LÜTFEN DİKKAT:
Acemi aşçı'ya ait bu yazı ve resimler, pek çok internet forumunda, izin alınmadan ve link verilmeden kullanılmıştır.Lütfen kullanmak istediğiniz zaman izin isteyin ya da link vermeyi unutmayın
Bu yemeği uzun zamandır unutmuştum.
Geçenlerde hay huy içerisinde "Kolay ama güzel ne yapsam?" diye düşünürken aklıma geldi, yaptım.
Bilmiyorum, belki de çok sevdiğimden, bu kadar basitlikte olabilecek en lezzetli yemekmiş gibi geliyor. Üstelik çok sağlıklı.
Şimdi hem lezzetli, hem kolay, hem sağlıklı olunca, şiddetle önermek kaçınılmaz oldu.
Tarifini blogumun ilk günlerinde yazmıştım. Ama o zamanlar çok az blog arkadaşım vardı. İlki de sevgili Münevver 'di ve bu yemeği çok beğendiğini yazdığı ilk yorumu ile havalara uçmuştum.
Arkadaşlar, bu yemek gerçekten malzeme ve tarifindeki basitlikten umulmayan, sürpriz bir lezzet içeriyor. Denemenizi, ılıkken yemenizi ve hatta beğenirseniz, bir dahaki sefere malzeme listesine bir de patlıcan ilave etmenizi öneririm.
(hatta tadına sarmısak koymadan bir bakın, bence öyle daha bile iyi)
Kabaklı Buğday
4 kişilik
- 1 su bardağı buğday
- 2-3 ortaboy kabak
- 2 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- kuru nane
- pul biber
- yoğurt
- tuz
- dilerseniz birkaç diş sarımsak
Bir gece öncesinden ayıklayıp, suda beklettiğiniz buğdayı, iyice yıkayıp, düdüklü tencerede 30 dakika pişirin, iyice süzün.
Zeytinyağından 2 çorba kaşığını tavaya alıp küçücük küpler halinde doğradığınız kabakları ve biberleri tuz ve biber ilave edip 10 dakika soteleyin. (Kabakların çekirdekli iç kısımlarını kullanmayın)
Üzerine haşlanmış ve süzülmüş buğdayları ekleyip 5 dakika daha pişirin.
Sarmısakları ezip yoğurda katın. Genişce bir kaseye aldığınız buğdayların üzerine bolca dökün. Üzerine zeytinyağında kavurduğunuz kuru nane ve biberli sosu dökün.
Afiyet olsun
31 yorum:
İpekciğim, abartısız harika bir tarif. Hem de sağlıklı :). Fotoğraflar ise çok cezbedici, ellerine sağlık!
Bayildim tarife. Defne nin dedigi gibi hem saglikli hemde lezzetli. Dondurucuda mutlaka haslanmis bugday ve nohutum hep bulunur, en kisa surede deneyecegim. Tarif icin tesekkurler, ellerine saglik.
nede güzel görünüyorlar..ellerınıze saglık..bloguma yazılarımı yazıyorumda resım ekleyemıyorum henuz.insallah oda olacak..arastırıyorum..nerıman
Ipek
Ben bu yemegi denemey talibim talibim de bakalim markette kolaylikla kabak bulabilecek miyim.Ellerine saglik
Defne ciğim,
beğenmene hele de fotoğrafları beğenmene çok sevindim.
o kadar seviyorum ki bu yemeği..
Tadı mantıya benziyor ama bence daha güzel:)
sevgiler
İpek
Nezaket, dondurucuda buğday bulunduran biriysen demek ki bu besinin faydalarının farkındasın:)
Hele ki hazır buğdayın varsa senin için daha da kolay bir tarif olacak bu. Kabakları 3-5 dakika sotelemek yeterli çünkü.
Sevgiler
İpek
Daima mutfak, ha gayret:)
Bende resimlerime yazı ekleyebilmeyi daha bugün başarabildim:)
Sevgiler
ipek
Nükhet ciğim, kabak bulamasan bile patlıcan ve biberle dene öyle de çok güzel olacak eminim..
sevgiler
İpek
Merhaba, gerçekten çok sağlıklı ve lezzetli bir tarife benziyor, buğdayı çok severim o yüzden en kısa zamanda denicem tarifini, ellerine sağlık....
yine çok hafif ve orjinal bir tarif,harikasın ellerine sağlık...
Tam bir yaz yemegi, Ipek. Havalar biraz daha isinsin, soyle bahcede taze kokular esliginde yiyecegim ins. Cunku bu yemek oyle atmosfer yaratmayi, seremoniyi falan hakediyor.
Aaaa tutmusum kabak bulabilecekmiyim demisim. Yok ayol kabak var tabi de asil malzeme bugday bulabilecekmiyim diyecektim. Optum
Buğday, kabak ve sarımsaklı yoğurt... birleşiminden muhteşem bir yemek olmalı. Ellerine sağlık.
Yeşim Merhaba,
Gerçekten buğdayı sevenler için iyi bir tarif bu. Ben beğeneceğinden eminim. Kolay gelsin şimdiden.
sevgiler
ipek
Perili köşk merhaba,
Tarif çok basit gerçekten. Ve çok hafif. Bu yüzden hiç çekinmeden herkese "deneyin" diyebiliyorum. Hiç vaktinizi almayacak çünkü.
Betül cüğüm.
Sen bu yemeği kimbilir ne güzel bir sunumla, ve ne kadar güzel çeşitlendirerek hazırlarsın.
