29 Ocak 2007

Damla Sakızlı Lorlu Kurabiye: Bloglardan öğrendiklerim


İşte benim kendime bir blog yapmama karar verdiğim tarif bu.. Bunu ilk annem denedi; önce telefonda çılgınca nasıl güzel olduklarını anlatmaya çalıştı, sonra dayanamadı, kaptı bir kutu bize de getirdi "Bunu mutlaka tatmalısınız" diye.
Tadış o tadış, tiryakisi olduk. Hemen Sibel e bir teşekkür notu yazdım. Sonra her gün girip internete bakmaya başladım, "bugün yeni birşeyler var mı" diye.. O gün bugündür buralardayım işte.



Bu harika tarif "Sibelin Kahvesi" nden sevgili Sibel e ait. Herhalde onun sayfasını bilmeyen yoktur; bence kurabiyeler kekler ve minik tuzlular için harika bir kaynak. Daha pek çok tarif denedim oradan sonuç her seferinde çok başarılı oldu.
Bu kurabiye yumuşacık, mis kokulu, ve hafif. Üstelik çok farklı bir lezzete sahip. Uzunca bir süre de tazeliğini koruyor.Herkese öneririm.


Daha sonraki günlerde bir konuşma sırasında sevgili arkadaşım Melda dan, kurabiyeleri çift ölçü yapıp derin dondurucuda biriktirmeyi, ve kullanacağım zaman pişirmeyi öğrendim. Kurabiyeleri şekillendirdikten sonra tepsiye dizip yarım saat buzluğun şok kısmında bekletiyor, sonra posetlere doldurup, derin dondurucu da saklıyorsunuz. Kullanmak istediğinizde, donuk olarak, ısıtılmış fırına atıp, pişme süresine 5 dakika ekliyorsunuz, hepsi bu. (teşekkürler canım arkadaşım)
(Melda o kadar pratik bir kızdır ki, işten gelip yarım saatte tatlısından tuzlusuna en az 4 çeşit yemek yapabilir. Püf noktalarını işte böyle bende yavaş yavaş öğreniyorum):)

İşin sırrını öğrenince açtım blogları, aldım tarifleri, attım kendimi mutfağa, doldurdum buzluğu.. Size de tavsiye ederim. Şimdi Mimi tutturursa, 15 dakika sonra elinde oluyor kurabiyeleri.

Neler mi var buzlukta? İşte buyrun:
Sibel in Peynirli Kurabiyeleri (nefis ağızda dağılıyor),
Yine Sibel in Mahlepli Kurupastası (Mimi bunlara deli oluyor),
Harika sunumları ve nefis tarifleriyle, Teatime Sevgili Mine den Elmalı Rulo Kurabiyeleri (bu rulolar benim favorim. Buzlukta rulo halinde duruyor, az birşey çözülünce kesip fırına veriyorsunuz.. Lezzet: muhteşem!!)
Ve -Girit poğaçası- benim sevgili minik Kaliçunya larım da buzlukta.. Onların tarifini de başka bir zaman vereceğim
Sevgili Sibel, sevgili Mine bütün bu güzel lezzetler için tekrar teşekkürler.
Bütün yemek blogcuları: burada hepimiz her gün yeni birşeyler öğreniyoruz.. Karşılıksız paylaşıyoruz. Hepinizin ellerinize sağlık..

3 yorum:

Sibel dedi ki...

Merhaba, şimdi yorumunu alınca hemen elimde kahveyle ziyaretine geldim ve birbirinden güzel lezzetlerle karşılanıp gülümsedim:) Kurabiyelerin senin elinden çok güzel olduğuna eminim, zaten görüntüleri "hadi al bir tane!" diyor:) Eee alıyorum tabi. Ellerine sağlık sevgili komşum!

Nukhet dedi ki...

Ipekcim
Senin de extra referansinla ilk ihtiyac halinde ben deneyeyim sunlari bakayim. Daha once ben de Sibelde bir seyler yapmistim cok guzel olmustu. Bir de su dondurucuya aytma isini diyecegim. Bu benim yontemimdir. Hatta Defnenin dogundan onceki tum zamanimi kurabiye ve borek yapip onlari buzluga atarak gecirdim. Sonra da dogumdan sonra gelenlere hop aninda masalar donattim. Ayrica milletin getirdiklerinin fazlalarnida atarim sonra yeni gibi cikaririm. Yazinda kislik her seyi yapardim istanbuldayken. 40 kilo domates koydugumu bilirim. Ama tabi derin donduru zimba gibi oluyordu. O yuzden extra dondurucu almayi cok dusundum ama yer yoktu evde. Bak iyiki almamamisim simdi geldik buralara. Ama burada alacagim sanirim. Herneyse lafi uzattim. Ellerine saglik diyeyim. Sevgiler
Nukhet

ipek dedi ki...

Teşekkürler Sibel ciğm:))

Nükhet Merhaba,
Bu kurabiyeleri dene pişman olmayacaksın:)Buzluk işini, daha doğrusu mutfak işlerini ben miladım olan Mimi den sonra öğreniyorum. Ondan önce ne doğru dürüst mutfağa girer ne de yemek çeşidi bilirdim ;çünkü hiç ilgimi çekmezdi ev halleri(Laf aramızda çoğu yemeği yapmayı ,oldukça fazla yemek bilgisi olan eşimden öğrendim) Hala dalga geçer benle, "sendeki aşcıyı ben yarattım" diye:))Birgün bu komik konuyu anlatmalıyım maillerimde..
Çok sevgiler
İpek