11 Haziran 2007

Siz hiç podiatriste gittiniz mi?

Podiatristiniz var mı?
Benim var. İyi ki de var.

Ben şimdi bu yazıyı niye yazıyorum?
  1. Ondan henüz haberi olmayıp da, ihtiyacı olan pek çok kişi bulunabilir. Yazım, bu konuda sıkıntısı olan insanlara ilaç gibi gelecektir.
  2. Bu çok tanınmayan ama ihtiyaç bulunan branşın tanıtımına bir nebze olsun katkım olabilir.
  3. İşini bu kadar bilgi, beceri ve saygıyla yapan insanları herkesin tanıması gerekir.
Podiatri; Ayak bakımı ve ayak sağlığı ile ilgili tıbbi bir branş. Bu branşın eğitimini almış diplomalı uzmanlara ise Podiatrist deniliyor.
Sevgi Çorapçı, Türkiye'deki ilk ve şimdilik tek podiatrist.
Yıllarca canım feci yanarak, pedikürle çözülmeye çalışılan sıkıntılarıma bir çırpıda ve hiç acısız son verdi. Yıllardır peşini bırakmıyorum:) Bu konuda sıkıntısı olanlar beni anlayacaktır. Ankara'daki Ayak sağlığı merkezi'nde ayaklarınızdaki her türlü problemi tedavi ediyor. (Link verdim ama maille soru göndermeyin lütfen, cevap veremiyor. Çünkü gerçekten buna vakit ayıramıyor)
Ayaklarınızdan herhangi bir şikayetiniz varsa, ya da şeker hastasıysanız, yurtdışında bu işin eğitimini almış, işini büyük bir disiplin ve titizlikle yapan Sevgi Hanım'ı size gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Bu aralar
merkezde, hastalarının yoğun ısrarı üzerine el bakımına da başladı.
Mavala el bakımı uygulanıyor. Ancak el bakımını Sevgi Hanım kendisi yapmıyor: "Benim işim sadece ayak" diyor.
Mavala bakımve manikür uygulamasını, Zeynep adında güleryüzlü çok şeker bir genç hanım uyguluyor.

Ben geçenlerde ilk defa denedim ve gerçekten memnun kaldım. Hiç kesme yapılmadan uygulanması son derece sağlıklı bana göre. Ürünleri zaten biliyorsunuzdur, pek çok sorunun tedavisine yönelik kalıcı çözümler sunan, çok geniş yelpazde ve kaliteli ürünler.
Sonunda yapılan el masajı ise herşeye değer:))

Bunları şunun için yazdım: Bu ismi bir yere not edin. Gün olur da bir gün sizin ya da tanıdığınız birinin ihtiyacı olursa, hayat kurtarır.
Tavsiye ederim.

29 yorum:

B5 dedi ki...

Ihtiyac olmaz olur mu? Ama ben ona gidemiyorum buralardan :(
En az eller kadar onemli. Dansta ayaklarim butun aciyi cekiyor. Ayakkabisiz calismalarda hasat ediyorum onlari, usutune basamadigim zamanlar oluyor resmen. Yuruyemiyorum. Hemen hemen her gün calismam oldugu icin de gecmesi icin zamanim da yok..
Dun naneli-greyfurtlu bir krem aldim ayak icin. Krem bahane aslinda, biraz bakim bile agrilari biraz olsun azaltabiliyor.
Paylastigin iicn tesekkurler Ipek ;)
Ihtiyaci olanlara bunu iletebilirim TR de.
Sevgiler,

Selcen Şenocak dedi ki...

Annem şeker hastası olduğu için zaman zaman ayaklarında özelliklede tırnaklarında problem yaşıyor. Bu nedenle ayak bakımının çok önemli olduğunu biliyorum böyle bir yerin olması da güzel aklımızda olsun canım sağol iyi haftalar...

Oya Kayacan dedi ki...