Keşke bende orada olsaydım, bahçede keyif yapsaydık:)
Bahçe gibisi yok, yine balkonda saksılara bişeyler ekip duruyorum, roka, soğan vs:))
Sevgiyle
İpek
Nükhet alemsin valla:))
İki gündür düşünüyorum, kabağın ne gibi bir özelliği var da herşey olan Dubai de kabak yok diye...Buğday tabi ya!!
Sevgili arkadaşım, göndereyim mi??
Sevgiler
ipek
Pembeli çok teşekkürler.
Tadını şöyle anlatayım: Biraz mantıya benziyor, ama daha lezzetli ve hafif bence:)
Sevgiler
ipek
İpekciğim, fotoğraflara yazı eklemeyi nasıl başardın, bana da yol gösterir misin? :)
defneden_blog@yahoo.com
Defne ciğim, mail adresine gönderdim..
Sevgiler
İpek
İpekciğim, çok hoş bir tarif ellerine sağlık. Farklı tarifleri severim zaten. sevgiler
İlgin için teşekkür ederim.
Sevgilerimle.
İpek inanırmısın aşure yaptığım günden beri eşim sürekli bana buğdaylı birşeyler yap buğdaylı tarif yok mu ben buğday yemek istiyorum deyip duruyordu. Bu yemek biçilmiş kaftan doğrusu. Paylaşımın için çok teşekkürler.
Sevgiler,
İpekciğim, başardım :). Çok teşekkür ederim, çocuklar gibi mutlu oldum. Tabii ben el yazısı ile yazmak istedim ama henüz güzel yazımı ortaya koyamadım :)). Paskalya fotoğrafında denedim, bak ama sakın yazımın güzelliği hakkında yorum yapayım deme...:P
Sevgiler.
İpekciğim Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım herşey yolundadır şimdi.
Yemeğinde çok değişik her zamanki gibi.Eline sağlık.
Hesna
İpek nefis bir tarif ! dün okuduğumda ilgili çekti ve bugün hemen denedim. İnanilmaz lezzetli ! Ellerimize sağlık ! :)
Sevdamavisi teşekkürler.
Çok bilinen bir tarif değil sanırım. ama umarım beğenilir ve bilinen bir tarif olur. Çünkü gerçekten hafif ve lezzetli bir yemek.
Sevgiler.
Burçin gerçekten çok sevindim, umarım beğenilir, zamanlamam iyi olmuş desene:)
Sevgiler
Defne ciğim süpersin..
yardımım olduysa ne mutlu, çok sevindim. El yazısı bildiğim kadarıyla "tablet" kullanılırsa başarılı oluyor. Yanılıyor olabilirim. Bu yüzden fazla heba etme kendini tablet olmadan:)
Sevgiler
Hesna çok teşekkür iyi dileklerine, herkes mutlu, sağlıklı çok şükür.
Beğenin için teşekkürler.
Sevgiler
Mutfak robotu,
Denemene hele de beğenmene çok sevindim.
Ellerimize sağlık..
Faydalı ve güzel şeyleri paylaşmaktan mutluluk duyuyorum, harikasın.
Sevgiler
ipek
İpekciğim,beni mi hatırladın?Ben de Buğday görünce seni ve Rabiayı,değişik otları görünce yine seni hatırlıyorum.Sevdiğim yemeği yapmışsın yine Eline sağlık.Çok nefis,çok.
Sevgiyle,Nane Limon
Münevver ciğim,
sen benim yemek bloglarındaki ilk arkadaşım, ustamsın..
İlk geldiğim günlerde ne çok yardımın oldu bana unutur muyum hiç..
(tanıdıklar dışında)İlk aldığım yorum sendendi, hiç unutmuyorum hiç:)
Sevgiler
İpek
ah bu bugday bana hep diş buğdayını hatırlatıyor çok severim
ipek'ciğim ,iyi misiniz?apandist ameliyatı sonrası ben biraz geç iyileşmiştim,umarım eşin çabuk toparlanır.
Ben yaz günlerinde soğuk buğday çorbası yaparım.Ama kabak ilavesi ile bu şekilde de çok lezzetlidir eminim.
Mimi yaramazına da sevgilerimi ilet.Seni de çok öpüyorum.Sevgiler.
Yiyek-semirek,
Zaten "bu gün kolay ne yapsam" diye bloglarda dolaşırken bir diş buğdayı gördüm, hemen aklıma bu yemek geldi.
Ben de bayılırım dişbuğdayına.
Hele şöyle bol malzemeli, portakal kabuklu, bademli, daha neli ,neli...
Sevgiler
İpek ciğim, sevgili adaşım..
Eşim çok çabuk iyileşti, neyse ki hiç bir komplikasyon yaşanmadı ameliyat sonrasında. Hepimiz keyifliyiz. Mimi herzamnki komikliklerine devam ediyor:) (sayfasına yeni bir muzurluğunu daha ekledim, okumak istersen bir bak:)
İlgine çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım.
Sevgilerimle
İpek
İpeeeek, haydiii gel... Sevimli bir oyuna davet ettim seni.. :)
Merhaba; Mutfak robotu denemiş tarifinizi oradan sizin bloğa geldim çok güzel ellerinize sağlık mutlaka deneyeceğim. Bende beklerim sevgiler...
Almula teşekkür ederim beğenmene,
sevgiler
İpek
Yorum Gönder