17 Mayıs 2010

3y-6




(Zor bir gündü bu gün. 3y ler biraz gecikti bu yüzden. )

1. Haftanın bombası AOÇ Damla Sakızlı dondurma...
Ben bir dondurma koliğim. Gerçek sütle yapılmış iyi bir dondurma için sınırım yoktur. Ve damla sakızlı dondurma da en favori çeşidimdir.
Yukarıdaki açıklamalardan sonra, bu dondurmanın, yediğim en lezzetli dondurma olduğunu söylesem sanırım bir şeyler ifade edebilmiş olurum. Sonunda AOÇ elindeki kapasiteyi çeşitlendirerek güzel işlere imza atacakmış gibi görünüyor. İnternette yazılanlara göre, keçi sütlü, kefirli, vb dondurma üretimine de başlanmış. Umarım bir yerlerde denk gelir ve denerim.

2. Oburcuk Mutfakta, Selim İleri'nin üç romanından oluşuyor: Evimizin Tek Istakozu, Oburcuğun Edebiyat Kitabı ve Rüyamdaki Sofralar..
İlk ikisini okumuş, çok beğenmiş ve birilerine verip sonra da kaybetmiştim. (Ki o zamanlar mutfak bu günkü kadar ilgi alanıma girmiyordu) Yeniden okumak fazlasıyla keyif veriyor. Eski zamanları, aile ve insan ilişkilerini, sofraları ve tarifleri sıcacık bir dille anlatan kitap, aslında ne tam bir roman, ne de yemek kitabı... Hepsini birden barındıran çok keyifli bir anı ve hatta genel kültür kitabı gibi. Mutfakla ilgili, eskiye meraklı herkese tavsiye ederim.

3. Haftanın sonuncu yenisi Tam Tadında. Kanal D nin yeni yemek programı. Emel Başdoğan tarafından sunulan, gerçekten keyifli bir program. Yemek meraklıları Emel Başdoğan'ı tv deki eski yemek programlarından tanıyorlar. Önce de söylediğim gibi, mutfak o zamanlar ilgi alanım olmadığından; benim için yeni.
Hafta içi her gün Kanal D de yayınlanıyor. Her gün denk gelemesem de, spor saatimi denk getirip yürüme bantında izliyorum:)
Program çok kaliteli, yemekler de öyle. Emel Hanım gerçekten çok başarılı. Yemekleri hazırlarken, çoğu sunucunun kullandığı ve benim delirdiğim: (etimiz pişmekte, yemeğim oldu, sosumu döktüm) gibi malzemeleri sahiplenen bir dil kullanmayışı dikkatimi ilk çeken detaylardan. Çok akıcı bir konuşması, düzgün Türkçesi, abartısız tavırları programın artıları...
Sürekli taktığı inci kolyesi ve kısa hırkası, umarım bu aralar her yerde esen ve fena halde fazla gelen Julia Child rüzgarından bir esinlenme değildir...


İyi haftalar..

Çikolatalı, portakallı, peynirli kek / Tam Tadında / Programlar / Video / Kanal D Web TV

5 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Emel Başdoğan'a ben de bayılırım, geçen hafta keşfettim programını (gündüz TV izleme alışkanlığım pek yok) onun yemek pişirişindeki doğallığı çok severim, bir nevi yemek dansı sanki. Sevindim yeni programa başladığına, bir de sürekli her şey için "şahane" deyip durmasa:))
Selim İleri'nin 3lemesini ben de okumuş ve çok sevmiştim. Zaten yemek yapmak ya da yemekten ziyade yemek ritüellerini severim, bu kitaplar da tam bana göreydi.
Dondurmaya gelince ben meyvalı severim ama zevkinize güvendiğimden bunu deneyeceğim.
Sevgiyle, Mimi'ye çok öpücük...

mine dedi ki...

kitap tavsiyesine bayıldım, edinip okuyacağım

*geçen hafta annemin semizotu yemeğini "yediğim en güzel semizotuydu" diyerek taçlandırmasına bayıldım (çok nadir böyle şeyler söyler de
: =))) )

*havaalanında bir hafta- alain de botton
* zencefilli kurabiyeyi ilk kez denedim ve çok sevdik

*bir de Hakkı Devrim beyefendinin turşu gibi uyumak benzetmesi çok hoşuma gitti, hala gülümsüyorum aklıma geldikçe : =)

minimalist dedi ki...

söylediğin dondurmayı deneyeceğim ki dondurmaya çok düşkünlüğü olmayan nadir insanlardanım. Ama merak ettim.

rüyamdaki sofraları okumuştum güzeldi.

TV programını seyretmedim; belki 1 ay sonra.


Paylaşımın herzamanki gibi paylaşmaya heves uyandıran cinstendi :))

elif ada dedi ki...

Biz de AOÇ'nin maraş usulü dondurmasına bayıldım. Kesinlikle tavsiye ederiz. Mimi'nin güzel yanaklarından öpüyor size kucak dolusu sevgiler gönderiyoruz
Umur & Ada

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

dondurmayı yeme şerefine nail oldum ben de. ve ben de damla sakızı seven, üzerine dondurmaya bir numara tatlı diye bakan bir kadın olarak bayıldım.

emel başdoğan "tefal, sen her şeyi düşünürsün" değil mi? en sevdiğim programdı. ne yazık ki seyretmek programını mümkün olmayacak.

ben de yeni bir kadın keşfettim hollandalı, jazz müzisyeni
Trijntje Oosterhuis: Look of Love: Burt Bacharach Songbook albümü çok hoş. tavsiye ederim:)