UNSUZ YAĞSIZ CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler:
- 300 gr ceviz içi
- 1/3 cup pudra şekeri (yaklaşık bir küçük çay bardağı)
- 2 adet yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1-2 adet karanfil
Hazırlanışı:
- Ceviz içlerini rondoda iyice inceltin.
- Pudra şeker, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek çalıştırmaya devam edin.
- En son yumurtaları da ilave edip çalıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- 170 C derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. (süreyi aşmayın, kururlar)
Afiyet olsun.
Notlar:
Ceviz yerine fındık ya da badem kullanabilirsiniz. Hepsinin 300 gr lık karışımı da fena olmayabilir.
Ben bir sonraki denememde, şeker yerine pekmez kullanmayı düşünüyorum.
Kuru kayısı, kuru üzüm ilavelerini de deneyeceğim elbette:)
Kurabiyeleri ağzı kapalı kavanozlarda, 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.
2 yorum:
Merhabalar,
Sitenizi yeni keşfettim. Çok hoş tarifler ile karşılaştım. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Berfin Kucur
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder