19 Eylül 2007

Oyunlar


Sezon açıldı:)
Blog oyunları başladı. Her zamanki gibi, sobeleri cevaplamakta geç kalıyorum. Bu yüzden de, beni "sevdiğiniz 3 şey" oyununa davet eden sevgili Papatya'ya teşekkürümden önce bir özür borçluyum.
Ben de herkes gibi, sevdiğim şeyleri 3 adetle sınırlamanın mümkün olamayacağını söyleyerek başlamak istiyorum. Kızım, ailem ve dostlarımı liste dışı tutuyorum, yoksa onların sevgisi bütün listeyi kaplar.
Bu açıklamalardan sonra listemi yapabilirim artık:)
1. Su:
Benim listem su ile başlar. Suyun her halini, sudaki her halimi severim. Banyo yapmayı, denizde/havuzda yüzmeyi, yağmurda yürümeyi, buz gibi soğuk su içmeyi, akvaryuma bakmayı, akarsuları, gölleri, yağmuru ama en çok da DENİZİ.
Denizdeki herşeyi severim. Denizin içinden olan ya da, içinde Deniz olan, (Bir tek bir manken ve bir de siyasetçi var istisna olarak).
Su ve Deniz bana kendimi en dingin, en özgür, en mutlu ve en huzurlu hissettiren şeydir. En sevdiğimdir.

2. Doğa:
Toprağın üzerindeki herşeyi severim. Onunla büyüyen, onun hayat verdiği herşeyi. Doğadaki kokuları severim. Doğada olan, doğal olan herşeyi severim. Hayvanları severim. İnsanın da en çok doğalını severim.

3. Sanat:
Düşüncenin en özgür ifade biçimini severim. Edebiyatı, resmi, müziği, baleyi, tiyatroyu en çok severim. İyi oyunculukların sergilendiği oyunları-filmleri-(az da olsa) dizileri izlemeye doyamam. Renklerin ahenginde büyülenirim. Usta bir kalemin yazdıklarını okurken yutmak, içime çekmek isterim, nefesim duracak gibi hissederim. Gerçek sanatçıları severim. Sanatı öğrenmeyi severim. Sanat tarihini severim.
Bir de çok alakasız olacak ama; kahveyi çok severim:)

İkinci sobe sevgili Devletşah'dan geldi. "Mutluluğun resmi":

Belki çok klişe olacak ama bu benim için en kolay şey:) Mimi nin herhangi bir resmini koyabilirim. Çünkü benim için durum gerçekten de böyle.. Ama benim için mutluluğun en güzel resmi sevgili Deniz'in Mimi ye doğum günü hediyesi olan bu resimdir.



10 yorum:

Bocuruk dedi ki...

"Severim" e verdiğin cevaplar özellikle giriş paragrafın ve de ilk madden tam da benim anlatamadıklarımı anlatmış. Ben sadece denizi çok sevdiğimi söyledim ama sen benim içimdekileri ifade etmişsin sanki. Bu arada soğuk su içmem yasaklandı:( Ama ben su soğuk olmayınca susuzluğumu gideremiyorum ki...
Bu arada mutluluğun resmi harika. Deniz'in eline sağlık. Bayıldım, bayıldım:)
Sevgilerimle...

Papatya dedi ki...

İpekcim,
"çok alakasız" diyerek kahve'yi mahcup mahcup söylemişsin ama aslında düşünürsen kahve, sevdiklerinin listesiyle hiç de alakasız değil...

Doğadan bir tanenin suya düşmesiyle olmuyor mu? ;-)

Nasıl gördüğüne bağlı....
Madem ki sende kahvecisin, bende de kahve muhabbeti var, buyur gel sana 1 bardak Freddo ikram edeyim canım:)
sevgiler,
Papatya

Defne dedi ki...

Tamam ben de Papatyacığımın sobesini yerine getirmekte geciktim ama kahve sohbetini bensiz yapmanıza katlanamam :P. Çünkü ben ikinizi de severim :).

Deniz dedi ki...

