19 Mayıs 2007

Ye # 22 Limonlu İtalyan Kurabiyesi ve19 Mayıs

Önce herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik veSpor Bayramını kutlarım. Atatürk gençlere armağan ettiği bu bayramı, aynı zamanda kendi doğumgünü olarak da kabul etmiştir.
Bayramınızı sevgiyle kutladıktan sonra etkinlik tarifime geçebilirim:

Ayın etkinliği; Kurabiye, evsahibesi Hülya.
Etkinliğe katılan tarifleri Hülya nın Yemek Şenliği'nden takip edebilirsiniz. Üstelik bu seferki etkinlik gerçekten çok şenlikli, çünkü bir de yarışması var. Çok heyecanlı olacak:)
Emeklerin için şimdiden teşekkürler Hülya.

Benim kurabiyem limonlu. Yazın aklıma başkası gelmedi açıkçası. Şöyle zencefilli bir limonata ile iyi gider diye düşündüm.
Tarif yine aynı serinin (The Australian-Women's Weekly Cookbooks) Biscuits adlı kitabından.
Bu seriyi tavsiye ederim, uyguladıklarım içerisinde başarısız tarif çıkmadı.

Bu kurabiyeleri etkinlik için ilk defa denedim. Açıkçası çok mühim bir sonuç beklemiyordum; "kurabiye kurabiyedir, ne kadar farklı olabilir ki" diye düşünmüştüm. Yanılmışım, kim bilir bu etkinlikte daha ne kadar değişik ve lezzetli tariflerle karşılaşacağız.
Onları "en güzel nasıl sunabilirim?" diye düşünürken, yanıbaşımdaki limon ağacımın çiçeklerinin kokusu geldi burnuma... Baktım, "bu kurabiyenin tadı en güzel böyle anlatılır" dedim:)

Yapımı hiç yormayan bu lezzetli kurabiyenin tadını tarif etmektense, "bana güvenin ve deneyin" diyorum. Gerçekten pişman olmayacaksınız.
Tarifle oynamayın, oranlar gerçekten çok iyi. Bir de: bu kurabiye durdukça güzelleşiyor.

Malzemeler:
12-16 adet için

  • 1 1/2 cup (225 gr)un
  • 1/2 paket kabartma tozu ( kurabiyeler fazlaca kabardığı için oranı azaltılmış halidir)
  • 60 gr margarin ya da tereyağı (yumuşak)
  • 1 1/2 yemek kaşığı süt
  • 1/3 cup (75 gr) toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı vanilya esansı (ya da 1/2 paket vanilya)
  • 1 yumurta (oda ısısında)

Üzeri için (icing)
  • 3/4 cup (120 gr) pudra şekeri
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 çay kaşığı limon suyu ( 2 çorba kaşığı koydum, böyle tavsiye ederim)
Yapılışı

Büyük bir kaseye un ve kabartma tozunu birlikte eleyin.
Küp küp doğradığınız tereyağını ekleyerek, iyice karışana kadar ovalayın.
Şeker ve sütü küçük bir kapta-kısık ateşte-şeker iyice çözülene kadar karıştırın.
Vanilya ilave edip, beş dakika kadar soğumasını bekleyin.
Karışımı büyük kaba ilave edin, yumurtayı da ekleyerek iyice yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz, (Kurabiye hamuru olarak, gözünüze yumuşak gelebilir ama bu malzemelere hiç bir ekleme yapmayın, oranları çok iyi)
Hamuru 8 parçaya ayırın, her bir parçayı da ikiye kopartarak 16 adet eşit hamur elde etmeye çalışın.
Her parçayı tezgah üzerinde şerit haline gelene kadar yuvarlayın, ikiye katlayıp, birbiri üzerine sarın. Sonra iki ucunu birleştirerek bir halka elde edin. (Bu şekillendirme kısmını fotoğraflar daha iyi anlatır sanırım:)
Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı yerleştirerek, 170 C ısıtılmış fırında altı hafifçe kızarana kadar pişirin (sardığınız kalınlığa bağlı olarak 15-25 dakika civarı)
Çıkan kurabiyeleri tel üzerinde soğumaya bırakın. Bu arada üzerinin kaplamasını hazırlayabilirsiniz:
Limon kaplaması (Lemon İcing)
Pudra şekerini -sıcak su dolu başka bir kabın içine oturttuğunuz-ısıya dayanıklı ufak bir kaba alın.
Limon kabuklarını ekleyin.
Limon suyunu azar azar ileve ederek karıştırın.
Şeker iyice çözülene kadar sıcak kabın içerisinde karıştırmaya devam edin.
tamamen soğumuş olan kurabiyeleri bu karışıma batırarak kaplayın, kurumasını bekleyin
Afiyet olsun.

