01 Nisan 2007

Ankaralı Tasarımcı Blogcular buluşması

İtiraf ediyorum, Pınar'ın (Pino) mailini aldığımda çok heyecanlandım.
Ankara da yaşayan tasarımcı blogcuların tanışması ve birlikte bir çalışma yapması (workshop) için bir organizasyon öneriyordu.

Okuldan sonra, mobilya tasarımı, dekorasyon, resim dışında bu işlere hiç bulaşmamış, en son tasarımını mezun olduğum yıl yapmış (ki tarih 1987, asır olmuş:)) Endüstriyel Tasarımcı olduğunu neredeyse tamamen unutmuş , ama bu toplantıya gitmeye de can atan biri olarak "Tabi ki katılırım, ama siz tasarlayın, ben izlerim" diye cevapladım, utana sıkıla.

Sonrası mı??
Tabi ki katıldım genç tasarımcı arkadaşlarıma. Hem de ne katılma, çalışmanın temasına bile el koydum:)
Pino bu çok keyifli geçen günü, sayfasında harika özetlemiş. Ben de kendi duygularımı eklemek istiyorum:

Herşeyden önce, şu ana kadar ekranın arkasından tanıdığım kişiliklerin ete kemiğe bürünmesi, üstelik herbirinin son derece cana yakın, sıcak, neşeli ve pırıl pırıl insanlar olması müthişti. Sanki uzun zaman önce tanışmış, eski arkadaşlar gibiydik.

Pino yu anlatmama gerek yok, ışıl ışıl gülümseyişi sayfasından taşıyor zaten.. Funda (Kiki's design) hayatımda tanıdığım en yaratıcı, en olumlu insanlardan biri. Sayfasında yazmış: V.P.P (very positive person) Tamamen doğru. Funda, blogcu olmayan ama son derece hassas bir anne olan okuldaşı Asuman ile geldi.
Defne, gizli güçlerin kendisine haber verdiği bu toplantıya telefonla katıldı:)
Öğleden sonra aramıza katılan Ceyda (Ceydanın Tükkanı) tanımaktan mutlu olduğum, çok zarif, çok şeker bir insan.
Yemek içmekten sıyrılıp işlerimizi yaparken, çok eğlendik. Çalışma konusunu ufak çaplı bir darbe yapıp değiştirdim ve zavallı arkadaşlarım "tavuk" teması işlemek zorunda kaldılar. Bu ayki yemek etkinliğine katılacağım tarifi yapıp getirmiştim ve orada fotoğraflamak istiyordum. Bu yüzdendir ki, sevgili arkadaşlarım bir türlü konunun neden değiştiğini açıklayamadılar sayfalarında. Üstelik orada çektiğimiz resimlerin çoğunu da yayınlayamadılar benim yüzümden:))

Ben orada zaman nasıl geçti, ne zaman akşam oldu anlayamadım. Onların bu güzel enerjileri bana da bulaştı. Uzuuun zaman önce kapısını kapattığım atölyeme bir an önce geri dönmek için can atmaya başladım.


Bir sonraki buluşma için şimdiden sabırsızım. Bu ışıl, ışıl insanları tanımama sebep olan blogları şimdi daha da çok seviyorum. Ekranın arkasında kimbilir daha nice güzel insan var. Bir gün belki onları da tanıma şansım olur..

22 yorum:

Nukhet dedi ki...

Ipek oyle cosku dolu anlatmissin ki heyecanin bana bile gecti, tasarimci olmasam da orada bulunmayi herkesle tanismayi ben de cok istedim. Cok hos seyler cikmis ortaya simdi hemen digerlerinin sayfalarina da bakacagim, her zaman derim yaraticilik baska sey objeleri farkli gormek ve bunu dile getirebilmek ne guzel bir yetenek. Gipta etmedigimi soylesem yalan derim. Sen atolyenin kapilarini bir an once ac bence. Sevgiler

Defne dedi ki...