Ne yazacağımı bilemedim. Şaşırdım, sevindim... Mutluluğun resmine katkıda bulunduğum için de sevindim, sevmediğin Denizler içinde beni saymadığına da :)) Kahveye gelince, bugün de kahve bahane olacak :)

ipek dedi ki...

Bocuruk seni çok iyi anladığımı düşünüyorum. Bu yazdıklarımla bile içimdeki deniz/su sevgisini tam anlatamadığımı düşünüyorum. Bu çok garip bir sevgi çünkü. Üstelik bir düşünsene; ben bu sevgiyle Ankara gibi bir şehirde oturmak durumundayım. Soğuk su içemeyişine üzüldüm, gerçekten de su içtiğini anlamaz insan..
Sevgiler,

Papatya cığım, sevgili arkadaşım.
SEnin fredodan ben içtim bile :) Hatta yorum bile yazdım ama bir problem var, sana ve "eyvah yaş 35" e yazdığım son birkaç yorum çıkmadı. Bağlantım arasıra kesiliyor ve belki de tam o sıralarda yorumu gönderdim sanarak kapatıyorum Belki?
Elimde biraz amatör bir espresso makinası var ve tarifini kesinlikle deneyeceğim. Ama ondan önce sayfana gelip karşılıklı seninkilerden içmek isterim:)
Çünkü ben seni de hayat bakışını da seviyorum. Tanıtım yazın benim için çok şey anlatıyor. Seninle sohbet edecek dünya kadar şey olacaktır eminim, hele bir de kahve eşliğindeyse, deyme keyfime:)
sevgiler

Oooo sevdiğim arkadaşlarımın çoğu burada bugün. Ne mutlu bana. Üstelik kahve var, sohbet var:)
Görüşmek üzere Defne'ciğim:))
sevgiler

Deniz ciğim,
Mutluluğun resmine katkıda bulunmadın; onu sen yaptın! Yukarıdaki listenin her maddesine dahil olduğuna göre anla nasıl sevildiğini:))
1. "içinde Deniz olan"
2. "insanın doğal olanı"
3. "gerçek sanatçı"
Hatta bu da yetmemiş, ikinci oyuna da bizzat merkezinden dahil olmuşsun:))
Kahve bahane:)
Sevgiler

Deniz dedi ki...

Benim için bunları düşünüyor olduğunu bilmek, okumak çok çok güzel. Benim için de mutluluğun resmi, şu anda monitöre yansıyan yüzüm oldu. Ağız kulaklarda :) Bir insan, kendisi için söylenen bunca şeyden mutlu olmaz da ne olur! Kahve şahane, kızlar şahane :)

Selen dedi ki...

Mimiciği sevdiği çizgi film kahramanlarıyla ve güler yüzüyle görmek bize de 'evet mutluluk bu' dedirtiyor. Mutluluk her daim kalbine oradan da fotoğraflara yansısın inşallah. Çok sevgiler İpekcim

ipek dedi ki...

Deniz ciğim:)))))))))))

Selen çok teşekkür güzel temennine:) Bu arada, etkinlik konuna bayıldığımı söylemeliyim. Sana şimdiden kolay gelsin.
Mimi ve ben sanırım bir kaç tarifle katılacağız.
sevgiler

B5 dedi ki...

Az once en cok sevdigim uc sey sobe yazimi bitirdim ve buraya gelip seni okudum :)
Su(Deniz)ve sanatta birsekilde hemfikirmisiz. Dogaya da katilirim, kahveye de :D
Sevgiler,

ipek dedi ki...

B5, sevdiğin şeyleri anlatma tarzına gerçekten büyülendim. Özellikle de "hava ve suyun kesişme yeri". Şimdi burada tarif etmek zor ama bahsettiğin o nokta benim uzun süredir kafamda tariflemeye çalıştığım şeyleri öyle güzel anlatmış ki...
Şu bloglarda paylaştığımız şeyler beni zaman zaman çok şaşırtıyor..
Sevgilerimle:)