50 yorum:

zerrin - misss dedi ki...

Canım İpek, bayıldım ben bu tarife...

Limon kabuğunu her yemeğe yakıştırıyorum. Artık balığın üzerinede rendeliyorum tavuğada.. Ama benim için kurabiye ve kekte limon kabuğuna hiç birşeyi değişmem...

Nefis bir tarif olmuş. Sunumunda mükemmel...

Sıcacık sevgiler...

limonun bol olsun :)))

Nalan Kaplan dedi ki...

İpek'çiğim limonlu kurabiyeler nefis görünüyor yaz için ağır olmayan güzel bir tat olur çay ikramının yanında ellerine sağlık...sevgiler.


www.nalanmutfakta.blogspot.com

gezicini dedi ki...

hımmm nefis olmuşlar.. senden böylesine güzel bir kurabiye bekliyordum zaten, hem hafif hem de lezzetli gözüküyorlar..
ben gelsem de sizde yesem acaba nasıl olur :-)
sevgiler
gorki

Nezaket dedi ki...

Ipek, cok guzel olmus kurabiyeler tarifi not aliyorum. Alttaki minik cilekliler de nefis gorunuyor. Aslinda yufka keselerini onceden hazirlayip saklama kabinda bekletip ikramdan once yine onceden hazirlanmiş muhallebi ile doldurup dekore edebiliriz. Ayni mantikla salata kaseleri de yapabiliriz degil mi :)
Sevgilerimle, ellerine saglik.

munevsen dedi ki...

İpek,limonlu kurabiye benim favorim.Limonlu her şey gibi. Hemen not edildi yapılmak üzere. Eline sağlık.
"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" kutlu olsun...
Sevgiyle,Nane Limon

Defne dedi ki...

Limon, ismini duydugumda bile agzimi sulandiran tek seydir :). Bayilirim limomlu tatlara, kurabiyeler de muthis, ellerine saglik canim benim. Ozledim seninle sohbeti ama isim basimi asti bu aralar. Mimi'cigimi sevgiyle operim, yakinda gorusmek uzere Ipekcigim :).

-acemi aşçı- dedi ki...

Zerrin ciğim teşekkürler.
Ben de senin gibi limonu çok seviyorum; kokusunu, tadını, yemeğe kattığı o güzel tazlik, ferahlığı da.Ne şanslısın ki bahçende limon ağacın var kıymetini bil:)
Sevgiyle

*

Nalan merhaba,
Kurabiyeler gerçekten de çay ve kahvenin iyi eşlikçisi. Ama bunları mutlaka bir de limonatayla deneyin derim.
Sevgiler

*
Çok iyi olur Görkem ciğim, ne zaman istersen gel, sana yaparım bunlardan:)
İçinde olabildiğince az yağ var, bu yüzden oldukça hafif sayılırlar.
Görüşmek üzere, sevgiler

*
Nezaket merhaba,
Kurabiyeleri çok güzel yapacağından eminim, şimdiden afiyet olsun.
Yufka kaseleri için önceden yapmak çözüm olabilir, ama üstü kapalı muhafaza edilince yine yumuşarlar mı diye düşünüyorum.
Yapması çok kolay bence riske atmamakte fayda var:)
Sevgiler

-acemi aşçı- dedi ki...

Münevver ciğim,
Bayram kutlaman için çok teşekkür ederim. Bu bizlerin- hep genç olanların bayramı, senin de kutlu olsun.
Bu kurabiyeleri sen çok daha güzel yapacaksın biliyorum, ben şekillendirirken pek beceremedim, daha ince halkalar olmaları gerekiyordu aslında. Yaparsan eğer, benimkilerden ince yap olur mu, oldukça kabarıyorlar çünkü.
Sevgiler
*
Defneciğim, sevgili arkadaşım,
Döndün demek, ne güzel..
Umarım güzelce dinlenmişsindir,
İlk fırsatta görüşmek üzere,
sevgiler..

Mutfakta Zen dedi ki...

İpek'ciğim,
Görmeyeli muhteşem şeylerle dolmuş sayfan. Ellerine sağlık.
Tijen

SEDA dedi ki...

