01 Ekim 2007

Ana Yürekliler

EKLEME:
Önümüzdeki hafta Hacettepe Onkoloji hastanesi ziyareti varmış.. Bayram için göndermek istedikleriniz ya da Ana Yüreği Dolaplarına koymak istediğiniz temizlik malzemeleri vs için lütfen benimle irtibata geçin, ben sizleri yönlendiririm.
Bayram için, kek kurabiye vs yiyecekler yapıp, anne yüreğinizin sıcaklığını da içine koyup gönderebilirsiniz. Ayrıca şu doğum günü organizasyonuna bizler el atsak çok güzel işler çıkartırız gibime geliyor. Haydi mutfak blogcuları, haydi anne yürekliler...

Bir süre önce kocaman yürekli annelerden bahsetmiştim sizlere. Yaptıkları güzel şeylere inanılmaz bir tempoyla devam ediyor bu gönüllüler.

Belki "benim de tuzum bulunsun" demek ve onlara destek vermek istersiniz diye düşünerek, hızına yetişemediğim çalışmalarını ara ara buradan duyurmak istiyorum.

1-Öncelikle Sincan Yuvadaki 7-12 yaş grubundaki 70 çocuk ile Kısa Film çekmeye çalışıyorlar. Bu filmin çekiliş aşamasını da "Belgesel Film" olarak çekmeye çalışıyorlar.

2-Hastane ziyaretleri devam ediyor. Hacettepe Pediatrik Onkoloji Bölümüne yiyecek-içecek, oyuncak, kitap ağırlıklı, Dışkapı Çocuk Hastanesine giyecek, kitap, oyuncak ağırlıklı yardımlar götürüyorlar

3-Hastanelere kurdukları Ana Yüreği dolapları için temizlik malzemelerini ve yine hastanelere koydukları su sebillerinin sularını eksik etmemeye uğraşıyorlar.

4-Sincan yuvada 2 ayda bir o ayların çocukları için düzenlenen doğum günü faaliyetini düzenliyorlar (Bunun için bir komisyon kurmayı düşünüyorlar) Sanırım buradan onlara pek çok destek sağlayabiliriz, ne dersiniz?

5-Sincan yuvadaki çocuklarımız gönüllü annelerle film izlemek istiyor, derneğin vesile olup yuvada kurdurduğu sinema salonunda çocuklarımızla Cuma akşamları film izlemeye parmak kaldıran gönüllüler arıyorlar.

6-Havalar çok soğumadan dışarda bir piknik düzenleme fikirleri var "destek bulursa “neden olmasın"diyorlar"

7-Sincan yuvalı çocukları 6 Ekim akşamı yemeğe çıkarıyorlar (yer arıyorlardı-halletmişler)

8-7 Ekim’de Sincan Yuvada atölye çalışması yapıyorlar (kamera, fotoğrafçılık, sinema, senaryo, deneyimi) Amatör bile olsanız bekleriz diyorlar

2 Ekim Salı günü, öğle saatlerinde Dışkapı Çocuk hastanesini ziyaret edecekler.
Yanlarında bayram öncesi giyecek/hediye ve boyama kitabı götürecekler.
Biliyorum çok az zaman var ama destek vermek isterseniz haberleşiriz.

7 yorum:

KIKI'S DESIGN dedi ki...

İpekim çok duyarlı ve çok tatlısın:)
2 ekim için artık geç ama postunu bir kez daha okuyup nerede neler yapabilirim diye düşünecem...Öpüyorum seni çok çok!!!

Deniz dedi ki...

Yardım etmek, sebepsiz yere karşıdakini sevindirmek ne güzel bir duygu. Hele de bu kişi çocuksa...

Rakunt ideas dedi ki...

canım ya ben geç gördüm ama bende de o kadar çok giysi vardı ki keşke yardım edebilseydim hay allah

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Kocaman yürekli anneleri ve kocaman yürekli seni çok kutluyorum. Her çocuk yüreğine bir tane sevgi tohumu ekebilsek, gelecekten ümitsizliğimiz kaybolur giderdi. Ve sen ve senin gibi insanların duyarlılığını görünce, zaten umutla bakıyorum ben dünyaya...

Admin dedi ki...

Sevgili Ipek,
Boyle guzel kutsal gorevlerde ilgin oldugu icin kutluyorum canim. Tr' de olsaydim seve seve katilirdim, ama donunce mutlaka irtibat kurup bu arkadaslarla calismayi dusunuyorum. Burada simdilik Kanada li arkadaslarla gonullu calismalara katiliyorum. Tekrar seni kutlarim sevgilerimle...

Punto dedi ki...

Bu tip gönüllü çalışanları yürekten kutluyorum ve bu çalışmaların yurdun her yanına dağılmasını diliyorum.

ipek dedi ki...

Funda cığım, sen de öylesin. Müthiş yaratıcılığınla mutlaka bir fikir vereceğinden eminim.
Paylaşmak çok güzel..
sevgiyle.

Deniz senin koca yüreğini bilmez olur muyum ben?
sevgiyle

Tuğba cığım,
Koy bir koliye, ver bir kargoya.. Mutlaka değerlenir. Bak haftaya da Hacettepe Onkoloji ye gidiliyor. Hiç bir şey için geç değil:)
çok teşekkürler sana.
Sevgiyle

Fig ciğim, herkesin payına düşen birşeyler var, ben de yapabildiğim kadarını yerine getiriyorum. Bu işin kahramanları ANA YÜREĞİ DERNEGİNdeki bir avuç gönüllü. Ben daha fazla kişiye nasıl ulaşırız kısmındayım henüz. Çünkü onlar bütün bunları o kadar sessiz ve sedasız yapıyorlar ki, kimse duymuyor yaptıklarını. Ve onlarda en çok neyi seviyorum biliyor musun: Hiç kimsenin merhamet duygularını kanırtmıyorlar. Asla ama asla duygu sömürüsü yapmıyorlar..Yüreğine sevgi tohumu ekebildikleri öyle çok çocuk var ki..
Sevgiyle,

Sevgili Hatice,
Mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmaya çalışıyorum. Bu derneğin bağış, para şu bu değil istediği, sadece gönüllülük istiyorlar. Gönüller bir araya geldikçe, çok büyük işler başarılabiliyor çünkü.
Bu çocuklarla bir akşam film izlemek bile yapılacak çok önemli bir şey..
sevgiyle

Punto Amca teşekkürler.
Bizler de aynı temenniler içindeyiz. Bu tür organizasyonlar ne kadar çoğalırsa, o kadar çok kreşe ve hastaneye ulaşılır. Bize yazılarınızla destek olun.
Sevgiyle