Ipekcigim, harikasiniz! Cok seker ve de cilgin seyler cikmis ortaya belli ki, bayildim. Bir dahaki sefere sizinle olmak icin can atiyorum. Bu arada telefonda, sesinden aldigim o pozitif enerjiyi belirtmeden gecemeyecegim. Yakinda gorusebilmek dilegiyle, sevgiler.

bembi dedi ki...

ellerinize sağlık :) birdahakine iş engelim olmayacak ve ben de et ve kemik olarak katılacağım inşallah :)

pinomino dedi ki...

İpekciğim çok şekersin:) Ne güzel yazmışsın..İnan ki bir sonraki buluşmayı iple çekiyorum..Bu arada bayıldım tavuklarımızı sunduğun şekile:))
Ben Kiki'nin tavuğunu çantama iğneledim benimle geziyor:))
Bakalım her etkinlikte bir aksesuar kazanacağız gibime geliyor:)
koskocaman öpüyorumm..
mimiyide tabi:))
sevgilerrrr
pino:)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

harika şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık ,ben tasarımcı değilim ama böyle güsel şeyler yapmak istiyorum,çok beğendim,enerjin bana da ulaştı İpek...

Adsız dedi ki...

Merhaba İpek,
Pino'da okudum hemen sana geldim. Ne güzel yazmışsın. Harika bir workshop olmuş gerçekten ortaya çıkan sevimli ürünlerden çok belli.:) Sevgiler,

http://bakinnepisirdim.blogcu.com

ceyda'nın tükkanı dedi ki...

Canim cok guzel anlatmissin. Sizlerle tanismis olmaktan dolayi kendimi cok sansli hissediyorum. Resim yapmaya tekrar basladin mi diye surekli soracagim sana demistim. Sordum bak:))) Bir sonraki workshopda (Kiki anladin sen:))) bulusmak uzere diyorum:)

ipek dedi ki...

Nükhet gerçekten öyle keyifliydi ki.. Senin tasarımcı falan olmana gerek yok, yaratıcı pastaların yeter zaten. Ama senin de aramızda bulunmanı çok isterdim gerçekten. Biliyorum ki coşkunla, güzel, olumlu ve sıcak duygularınla o ortama en çok yakışacak insanlardan biri de sensin..
Sevgiler


Defne ciğim, aynı şeyleri ben de senin için düşünüyorum. Sırf kahve içmek için Kızılaya geleceğim yakında.. Şaşırma:)))
Sevgiler

ipek dedi ki...

Bembi, buna en çok sevinenlerden biri olurum herhalde.. Çizimlerini, bloglarını o kadar seviyorum ki..
Bir dahaki sefer görüşmek üzere:)
Sevgiler

Pino cuğum..
Bütün bu heyecan, birbirimizi tanımamız hep senin sayende gerçekleşti.
Tekrar söylüyorum,; SÜPERSİİN..
Benim civcive elbette ki Mimi el koydu!!
Sevgiler

ipek dedi ki...

Perili Köşk,
Bulaşsın, bu güzel enerji herkese bulaşsın..
Herkes bir tasarım yapsın.. Tasarım herşeyde var: bugün yaptığınız yemeği değişik sunmayı tasarlayın, dümdüz t-shirtünüze farklı bir aksesuar takmayı tasarlayın, tasarlayın. Tasarım heryerde herşeyde var..
(Pinoo bak neler söylüyorum ben)
Sevgiler

Burçin teşekkürler,
gerçekten harika bir gün, harika bir etkinlik oldu..Paylaşmana sevindim.
Sevgiler


Ceyda cığım başlıyorum.. Birazdan evden çıkıp atölyeye gideceğim. üstelik dahası, çok ara verdiğim yüzmeye de başlıyorum. (Kikiii hadi!!) Atölyeye gelin beklerim hepinizi..İster kahve içmeye, ister tasarım yapamaya:)
Sevgiler

Selen dedi ki...

İpekciğim süper bir etkinlik olmuş bu. Ben de elişiyle uğraşmayı çok sevdiğimden keyifle okudum ve diğer arkadaşların da sitelerini ziyaret ettim. Ellerinize sağlık, tavuklar harika.
Sevgiler

Defne dedi ki...