Kurabiyelerine bayıldım ne kadar şirin olmuşlar öyle, ellerine sağlık. Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

İpek'ciğim nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık. Tadını çok merak ettim. Puful puful çok şirinler.:)
Sevgiler,

Devletsah dedi ki...

Ben genelde içinde limon kabuğu olan şeyleri yemiyorum -limonata hariç-. Bunun için çocukluğuma dönmek gerek. Derin mevzu. Ama bugünlerde limonlu kek, limonlu bisküvi bayılıyorum. Bu kurabiyelerde yiyebileceklerim arasına girebilir.

Nukhet dedi ki...

Ipekcim
Boyle bir sunumuda ancak senden beklerim. Ne guzel fikirller geliyor aklina arkadasim vallahi bravo. Sanki olimonlarin kokusu benim de mi burnuma geldi ne. Universitenin ilk senesinde Izmirde arkadaslarla oturdugumuz ogrenci evinin bahcesinde límon agaci vardi mis gibi kokardi, o gunleri animsattin bana. Ellerine saglik. Genclik bayramimiz da kutlu olsun

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili İpek,
çok güzel görünüyor kurabiyelerin. limon da girince işin içine tadından yenmez. sevgiler

canan's culinaria dedi ki...

ipekcigim,
limonlu aromaya bayilirim, ama limon kabugunun o mis gibi rendelenmis hali sanki bir bambaska. resimde bile hamurun ne kadar yumusacik oldugu belli oluyor, nefis...ilk firsatta benim zilli ile denemem lazim.
ikinizi ikimiz kucakliyoruz,
canan

-acemi aşçı- dedi ki...

Tijen ciğim,
Yokluğunda sıkı çalıştım:) Yaz geldi ya, benim tarifler daha sen'lik. Beğenmene çevindim:)
sevgiler
*

Seda merhaba,
Çok teşekkürler. Epeyi kabardılar, orijinal tarifin resimlerinde daha ince duruyorlardı. Ama haklısın daha şirin böylesi.
Sevgiler
*

Burçin ciğim,
Ben tadını gerçekten çok beğendim, umarım yapanlar da beğenirler.
Sevgiler
*

Devletşah cığım merhaba,
Bu kurabiyelerdeki limon kabukları nereye gitti bilmiyorum, ama bildiğim; kesinlikle ağıza gelmiyorlardı. nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok gerçekten de:)) İnce bir rende ile yapmış olabilirim. Denemek istersen tavsiye ederim:)
sevgiler
*

Nükhet ciğim,
Bayramımız kutlu olsun hepimizin:)
Limon ağacım gerçekten de çok güzel kokuyor, bence bahçaya birtane diksen? Orada yetişir mi acaba?
Güzel sözlerine çok teşekkür, beni mutlu ettin çok.
Hayatın neresine olursa olsun, her hangi birşeye de olabilir, yaratıcı bir dokunuş kondurmak iyi geliyor..Pırıltı katıyor yaşama:)
sevgiler arkadaşım,
*

Sevdamavisi, Limon gerçekten de girdiği herşeye ferahlık katıyor, kabuğunu kazıyınca çıkan koku bile yeter..
Teşekkürler,
Sevgiler

-acemi aşçı- dedi ki...

Canan cığım, tam ben yazarken gelmiş yorumun.
Kurabiyeler pişince yumuşacık değil, ama gerçekten de öyle görünüyor. Ama iyi bir kurabiye olduğunu söyleyebilirim. Durdukça tada da kıvamı da daha da güzelleşiyor. Fakat asıl lezzeti veren bence icing. Limon kendini en çok orada hissettiriyor çünkü. Beğeneceğini tahmin ediyorum.
İkinizi de öpüyorum, sevgilerimle

Ayşenur dedi ki...

Bayilirim limonun harika kokusuna, eminim kurabiyeye de yakismistir. Ellerine saglik.

-acemi aşçı- dedi ki...

Ayşenur biraz önce ben de senin sayfanda ziyaretteydim:)
Mantar kurabiyelere bayıldım.
Sevgiler

limoncicegi dedi ki...

Ellerine sağlık, iceing ile biraz uğraştırıcı olsada eminim çok güzel olmuştur. ellerine sağlık

cekirdeksizuzum dedi ki...

Güzel olduğu kadar hafif de bir kurabiye sanırım. Sadece 60 gr yağ var. Ellerine sağlık...

Almula dedi ki...

