İşte yine kolay ve pratik bir tarif. (Çalışan arkadaşlarım pratik olsun çabuk olsun diyorlar) Bu tarif aslında yemekten ziyade içkinin yanında çerez olarak daha iyi oluyor, özellikle de birayla.
Çocuklara ise domatesli pilav eşliğinde sunabilirsiniz bu çıtır tavukları, onlar zaten bu tür yemeklere hiç hayır demiyorlar (çok sağlıklı yemek değil ya:))
Çıtır Tavuk
- 1/2 kg tavuk gögüs eti
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı bira
- 1 yumurta
- tuz
- karabiber
- 2 paket taç kraker
- kızartmak için sıvıyağ
Tavuk etlerini ince uzun şeritler seklinde kesin.
Taç krakerleri robottan geçirerek un haline getirin, düz bir tabağa alın,
Un, yumurta, tuz, karabiber ve bira ile tahin kıvamında bir bulamaç hazırlayın.
Tavuk şeritlerini önce bu bulamaca sonra da taç kraker ununa bulayarak kızgınyağda pembeleşinceye kadar kızartın. Peçete ile fazla yağını alın. Ketçap ve mayonez ile ya da aşagıda tarifini vereceğim dipsos ile servis yapın.
Dip için
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 1 çorba kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 çorba kaşığı kornişon turşu (küp küp doğranmış)
- 1 çorba kaşığı turşu suyu
- 1 -2 damla acısso ,hepsini karıştırın.
Domatesli Pilav
- 1 ölçü pirinç
- 1 ölçü kaynar su
- 1 ölçü taze domates rendesi (Hani şu yazın yapıp da sakladığımız domates konservesi)
- 4-5 kurutulmuş domates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- tuz
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra zeytinyağında çevirin. Tuz, domates rendesi, küçük küçük kıyılmış kuru domatesleri ve kaynar suyu ekleyin. Altını kısıp kapağını kapatıp pişirin. Suyunu çekip üzeri delik delik olunca tencerenin altını kapatıp dinlerndirin.
9 yorum:
Çok güzel bir siteniz var. Yemekleriniz de çok güzel görünüyor. Bence isminizdeki "acemi" kısmını kaldırın.
Sevgiler...
Sevgili Titolo
Beğenin beni çok mutlu etti, teşekkür ederim.
17 yıldır mutfaktayım ama yemek yapmanın keyfini ancak son birkaç yılda alabildim (kızım doğup,işimi bıraktıktan sonra) Öğreneceğim daha çok şey var yani:)))
Sevgiler
İpekciğim, titolo'ya ben de katılıyorum. Güzel tariflerin karşısında şapka çıkartıyor ve 'boynuz kulağı geçti' diyorum. Pekçok meziyetine lezzetli yemek yapmayı da ekledin seni kutluyor ve pek çok öpüyorum, canım kızım.
Noni
Noni ciğim, gözlerimi yaşarttın. Boynuz ne mümkün geçsin kulağı, daha çok şey var senden öğreneceğim. sevgiler
Sevgili İpek,
Siteni ilk kez ziyaret ediyorum ve çok hoşuma gitti.Yapmış olduğun yemekler acemi birinden değilde usta bir aşçının elinden çıkmış bir edayla karşıladı beni.Bence kendine haksızlık yapıyorsun..Herşeyler çok çok güzeldi ellerine sağlık.Hele çıtır tavuklar harika göründüler gözüme..Tekrar ellerine gönlüne sağlık..
Mutlu,sağlıklı ve neşeli bir hafta sonu diliyorum sana ve ailene..
Sevgilerimle,
Gül
İpekciğim,çıtır çıtır tavuk pek güzel eline sağlık.Hele domatesli pilav ile ne güzel olmuştur.Konuşturmuşsun sanatçılığını... Maviş Mimi'ye geçmiş olsun.İlköğretim 4.-5. sınıfa kadar böyle oluyor çocuklar.Büyük oğlumun 5 gün eksiksiz okula gittiğini hatırlamıyorum.Sonra bağışıklıkları artıyor tabi...Sevgiyle,sağlıklı günler...
Sevgili Gül, acemi mutfağıma hoşgeldin. Çok teşekkürler güzel sözlerin ve beğenin için, bunlar bana şevk veriyor. Titoloya da söyledim, mutfaktan keyif almaya yeni yeni başladım. Ve bunu paylaşıyor olmak çok güzel.
sevgiler,
Münevverciğim, burada sanırım yavaş yavaş yeni dostlar ediniyorum. bu paylaşımlar çok hoşuma gidiyor, dostluğuna sıcaklığına teşekkürler. beni hiç yalnız bırakmadın.
Sevgiler.
pratik tariflere her zman ihtiyaç vardır...
bu ndenle çalışmalarınızı ve sizi tebrik ediyorum...
herşey çok güzel!
sevgi ve de muhabbetle...
Ev perisi teşekkür ederim. Beğenmene sevindim.
sevgiler
Yorum Gönder