Ayak sıkıntım yok, Ankara bana uzak... Konum bu değil yani İpek'çiğim, ben senin bu insana özenli, hayata dupduru bakışına bayıldım. Mimi'n, yemeklerin hem de resimlerin mükemmel. Uğur böceklerinin acı sonlarını (!)bilerek mi kullanıyorsun resimlerinde bilmiyorum. O güzelim minik şeyler artık yok olmaya çok yaklaşmışlar. Nedeni yine tarım ilaçları tabii. Şimdi Amerika'da lab üretimi yapılan böcecikleri isteyene kibrit kutuları gibi kutular içinde gönderiyorlarmış. İçim acıdı yine.

ipek dedi ki...

Bunu en iyi yaşayan anlar işte:) Ayaklarına iyi davran B5, azıcık bir ilgi bile çok şeyi hallediyor değil mi..
İyi danslar:)
Sevgiler

Almula, işte tam da anlatmak istediğim şeydi bu. Bazı şeyler kuaförlerde/güzellik salonlarında helledilmeye çalışılıyor. O kadar yanlış ki. Çok da zararlı olabilir ayrıca.
Sevgilerimle

ipek dedi ki...

Oya cığım günaydın.
Güzel yorumunla günümü aydınlattın:)Sana çok teşekkür ederim.
Hayattaki duruşumu buraya da yansıtabildiysem, benden mutlusu yok ...
Uğur böceklerini, evrim yasasının çok güzel bir örneği olduğu için kullanmıştım resimlerimde. Yapılarındaki zayıflıklardan dolayı ha bire doğadan yok olma tehlikesiyle karşılaşıyor bu minik güzel şeyler, ama her seferinde yeni bir mutasyonla devam ettiriyorlar türlerini, taa ki doğaya en uyumlu hale gelene kadar. Ve ne yazık ki insanoğlunun acımasızlığına karşı bir mutasyonları yok henüz..
Bütün bu hikayenin yanısıra, benim için de ayrıca anlamlılar elbette:)
Çok sevgiler
İpek

Berceste dedi ki...

Ohooo siz Türkiye'de keyfini çıkartın bu bilgi alış-verişlerinin... Biz burada dünya paralar ödeyip(en az ama en az 25 pound) gittiğimiz kuaförden(berber demek daha güzel ama bazı hanımlar anlamak istemiyor :P) bile istediğimiz verimi alamıyoruz. Eğri büğrü saçlarla oturmamak için Türkiye yolu gözlüyoruz :) Siz kim iyidir, nerelerde neler yapılır, güzel güzel paylaşın oh ne iyi :)

bir demet feslegen dedi ki...

Merhaba
Sitenizi yeni keşfetmekten dolayı mutlu oldum.
Tam da bu sabah iş arkadaşlarımdan biri ile tırnak batması sorunu hakkında konuşmuştuk. Şimdi bu yazıyı okumak hakikaten çok faydalı oldu. Paylaştığınız için çok teşekkürler...
Sevgiler
Eda

butterfly dedi ki...

İpekcim ne kadar güzel bilgiler paylaşmışsın bizlerle. Ankara'da böyle bir yerin varlığından habersizdim gerçekten de. Uzun zamandır annemle kara kara düşünüyorduk; kuaför salonlarında yapılan pedikür işlemleri hiç içimize sinmiyor çünkü. Artık bu merkeze gideriz, işinin uzmanı kişilere teslim ederiz ayak sağlığımızı..
Çok teşekkürler canım.
Sevgiler:).
aslı

Sanem dedi ki...

Berceste'ye katılıyorum, berber demek daha doğru, sırf sonradan toparlamak zor olmasın diye, Rapunzel'e döndüm. En komiği ise, daha önce saçımı kesen bayanın, altı ay sonra, kim kesmiş bunu diye çıkışmasıydı, ben kahkaları sonlandırıp, zor oturdum aynı sandelyeye tekrar.

Adsız dedi ki...

Canım İpek, gitmedim ama artık çok gidesim var...

Hele o masaj diye bir kelime geçmiş ya beni o kelime bile kendimden geçirdi :)))

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

İpek'ciğim sayende öğrenmiş oldum. Çok teşekkürler verdiğin bilgiler için. İstanbul'da da vardır mutlaka ama nerde. Bilenler paylaşır belki.
Sevgiler,

Defne dedi ki...