İpek'ciğim Çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir senin tariflerinden denemiş biri olarak sana bu konuda güveniyorum tutmama olmama gibi bir dert yok ölçüler tam:)kurabiyede de bu çok önemli limonuda kek ve kurabiyede çok severim ayrıca sunumunda çok güzel ellerine sağlık canım sevgiler...

-acemi aşçı- dedi ki...

Limonçiçeği, (ne güzel isim- şu anda yanımdaki limon ağacında birsürü var)
İcing aslında çok kolay da, galiba benim anlatımımla biraz zor görünüyor:)
sevgiler

*

Merhaba Çekirdeksizüzüm. Bu tarifi seçme nedenlerimden birincisi limonlu oluşuysa, ikincisi de içindeki yağ oranı. Üstelik tadı yağlı kurabiyelerden daha lezzetli geldi bana.
Sevgiler

*
Almulacığım, çok teşekkür ederim güvenine, beğenine.
Farkındayım biraz karışık yazmışım bu sefer, ama yine çok kolay bir tarif bu. Senin damak zevkine uyacağını da biliyorum. Daha önce de yazmıştım, yaparsan (hamurun kabarmasını da gözönünde bulundurup), daha ince halkalar yap bence.Benimkiler biraz kalınca oldu.
Sevgiler
Sevgiler

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

İpekçim ellerine sağlık ,nefis görünüyor...
limonlu tatlar her zaman favorim...

zeyno dedi ki...

Kokusu ekranımdan bana kadar geldi İpekcim, bayıldım..Mutlaka denemem lazım...Ellerine sağlık...Bayram kutlaması için geç de olsa teşekkür ediyorum.Bizim evde çifte bayram biliyorsun:))

-acemi aşçı- dedi ki...

Periliköşk, teşekkür ederim:)
Ben de içinde limon olduğunda herşeyi yiyebilirim:9
sevgiler

Zeyno çifte bayram tekrar kutlu olsun. O gece gökyüzüne baktım, yazın aklıma geldi, seni andım:)
Sevgiler

süheyla dedi ki...

limon kek ve kurabiyelere en çok yakışan lezzet bence ellerine sağlık.selamlar.

-acemi aşçı- dedi ki...

Süheyla aynı fikirdeyim seninle:) Ama bir lezzet daha var benim çok yakıştırdığım: Tarçın.
Yazın limon, kışın tarçın:)
Sevgiler

munevver dedi ki...

İpek, dün kurabiyelerini yaptım.Misafirim vardı. Genelde ilk kez denediklerimi kendimize yapıyordum; ama,senin anlatışınla hiç tereddütsüz denedim. Çok nefis oldu.Herkes çok beğendi.Yalnız, senin uyarınla ince olsun diye 18 tane bezeden yaptım. Buna rağmen çok kabardılar. Bir dahaki sefere 20 tane yapmaya niyetliyim. İlerdeki günlerde yayımlamak üzere fotoğrafladım. Bilesin..
Sevgiyle, Nane Limon.

-acemi aşçı- dedi ki...

Münevver ciğim, Öncelikle beğenmenize gerçekten çok sevindiğimi söylemeliyim-biliyorsun senin yorumların benim için çok önemli- sonra da beni nasıl gururlandırdığını.
Bu kabarma işini nasıl çözebiliriz, acaba tarifteki kabartma tozu oranını yarı yarıya azaltsak? Sence faydası olur mu? Ben her ihtimale karşı tarifte yarım paket yazacağım.
Güvenine çok teşekkürler:)
Sevgiler

daimamutfak dedi ki...

Sevgili ipek Hn.Limonlu pastalar hep favorim.Kurabiyelerde öyle.İlk fırsatta denenecekler listesine aldım.Çok yaratıcısınız.Çok begenerek sayfanızı izliyorum.Zaman zaman mesaj bırakıyorum.Sevgilerle..Neriman

munevver dedi ki...

İpek, ben de onu düşündüm.Piyasadaki kabartma tozları 10 gr.Yarısı iyi olur herhalde. Bir dahaki sefere yarısını kullanmalı..
Sevgiyle,

Adsız dedi ki...

Merhaba İpek Hanım,uzun zamandır sitenizi takip ediyorum ama yorum yapmak bugüne kısmetmiş:)
Dün gece limonlu kurabiyeleri görünce dayanamadım,12'de yapmaya kalktım:)Bir iki değişiklik yaptım ama,şeker miktarını azalttım ve una 2-3 kaşık nişasta ekledim.Bir de yanlışlıkla kabartma tozunun tamamını döküverdim.Devasa kurabilereim olduysa da harika görünüyorlar.Ve tabiki tadı süpper oldu..Bilindik kurabiyelerden çok daha farklı ve lezzetli.
Güzel lezzetlerle tanıştırdığınız için teşekkürler...
Güldane

-acemi aşçı- dedi ki...

