28 Ekim 2006

Çok sebzeli noodle



Çok Sebzeli Noodle
4 kişi için

· 4-5 diş sarmısak
· 1 orta boy taze zencefil
· 1 ufak pırasa
· 1 adet çarliston biber
· ½ adet kırmızı tatlı biber
· 2-3 yaprak beyaz lahana
· 1 küçük havuç
· ½ küçük kabak
· 10 adet orta boy mantar
· 1 avuç soya filizi
· ½ su çay bardağı susam yağı (zeytinyağı kullanabilirsiniz içine 1 çay kaşığı tahin ekleyin)
· 6 parça yumurtalı noodle
· soya sosu

Büyükçe bir wok ta yağı kızdırın, sarımsakları ince ince kıydığınız sarmısak ve zencefili ekleyin.
Pırasaları, biber ve mantarları ince ince doğrayın. Havuç lahana ve kabakları jülyen doğrayın. kabağın sadece etli dış kısmını kullanın.
Yukarıdaki malzemeleri sırayla, 3 er dakika arayla ekleyerek harlı ateşte sürekli kavurun .
Woku sürekli elle sallayarak malzemelerin sürekli karışmasını sağlayın ( hani omleti ters çevirmek için havaya attırırız ya işte öyle- başka türlü anlatamadım) Ya da tahta sapatulayla sürekli karıştırın.

5 dakika daha böyle kavurduktan sonra vokun altını kısıp üzerine bir kapak kapatıp 5 dakika daha pişirin. (sebzelerin çok fazla yumuşak olmaması gerekiyor.)
Bu arada bol suda noodle ları haşlayın pişen sebze karışımının üzerine boşaltın. Dilediğiniz kadar soya sosu ilave ederek karıştırın, servis yapın.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

hem makarna hem sepze ikisi bir arada bayıldım.
ellerinize sağlık
sevgilerle...
www.denizesintisi.com

Adsız dedi ki...

Selamlar, ben İzmir'den
Nihal ,sitenizi çok beğendim .Çeşitli ülke mutfaklarından yemek ve içeceklere de yer vermişsiniz.Ben taze zencefili Türkiye'de bulabiliyor musunuz yada nereden alabiliriz diye sormak istiyorum.Hoşçakalın,

ipek dedi ki...

Teşekkürler Nihal,

Taze zencefil artık rahatlıkla bulunuyor. Migros, Real, Metro vs gibi büyük marketlerde sürekli bulunabiliyor.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

siteniz icin tebrik ederim ancak noodle yaparken yemegı atesten almadan evvel muhakkak az miktarda oyster sos ilave etmek lazım kı bu yemegımızı daha kaygan ve daha lezzetli bır hale getirir afiyet olsun

ipek dedi ki...

Adsız yorumcu,
Oyster sosu çok sevmiyorum, bu yüzden kullanmak hiç aklıma gelmedi. Ama bu detay çok mantıklı göründü ve bir dahaki sefer mutlaka uygulamak niyetindeyim.
Adınızı yazmış olsaydınız isminizle teşekkür edebilmeyi isterdim:)
Çok teşekkürler..