Ah İpekciğim, yıllar önce daha lisedeyken, ayak başparmağımın tırnağında batma olmuştu. Öyle bir acı veriyordu ki sonunda iltihaplandı. Yapılacak tek şey cerrahi müdahale idi ve öyle oldu. Tırmağımı yerinden kaldırdılar, batık kısımı rahatlatıp dikiş attılar. Şimdi sorunum yok o parmaktan ama bazen diğeri "buradayım" diyor. Ayak sağlığı gerçekten çok önemli, deneyimle sabittir :). Ne iyi ettin de bilgilendirdin, sağol.

Sevgiler.

ipek dedi ki...

Dilek ciğim,
İnternetin en büyük faydasını yaşıyoruz bence: Bilgiyi paylaşmak:)
Benim işime bu kadar yarayan, mutlaka bir başkasının da işine yarayacak birşeydir, felsefem bu benim.
Sen hiç üzülme; sana da taa İngiltere'ye elimiz kolumuz uzanır gerektiğinde:D Belki bu konuda olmaz da başka konularda..
Sevgiler

Eda merhaba,
Bahsettiğin konuyu hafife almayın sakın, yol yakınken önlem almakta fayda var.
Birilerine faydam olursa ne mutlu bana, ben de seni tanıdığıma sevindim:)
sevgiler

Butterfly ne mutlu bana ki, bu konuda arayışı olanlara adres gösterebilmişim.
Sağlık başka birşeye benzemiyor, insanın neresi acıyorsa canı oradadır hani:))
Dilerim hiç birimizin ihtiyacı olmasın, ama olduğu anda da yanıbaşımızda çözümü olsun..
Sevgiler


Sanem, çok güldüm bu işe:))
Ben de saçımı kısa kestirdiğime bu yüzden pişman oldum, sürekli yenilemek gerekiyor kesimi ve ben berber koltuğunda çok sıkılanlardanım..
Sevgiler

ipek dedi ki...

Zerrincik, dilerim gitmek için ihtiyacın olmaz da keyifle, sırf istediğin için gidersin.
Masaj için mavala yapan bir yer bulman gerekecek:)
Sevgiler

Burçin merhaba,
Ben derlediğim bilgileri internette ararken, istanbulda bir adrese rastlamıştım. google da "podiatrist" yazıp ararsan çıkacaktır,
Sevgiler

ipek dedi ki...

Defneciğim, anlatmak istediğim buydu işte: ben 5 parmak için aynı durumdayken, Sevgi Hanım tarafından kurtarıldım. Hem de zerre acı çekmeden. Ne zaman ihtiyacın olursa, seni ben götürürüm söz!
Öpüyorum

gezicini dedi ki...

bu çok faydalı bilgi için teşekkür ederim. bazı bazı gittiğim bir güzellik salonu var ama manikür/pedikür işi için emin olamıyorum. teşekkürler
gorki

munevver dedi ki...

İpek,yeniden merhaba! 2-3 yıl önce, TV 8!de bir programda görmüştüm. Bir hanım ayak bakımı ile ilgili bilgiler veriyordu ve bu Türkiyede bir ilkti. Avustralya'da eğitim görmüştü. Bahsettiğin hanım, o hanım olmasın? Ne güzel bilgiler vermişsin sen de. Teşekkürler.
Sevgiyle, Nane Limon

ipek dedi ki...

Görkem ciğim,
İçin rahat gidebilirsin buraya.
Bu arada asıl ben sana çok teşekkür ederim, çok iyi bir arkadaşsın:)
Öpüyorum
Sevgiler

Münevver ciğim tekrar hoşgeldin. Bahsettiğim evet aynı kişi. Sevgi Hanım Avustralya da bu işin tıbbi eğitimini almış, Türkiye'deki ilk ve bilebildiğim kadarıyla hala tek podiatrist. Bu yazıyı hazırlarken yaptığım ufak araştırmada Türkiye de de podiatri eğitiminin verilme hazırlığı olduğunu okudum. Dilerim kısa zamanda gerçekleşir ve yaygınlaşır.
Sevgiler

canan kufer dedi ki...

ipekcigim,
sayende podiatrist ne oldugunu de ögrendim, bilmiyordum :-( ama ayak bakimi, saglikli ayakkabi ve terlik o kadar önemli ki...onlar bizi bütün gün ayakta tasiyorlar ve istedigimiz yerlere götürüyorlar. kücük ayak parmagimda ufacik bir sey ciksin, bütün vucutunun kirginligini hissediyor insan, öyle degilmi?
bilgilerin icin cok tesekkürler,
sevgiler,
canan

daimamutfak dedi ki...

