21 Haziran 2010

3y-8



Zorunlu bir aradan sonra merhaba.

AcemiAşçı, Youtube sayesinde Google'a uzanan yasaklı dns lerden nasibini alarak, bir süre kapalı kaldı. Şu an açık ama geleceği henüz belli değil.
PicassaWeb'den yayına verilmiş bazı resimler de aynı sıkıntıdan dolayı sayfada görünmez durumdalar.

Bu arada oldukça yeni şeyler yaşandı elbette.  Bazıları tatsız ama, burada sevindirenleri, mutlu edenleri yazmalı...

Mimi artık ikinci sınıf öğrencisi.
Pırıl pırıl bir karnesi var. Dinlenmeyi, oynamayı fazlasıyla hak etti. Aynı anda üç dişi birden gidince, güzel görünmediğini düşünerek sanırım; ağzını kapatarak gülümsüyor bu aralar... Oysa gördüğüm en güzel eksik dişli yüz. ( Anneler böyle hissediyor işte:)
İngiltere'ye, Teyzesine yapacağı bir  seyahat için heyecan dolu.


Mimi'nin karne hediyesi Misket.
Bir avuçkedi! 
Evin yeni üyesi, Laby'nin yeni arkadaşı. (O Laby'yi çok sevdi ancak, çok küçük olduğundan mı nedir, Laby Misket'ten fena halde tırstı)
Bu 15 cm lik kedi, kendi kutusunda oturmak yerine, Laby'nin 100x100 cm minderini işgal etti. Zavallı köpek, Misket'i görür görmez başka köşelere gidiyor.  Üzerine basmamak için sanırım; büyük çaba içerisinde.
(Bu arada Laby çok hasta, şu anda veterinerde kalıyor:((
İyleşip de eve döndüğünde, ikisini bir araya getirip (Laby'nin kaçmamasını başarabilirsem eğer) resimlerini yayınlamayı çok istiyorum. 
Bu minik tüylü şey öyle akıllı bir afacan ki, yakında onun maceralarından da haber alırsınız gibime geliyor.


Her albümünü başucu müziği yapacak kadar sevdiğim Can Atilla'nın son albümü Altın Çağ.
Eğer bu müzik büyücüsüyle henüz tanışmadıysanız, ben buna vesile olmaktan gurur duyarım.
Her albümünde bir dönemi anlatan Can Atilla'nın müziği şiirsel bir görsellik içerir.. Hayır yanlış okumadınız; "görsellik" yazdım. Dinleyin; bakalım Kanuni'nin  Hürrem Sultana aşkı ya da Hürremin ardında bıraktığı vatanının özlemi bir anda gözlerinizin ardında biryerlerde canlanmıyor mu?

8 yorum:

elif ada dedi ki...

Sevgili İpek,
Tavsiyeniz üzerine gidip domates soyacağını aldık ve bir kez daha sizi tanımaktan büyük bir gurur duyduk. Hemen bu güzellikten faydalanması için annemize ve teyzemize de hediye ettik. İyi ki varsınız, iyi ki sizi tanıdık. Dünya tatlısı Mimi'ye o güzel karnesi için kucak dolusu sevgiler gönderiyoruz. Elbisesi çok yakışmış prensese. Her şey hep gönlünüzce olsun. Sevgiler
Umur & Ada

ipek dedi ki...

Umur,
Çok tatlısınız:))
Bir şeyi özellikle söylemek isterim ki: bu blogda tavsiye edilen her şey gerçekten işe yaradığı içindir. Firmaların, hakkında olumlu yazılar yazmaları için bloggerlara gönderdiği promosyon ürünlerini ve tanıtımları artık kabul etmiyor, ürünleri kendim satın alıp, objektif düşüncelerimi yazıyorum. domates soyucunuzu güle güle kullanın:) ben alalı çok olmuştu, ilgilenenler için nereden satın aldığınızı yazar mısınız lütfen?
sevgiyle..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok tatlı anne kızı tebrik ediyor,
evin yeni üyesine öpücükler yolluyorum :]

narcicegirengi/sevde dedi ki...

Merhaba Ipek Hanim,
Blogunuzu buyuk bir zevkle takip ediyorum. Emek verdiginiz asikar. Can Atilla'nin calismalarini ben de cok begeniyorum. Guzel tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler
Ingiltere'den sevgiler
Sevde

http://www.narcicegirengi.com

ANNEMİNELİ dedi ki...

Hoş geldiniz, tavsiyelerinizi zaman zaman kullanıyorum,teşekkürler ve sevgilerrrrrr.....

elif ada dedi ki...

Sevgili İpek,
Biz tıpkı sizin de yazdığınız gibi Boyner mağazalarında bulduk. Özel bir standta satılıyordu. Diğer konuya gelince öylesine samimi, öylesine tatlı bir üslubunuz var ki sizin hakkınızda ufacık bir olumsuzluk düşünmek imkansız. Aksine yaptığınız şey gerçekten takdire şayan. Eğer siz bu üründen bahsetmeseydiniz büyük olasılıkla biz daha uzun süre domates kabuklarını soymakla uğraşacaktık. İki-buçuk-yıllık bir anne olarak, internette keşfettiğim annelerden çok şey öğrendim. Varlığınız, yazdıklarınız bana yol gösterdi. Mesela, Mimi'nin sayfasında okuduktan sonra SMYK'dan haberdar olup içini birlikte doldurup kalp koydurduğumuz möömüzü aldık. Mimi'nin kitapları, her zaman harika birer referanstı. Tıpkı sizin yemekleriniz ve öğütleriniz gibi. Bu arada çikolatalı kekinizi de denedik ve bayıldık. Yine sizin havuçlu kekiniz de favorimiz. Ne olur yazmaya, bize ilham vermeye devam edin. Kucak dolusu sevgiler...
Umur & Ada

Berceste dedi ki...

Mimi seninle mi gidecek, yalniz mi? Ona bol bol oynayacagi yerleri, gidecegi yerleri soyleyebilirim ;-) Oyuncak muzesi, Legoland, Safari Park basta olmak uzere!

ipek dedi ki...

Nunu,
teşekkürler. Dönüşüne sevindim:)

Sevde,
teşekkür ederim. Google yasakları Türkiye'deki erişimi engellediği için bu aralar sık yenileyemiyorum. Yine de oldukça emek istediği doğru.
İngiltere'ye sevgiler,

Annemineli,
teşekkürler.

Umur,
Blog yazarlarının tek besini, okuyuculardan gelen bu güzel yorumlar. İçten ve sevgi dolu yorumlarınız beni tahmin edemeyeceğiniz kadar mutlu ediyor. Tekrar teşekkür ederim:)
Domates soyacağını şeftali, armut vb ince soyulması gereken şeylerde de deneyin. çok iyi sonuç veriyor.

Dilek,
Mimi anneanne ve dedesiyle seyahat edecek ve sanırım sadece 3-4 gün. Teyzeyi ziyarete gidiyorlar. Bu kısa süreli ziyaret, önceden ne kadar programlanabilirse o kadar verimli olur diye düşünüyorum. Bu yüzden de tavsiyelerin benim için altın değerinde olacaktır.
çok teşekkürler..

heykese sevgiyle..