan rendemi hiç bir işe yaramadığı için çöpe attım, sadece bunu kullanıyorum. (Devammm!!)





Salatalarımın vazgeçilmez ikilisi:
Plastik yeşillik bıçağı: Tamamı plastik olduğu için yeşiklliklerin vitaminlerine zarar vermeden doğruyor. Şaka maka öyle güzel kesiyor ki..

Bunun adına ne diyelim? Salata kurutucusu: Malum, salataların çok daha lezzetli olabilmesi için yaprakların kuru olması gerekiyor. Ayrıca yıkıyıp tamamen kurutulan yapraklar, poşetlerde bozulmadan buzdolabında saklanabiliyor. Çok basit ama çok yararlı bir alet. (Hala vazgeçilmez, hala hergün mutlaka kullanlan)






Ayrıca elimin kolumun bir uzantısı haline gelen düdüklü tencerem,  sayesinde artık korkmadan yoğrulmuş hamurla tarifler yapabildiğim ekmek makinem.


iyi haftalar:)

15 yorum:

elif ada dedi ki...

Günaydın,
Haftaya ne güzel bir başlangıç yaptınız. Ama şimdi biz sizden adres isteriz: Domates kabuğu soyucusu ile buzdolabı magneti rendeleri nereden alacağız? Demlik için biz de metal bir kap kullanıyoruz ve Nomu, bizim de favorimiz.
Not: Bu arada Mimi'nin sayfasının sıkı bir takipçisiydik ama artık sadece belirli okuyuculara açık sanırım. Bizi de eklemenizi rica edebilir miyiz eğer sizin için sorun olmazsa. Mimi'nin sayfasından çok şey öğrendik, ilk kitabımızı hatta SMYK'dan içi doldurulan hayvanlarimizi sizden gorup aldik. Sevgiler
Umur & Ada

ipek dedi ki...

Merhaba Umur&Ada,
Teşekkürler bu keyifli "ilk yorum" için:)
Şimdi düşünelim bakalım bunlar nereden alınmıştı?? Domates soyucu "good grips" marka ve ankara gift&gourme house dan alınmıştı. Sonradan Boyner mağazalarında da satıldığını fark ettim ve fiyatı daha uygundu. Magnetleri ne yazık ki hatırlayamıyorum.
Mimi'nin sayfasını bir yıldan fazla oldu güncelleyemedim. Malum sebeplerden dolayı; başına bir kaza gelmesin diyerek mevcut yazıları da davetli yapmıştım. Onunla ilgili ufak detayları burada yazmaya çalışıyorum. Eski yazılara ulaşmak isterseniz, lüften mail adresinizi ipekbicer@gmail.com a yazın, hemen davetiye gönderirim size de.
sevgiyle..

mine dedi ki...

bıcır bıcır faydalı şeyler, yazılanları bir koşu gidip almak geldi içimden : =)

bu arada haftanın yüzümde gülücükler açtıranı; öylesine anlattığım fotoğraf yazıcısının bir süre sonra önüme hediye olarak gelmesi : =))))

munevver dedi ki...

İpek'ciğim, tam da bu aralar döküm tencere - tava araştırması yaparken senin yazın üzerine almayı biraz erteledim. Tencere, tava ile ayni marka mıydı? Halbuki, evladiyelik olduğunu söylüyorlardı. Ne yapmalıyım, önerin ?

Sevgiler.

ipek dedi ki...

Mine,
Sürpriz diye buna derim ben:)) Güle güle kullan.
sevgiyle..

Münevver'ciğim
ben de şu aralar aynı araştırma içerisindeyim. Tencereyi yenileyeceğim; anladım ki sıkıntı bendeki markada.
Ben bu model ve markayı Evcini'nde okuyup, fiyatının da çok uygun olduğunu görünce hemen almıştım. Sonra ona gelen yorumlardan, problemin bu marka tencerede olduğunu anladım; sıkıntı aynıydı, tencerenin rengi açılıyor, yemeklerde kararma oluyordu. Bu, emsallerine göre oldukça ucuz ve bilinmeyen bir marka olduğu için (muhtemelen çin malı) iyi marka ve kaliteli tencerelerde sorun olmadığını düşünüyorum. Kullanıcıları çok memnun. Parayı, hakeden bir markaya yatırmak sanırım en doğrusu.
sevgiyle komşum..

Berceste dedi ki...

