05 Aralık 2006

Orman Kebabı



Etli birşeyler yapmam gerekiyorsa ilk aklıma gelen yemek bu oluyor, çünkü çok kolay, çünkü lezzetli. (ben yemekte etten çok hoşlanmıyorum ya) İçindeki kekik etin tadını hemen değiştiriveriyor.

Muhtemelen yapılışını herkes biliyordur, ben sadece "bu akşam ne pişirsem" diye düşünerek okuyorsanız, iyi pratik bir alternatif olabilir diye yazıyorum. En iyi arkadaşı ise tabi ki pilav..
Malzemeler:
4-6 kişi için
  • 1/2 kg kuzu eti kuşbaşı
  • 1 kuru soğan ya da 15 adet arpacık soğanı
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı kuru kekik
  • tuz
  • 1,5 bardak su

Etleri soğanlarla birlikte yüksek ateşte zeytinyağında çevirin. Suyunu çektikten sonra biberleri ekleyin ve bir süre daha kavurun. Daha sonra küp küp doğranmış havu ve patatesleri ve bezelyeleri ekleyin.Tuz, kekik ve suyu ekledikten sonra ağzı kapalı kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Maydonozla süsleyip servis yapın

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yemek çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.

www.blogcu.com/pembeli