İpekciğim,
daha önce de söylediğim gibi, çok mutlu olurum. Yeter ki sen gel :).
Sevgilerimle.

munevver dedi ki...

İpek,bu günlük işini daha çok sevmeye başladım,böyle yararlı etkinlikleri görünce.Ne kadar güzel.Çok hoşuma gitti bu iş.ne yazık ki İstanbuldayım.
Hepinizin yaratıcılığını tebrik ediyorum.
Sevgiyle,Nane Limon

Yıldız dedi ki...

Ben de gelicem senin atölyene...

ceyda'nın tükkanı dedi ki...

Cok sevindim, super:)) En kisa zamanda atolyeye kahveye geliyorum.

Adsız dedi ki...

Canım İpek, öyle güzel anlatmışsın, öyle güzel şeyler çıkmışki ortaya ben bile heycan duydum. Bayıldım hepsi birbirinden güzel. Nasıl istedim orada olmayı..

Hepinizin hayal gücüne, ellerine sağlık

Sıcacık sevgilerimle...

ipek dedi ki...

Selen ciğim çok teşekürler, gerçekten hepimizin keyif aldığını düşünüyorum.
Sevgiler

Münevver ciğim çok teşekkür. Ne güzel değil miş, dilimizi güzelleştiriyoruz, faaliyetler yapıyoruz, tanışıyoruz. Paylaşıyoruz. Bloglar harika..
sevgiler

Yıldız cığım, bekliyorum atölyeye, seni zaten çok özledim. belki bu vesile ile görüşürüz.
sevgiler

Ceydacığım, seni de bekliyorum,
Keyifle:)
Sevgiler

Zerrin ciğim, keşke sen se olsaydın gerçekten. Eminin o ortamı daha da aydınlatırdın pırıl pırıl enerjinle.
sevgiler


İpek

Adsız dedi ki...

Bir süredir blogunu takip ediyordum, Pino ' da buluştuğunuzu öğrenince çok sevindim. Yaptıklarınızdan belli ki çok keyif almışsınız:) Benim sormak istediğim kullandığınız keçeleri nereden aldınız? Bu arada yaşadığın kaza için de çook geçmiş olsun. Bozma moralini hala iyi insanlar var inan, sevgiler

ipek dedi ki...

Yeşim merhaba,
Yaptıklarımız ve buluşmamız çok keyifliydi.. daha da kalabalıklaşarak devamını diliyoruz hepimiz.
Keçeleri Pino almış. en sağlıklı bilgiyi o verebilir.
Desteğin için çok teşekkürler, bütün yüreğimle iyi insanların hala olduğuna inanıyorum. Cuma günü onlardan birkaçını tanıdım zaten:)
Ama bu kadar kötülerinin olacağına da gerçekten inanamıyordum.
Sevgiler
ipek

KIKI'S DESIGN dedi ki...

Heyoooo,
aranızda en tembel ben çıktım di mi...bu konuyla ilgili bloğuma hiçbirşey yayınlayamadım,ama bu yayınlamayacağım anlamına gelmez:)))dünden beri inanılmaz kötü bir bulut üzerimde dolaşıyor önce onu kovamam lazım sonra da bir assoliste yakışır biçimde bu konuyla ilgili sessizliğimi bozacağım,
Günü özetlemene bayıldım inanılmaz keyifliydiiiiiiiiiiiiiiiii!!!seni tanımak,pinoyla ceydayla asumanla olmak çok güzeldi!!!
kocaman öpüyorum seniiiiiiii!!!
sevgiler!!!

ipek dedi ki...

Kikii,
şu kötü bulutlar nasıl kovulacak anlatsana.. ben de de var bir tane.
Gidip biraz dolma sarayım diyorum, terapi niyetine.. rahatlar mıyım??
Öptüüm.
sevgiler
ipek

Berceste dedi ki...

Ha-ri-ka! Harikasın, harikasınız... Ne cici şeyler çıkmış ortaya. Kıskandım! Ben de orada olmak istedim. Böyle arkadaşlarım olsa burada, biz neler yaparız kim bilir :) Sonrakileri sabırsızlıkla bekleyeceğim.