Arka cihetteki caylar Ingiltere'den, bildim mi? :) Bu arada Le Creuset uzerine(http://www.lecreuset.co.uk/) tanimam dokum tencerede. Evet pahalli ama evladiyelik, torunun torunu kullanir herhalde. Zaten omur boyu garanti ile satiliyor. Ben Ingiltere'de aldigim urunde dibinde catlak farkettim. Fisi ile birlikte gittim degistirdiler bir guzel 4 sene sonrasinda. Bu surecte de tencere 30 pounddan gitmis 90 pounda! Yaglamak, ozel bakim falan da gerektirmiyor. Et yemekleri nefis pisiyor. Ama yerinden kaldirmaya Herkul gerekiyor :) Bu sebeple benim bel dolayisi ile simdilik istirahatte!

KEYFESEYRAN dedi ki...

Domates soyucuya ve anlatımına bayıldım diline sağlık

ipek dedi ki...

Dilek,
Çaylar evet İngiliz çayları, ama Türkiye'den almıştım. Şimdi bulunmuyorlar. O lezzette başka çay da yok raflarda.
LeCreuset markayı kullananlar ısrarla öneriyor. Sanırım en iyi marka .Söylediğin İngiltere fiyatları burası için neredeyse bedava (90 pound dahi) Ağırlıklarından endişe etmesem kardeşime bu fiyatlarla hemen sipariş verebilirim.
sevgiyle..

Keyfeseyran,
teşekkür ederim.
sevgiyle..

Berceste dedi ki...

Al sana Debenhams fiyatlari Ipek! http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_331003923760CO20_-1?breadcrumb=Home%7EHome+%26amp%3B+furniture%7ECookware

British Airways ile ucarsa ek bavul basina ucret oduyor. O zaman da 1 bavula doldursun tencereleri, ikinci bedavaya gelsin :) Saka bir yana BA bavul politikasina bir bakin Heathrow'dan ucuyorsa kilo sorunu olmaz ama kardesin bol kas yapar :P Beline zarar gelmesin bir de ondan korkarim.

Fransa'da sanirim daha da uygun fiyatlar...

melis dedi ki...

merhaba,
ben de şu julyen doğrayıcıyı her yerde arıyorum.
siz nereden almıştınız acaba?

sevgiler.

ipek dedi ki...

Dilek,
BA ile uçarsa, zaten tencereleri getirmesine gerek kalmaz; buradakinden de pahallıya gelir toplamı:)) Link için teşekkürler..
sevgiler

melik,
Julyen doğrayıcıyı 3-4 yıl önce praktikerde mutfak gereçleri bölümünde bulmuştum.
sevgielr

Berceste dedi ki...

Yok yahu, Ankara icin bilmiyorum ama BA, THY'den daha ucuz cogu zaman. Fiyat araligi veriyor gun gun ve secme sansin oluyor ucuz donemi. Ama THY oyle degil!

Kerem dedi ki...

Limon sıkacağı : mükemmel (Esse'den almıştım)
plastik yeşillik doğrayıcı : mükemmel. Ayrıca teflon yüzeyde de bıçak (çok bastırmadan) olarak kullanıyorum.
Zwilling marka domates doğrayıcısı da çok iyi.
Döküm tencerede Le Creuset en iyisi sanıyorum 1-2 marka daha var ama renk ve şekil seçenekleri de var bu markada.

Adsız dedi ki...

Merhaba ,
Kavanoz kapağı açarken/sıkarken elleri harap olan annem için pratik bir alet ararken blogunuzu tesadüfen buldum.Yerini başka bir aletin aldığını söylediğiniz kapak açma aletinin markasını yahut hangi markette bulabileceğimi yazabilir misiniz (Ayrıca yerini aldığını söylediğiniz daha pratik aleti de bilmek isterim).Yine pratik aletlerinizden vazgeçemediğinizi yazdığınız Domates kabuğu soyma aletinize (Şu toplu resimdeki siyah uzun olan sanırım) dair de (malum her yıl bayanların bir domates sosu konservesi hazırlama festivali var :-)) ) bilgi verir misiniz nereden bulabilirim , markası v.b

Cevabınızı bekler , esenlikler dilerim...

Adsız dedi ki...

"Domates soyucu "good grips" marka ve ankara gift&gourme house dan alınmıştı. Sonradan Boyner mağazalarında da satıldığını fark ettim ve fiyatı daha uygundu."

Özür bu cevabınız gözümden kaçmış .Bu alete dair cevabımı almış oldum sağolun. Ama Kapak açıcıya dair bilgi verirseniz çok makbule geçer.