Merhaba sevgili Neriman,
Ne güzel şeyler söylemişsin, beni gururlandırdın, çok teşekkür ederim.
Ben de seni takip ediyorum, artık iyice adapte oldun değil mi?
Sevgilerimle,

Münevver ciğim, bu kabartma tozunu ayarlamak için tekrar denenecek bu tarif, öyle görünüyor:))
Sevgiler

Güldane Hanım merhaba, Yorum yazmanıza çok sevindim. Ama size gece 12 de kurabiye yaptıracak kadar beğenmenize daha da çok sevindim.
Üzerinin şeker kaplamasını yapabildiniz mi peki o saatte? Asıl güzelliği veren o çünkü:))
Şeker oranı fena değil gibi geldi bana, azaltınca nasıl oldu merak ettim? Ama sonuçta güzel oldu demek ki, beğenmişsiniz.
Bu tarifleri yaparak benimle paylaştığınız için asıl ben size teşekkür ederim,
her zaman yorumlarınızı beklerim,
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Şeker kaplamasını yapabildim,keşke biraz daha limon suyu ve kabuğu koysaydım diye de hayıflandım,gerçekten de güzelliği kaplamasında:)
Bana göre,şekeri azaltınca pek birşey farketmedi,çünkü anne-baba diabet ve ben de sağlığıma dikkat etmeye çalışıyorum,o yüzden ister istemez tüm tariflerde şekeri azaltıyorum.
Sevgilerle.. Güldane

Papatya dedi ki...

Sevgili Ipek,
limonlu tariflerle hasir nesir oldugum su gunlerde ne guzel bir tesaduf oldu senin bu limonlu kurabiyelerin :)
Denemek uzere not ediyorum...
Ellerine saglik!

-acemi aşçı- dedi ki...

Güldane, şekersiz bile güzel olabilir, en iyisini yapmışsın:) Zaten icing de yeterince şeker var. Birdahaki sefere limonu daha fazla, şekeri ve kabartma tozu daha az denersin:) Sonucu haber vermeyi unutma olur mu?
Sevgiler
*

Sevgili Papatya,
Yorumlardan belki okumuşsundur, bu tarifle iyi sonuçlar aldık hepimiz. Arşivlerde bulunması iyi olacak bir tarif gibi.
Daha önceki kabak çiçeği dolması ve bergamut reçeli tariflerine yorum bırakmıştım: seninle mutfak alışkanlıklarımız ve keyfimiz oldukça benziyor, bu yüzden merakla senden gelecek "sarı" tarifleri bekliyorum:)
sevgiler

Hesna dedi ki...

Limon ve kabuğuyla yapılan herşeyi çok seviyorum. Kurabiyeler çok lezzetli görünüyor eline sağlık.

Hesna

-acemi aşçı- dedi ki...

Demek sende limonculardansın Hesna:)
Aramıza hoşgeldim.
Sevgiler

Sndrfknella dedi ki...

İpek'cim,

Yemeklere hiç bakasım yok, diyette zorlu bir devreye girdim... yesem sonuna kadar yiyebileceğim, irademin sınandığı bir dönem. Yine de dayanamayıp bakıyorum senin sayfana arada... Şu kurabiyelerden canım deli gibi istiyor mesela. Üzerindeki lemon icing'in tadını çok iyi biliyorum, kurabiyesi de eminim nefistir ;)

Benim Ankara işi şimdilik yattı bu arada :( Ama en kısa zamanda sırf sen ve Elif'le bir araya gelebilmek için bir kaçamak yapıcam yanınıza :)))

Sevgiyle kucaklıyorum

-acemi aşçı- dedi ki...

Sndr, tahmin etmiştim..
bu arada nasıl takdir ediyorum senin azmini ve iradeni bilemezsin. Bende sıfır çünkü.
Sakın bozma bu işleri, devam..
Ama çok üzüldüm Ankara ya gelemeyişine:((
Sevgiler

Selen dedi ki...