Bu konuyu paylaştığın için teşekkür.Eşimin tırnak batığı var.Epeydir de uğraşıyor.Bilgilendirdin sağol.Kendileriyle görüşeceğim. Sağol.neriman

ipek dedi ki...

Canan gerçekten de öyle, her sıkıntımızda doktorlara koşuyoruz da, iş ayakla ilgili olunca kuaförlerden, güzellik salonlarından başka çözüm bulamıyoruzne yazık. umarım bu branş gittikçe tanınır ve yaygınlaşır.
Sevgiler:)


Nerinman merhaba,
hemen vakit kaybetmeden iletişime geç bence, bu işler zaman geçtikçe kötü bir hal alabiliyor.
Çok rahatlayacağından eminim.
sevgiler

KIKI'S DESIGN dedi ki...

You are an angel:)
İpekim annemin ayak sıkıntılarına hiç kimse derman olmadı bu güne kadar hemen en kısa zamanda anneciimi alıp Sevgi hanıma götürcem:)
Paylaştığın için çok teşekkürler!!!
Süpersin!!!
öpüyorum vede çok özledimmmmmmmm!!!

munevver dedi ki...

Sevgili komşum, seni bize davet ediyorum. Bir ikramım var.
Sevgiyle, Nane Limon

ipek dedi ki...

Kiki ciğim,
sen bunları yazdığın sırada muhtemelen biz de kulaklarını çınlatıyorduk. Seni çok özledik.
Sevgi hanımın anneni tedavi edeceğinden hiç kuşkum yok. Buradaki yazımın amacına ulaştığını görmek, beni daha da sevindiriyor şimdi.
Çok öpüyorum seni Funda cığım
Sevgiler

butterfly dedi ki...

Selamlar İpek:)
Bil bakalım bugün nereye gittim ben? Evet evet, Sevgi Hanım'ın ayak bakımı merkezine. Annemle birlikte gittik ve hem ellerimize hem de ayaklarımıza bakım yaptırdık. Bol bol da bilgilenmiş olarak güler yüzlerle ayrıldık merkezden.
Öncelikle bize, işini böyle titizlikle ve bilinçli şekilde yapan, güleryüzlü ve bilgilendirici bir uzmanı ve onun merkezini tanıttığın için çok teşekkürler.
Sevgi Hanım'a merkezi senin siten aracılığıyla bulduğumu söyleyince çok şaşırdı. Senden bahsettik, ve güzel yemeklerinden de tabi:). Sen sitene koymasan inan haberim olmazdı bu merkezden. Şimdi ise hem ben hem de annem yıllarca devamlı gitmek isteyeceğimiz bir merkez ve bize yardımcı olan güleryüzlü uzmanlar kazandık. Senin de dediğin gibi el bakımı da bir harikaydı, canımız yanmadan, cildimize zarar gelmeden, bakımlı ellere kavuştuk.
Tekrar pekçok kez teşekkürler:).
Sevgiler, öpücükler..
aslı

ipek dedi ki...

Aslı cığım,
çok sevindim memnun kalmanıza, gerçi Sevgi Hanım o kadar iyi bir uzman ki, aksini düşünemem. Bu kadar emin olmadan kimseyi kimseye öneremezdim zaten, bu çok yanlış olurdu.
Umarım, ihtiyacı olan herkese sesim ulaşır ve dertlerine çare olacak bu güzel insanla iletişim kurarlar.
Çok sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba.ankara'da podiatrist ararken senin siteni buldum.sabah bi tv de izledikten sonra merak ettim aslında.pedikürü cihazla yapıyorlarmış.kuafördekinden daha sağlıklı ve görüntü olarak çok daha güzel oluyomuş.merkezin linki açılmadı.fiyatlar hakkında bilgi verirsen sevinirim.pedikür fiyatı özellikle

Adsız dedi ki...

Ayaktaki kemik buyumesi ile ilgili bir tedavi var midir

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.