08 Ekim 2006

Kabak Püresi, nefis bir tat

Bu tarif de yine sevgili annemden. Et, köfte, tavuk yanında makarna papates ve pilavdan sıkılanlara iyi gelir diye düşündüm.





Kabak Püresi

· 1 çorba kaşığı tereyağ (zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
· 2 tepeleme kaşık un
· 1 kilo ufak kabak
· 500 ml süt
· 2 çorba kaşlığı taze kaşar rendesi
· Taze dereotu
· Tuz

Kabaklar az suda, suyunu çekip yumuşayıncaya kadar haşlanır. Çatalla ezilir. Başka bir tencerede tereyağ eritilip, un kavrulur, kabaklar ilave edilip karıştırıldıktan sonra azar azar süt ilave edilerek kaynayana kadar karışltırılmaya devam edilir. Kaşar ilave edilir. Kıvamı koyulaşınca altı kapatılarark tuz ve dereotu ilave edilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kabaklar doğranıp mı kaynatılacak? yoksa soyulduktan sonra bütün olarak mı?

ipek dedi ki...

doğranması fark etmez ama soymayın. her iki şekilde de piştikten sonra bir süzgeçte bekleterek suyunu iyice süzerseniz iyi olur