İpekciğim,
Haria olmuş bu kurabiyeler, hem de limon ağacında. Sunum alternatiflerinle de bizi bilgilendirdin. Bu arada sana katılıyorum. Sanal ortamda ne kadar tavsiye ediyorum desen de tadına baktıramıyorsun, sadece tarifi verenin sözüne güvenmek ve tarifi denemek gerekiyor. Buna da sanal bir çözüm bulurlarsa ne ala :)
Çok sevgiler canım. En kısa zamanda deneyeceğim tarifini, zira tavsiyelerine güveniyorum.

-acemi aşçı- dedi ki...

Selen teşekkür ederim güvenine:)
Bunu yaparsan (herkese hatırlatıyorum)lütfen sonucu bana bildir. Tarifin kabartma tozu oranı biraz fazla. Şimdi yarım pakete düşürdüm ama en iyi sonucu denemeler sonunda bulabileceğiz. Bkalaım doğru oran ne çıkacak, onun dışında gerçekten harika bir kurabiye bu.
Sevgilerimle

anne dedi ki...

BU ANNELER BENİM BAŞIMA İŞ AÇIYOR!ben zaten günlere birkaç saat daha eklesek ya da bölünerek çoğalabilsem diye söylenip duruyorum.Zamanı kullanmada biraz yeteneksizim galiba.O yüzden böyle güzel şeyler yapan annelere çooook imreniyorum çünkü ben ancak bizi doyurabilecek yemekler için girebiliyorum mutfağa.Hatta bu yüzden yine Miminin sayfasını okuyup burayı es geçmeye çalışıyorum özenmeyeyim diye.Ama buna dayanamadım, limonlu da Göksu sever dedim.Harika oldular, kolay da..Yiyen herkes bayıldı:)Ben de yapmaya bayıldım:))Teşekkürler..

-acemi aşçı- dedi ki...

Anne, bu konuda "zamansız" annelere karşı çok mahçup hissediyorum kendimi..Çünkü çok iyi anlıyorum.
Ben Mimi için tercihimi ev-mutfak annesi olmaktan yana kullandım.
O yüzden de mümkün olduğunca kendi denediklerim arasından herkesin işine yarayabilecek tarifler çıkartıp, çaışanlar için biraz olsun işleri kolaylaştırmaya çalışıyorum.
Tahmin ediyorum; tercih yapma şansı olan çoğu anne, çocuğunu evde kurabiye kokularıyla karşılamak ister. Elbette yanılıyor olabilirim (kapıyı bana annem açsın, içeriden yemek hatta kek kokuları gelsin, en azından benim çocukluk hayalim buydu)
Bu yüzden, aksi belirtilmedikçe bu sayfada hep pratik ve sağlıklı tarifler bulacaksın:)
O zamansızlıkla yapabilmene, beğenmene, hele hele Göksu kuzusunun beğenmesine nasıl sevindiğimi anlatamam. Bunları yazmakla beni mutlu ettin, paylaşmanın hazzı tarif edilir bir şey değil:))
Sevgiler

Pasta Cafe dedi ki...

Merhaba İpek,
Bloğunu ilk ziyaretim. Ve bu kurabiyelerine bayıldım açıkçası. Mutlaka denemeyi isterim. Daha önce neden görmedim diye de kızdım bak kendime şimdi :))) Bundan sonra takibimdesin. Ellerine sağlık.
Sevgiler

-acemi aşçı- dedi ki...

Pasta Cafe hoşgeldin:)
Bu kurabiyeler gerçekten de çok kişi tarafından denendi ve hep olumlu yorumlar geldi. Elbette ki çok sevindim. Gönül rahatlığıyla deneyebilirsin, deneyen herkes sonuçtan memnun. Üstelik senin gibi güzel pastalar yapan biri için çocuk oyuncağı. Yorumun sayesinde sayfanı tanıdım ve pastalarına hayran kaldım doğrusu, ellerine sağlık
Sevgiler

Pasta Cafe dedi ki...

Kurabiyeleri bu akşam deneyeceğim. Yalnız limonata yaparken toz zencefil kullanırsak, ne kadar kullanmamız gerekir?

Pasta Cafe dedi ki...

Denedim ve sonuç harikaaaa. Çok teşekkürler.
Sevgiler

-acemi aşçı- dedi ki...

Pasta cafe, geciken cevabımdan dolayı özür dilerim önce.
Toz zencefille hiç denemedim ama tazesiyle lezzetleri çok farklı. Bence 1/2 çay kaşığı ile denemeye başla ve tadını sürekli kontrol et.
ya da istersen hiç koyma, naneli hali bile güzel.
Kurabiyeler için çoook sevindim, ellerine sağlık:)
Sevgiler