25 Kasım 2007

Keşkül



Tarif, Lezzet dergisinin eski sayılarından. Keşkülü çok sevmesem de, itiraf ediyorum böylesini daha önce hiç yememiştim. Bu tarif için Lezzet dergisine teşekkür ederim. Lezzetli ve çok kolay bir tarif. Denerseniz, bana hak vereceksiniz diye düşünüyorum


Osmanlı Usulü Keşkül
5-6 kişilik

malzemeler
  • 4 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 30 gr çekilmiş badem
  • 50 gr çekilmiş antep fıstığı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
  • süslemek için file badem
Yapılışı
  • Süt, pirinç unu badem ve antep fıstığını tencereye alın. Karıştıma teli ile iyice karıştırın.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak (tahta kaşıkla) koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Tozşeker ve hindistan cevizini ilave edip 5 dakika daha pişirin.
  • Kaselere paylaşrırarak, üzerini süsleyin
  • Budolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın.

18 yorum:

Yasemin dedi ki...

super gorunuyor! ah su icine fistik konmasa.. ben antep fistigi ile arami bi turlu duzeltemedim.. ama olsun bende cevizlisni yaparim :) ellerine saglik!

Defne dedi ki...

Ben çok severim! Nefissss!

Devletsah dedi ki...

Ben tersini yaparım. 50 gram badem, 30 gram antep fıstığı... Hem rengi hem de tadı bence muhteşem oluyor. Ellerine sağlık...

Berceste dedi ki...

Bana da bana da!

Miss Çilek'in özel bir karışımı vardı bu iş için, ona bir baksana...
http://misscilek.blogspot.com/2007/11/pirin-unu-yerine-subye.html

canan's culinaria dedi ki...

ipekcigim,

ellerine saglik, hem cok güzel görünüyor, hem söyle bir kase olsa da yesem diyorum.

öpüyoruz,

sera-mina & canan

acemi aşçı dedi ki...

Günaydın Yasemin,
Fıstık koymasan da olur, ben bir sefer evde olmadığı için mecburen fıstıksız yapmıştım ve yine de beğendim.
sevgiler, teşekkürler

Defne ciğim,
Bir sonraki toplantıda sana yapacağım söz!
öptüm

Devletşah cığım,
illa yapacaksın yani bir terslik:))) öperim seni:)

Buyrun Dilek Hanııım, bu porsiyon size.
İpeğin sübye tarifini elbette okudum, ve her zamanki gibi onun o araştırmacı kişiliği önünde saygıyla eğildim. Eminim muhteşem bir lezzet yakaladı. Ne yazık ki ben mutfakta onun kadar sabırlı değilim..
sevgiler

Canan cığım, bunu mutlaka denemeni öneririm,tam bizim cücelerin damak tadına göre. üstelik muhallebi pişirmekten bile kolay:)
öptüm

fikriminincegülü dedi ki...

Allaaaaa allaaaaa bu gün yazdığım hiçbir yorum çıkmıyor yahu.:( Bu bir deneme yorumudur. Kendi kendime sinir yapıyorum..

fikriminincegülü dedi ki...

Demek sinirlenince çıkıyormuş.:) Gelirken bir kase keşkül yok yok vazgeçtim.. prensesi getirir misin tatlı olarak. Abileri de ben de bayılırız.:)

www.edasuner.com dedi ki...

İpek'cim yine çok güzel tariflerinle işthamı kabarttın tek porsiyon tiramisuda ilginç ellerine sağlık canım

ayşegül laçinler dedi ki...

Fotoğraflar da süper!

acemi aşçı dedi ki...

Alemsin Fig:)
Ama sen yine de sinir yapma, malum; sinir bünyeye zararlı.
Demek tatlı olarak bir porsiyon prenses istiyorsunuz:) Ama biz onu daha ziyade yemek öncesi "iştah açıcı " olarak alıyoruz:)Tatlı olarak ben yine de keşkül ya da tiramisu önereyim, bizim prenses bazan kafasına esince bir acılaşır ki sorma. o durumları yazmam tabi ben buraya:)
sevgiler

Sevgili Eda teşekkür ederim. beğenmene sevindim.
sevgiler

Ayşegül çok teşekkür, bloglarda güzel fotoğrafları gördükçe, bende yavaş yavaş birşeyler öğreniyorum sevgiler

meltem dedi ki...

harika bir manzara...fotoların çekimi konusunda detay verebilir misin, photoshop kullanıyormusun arka plan için .ellerine sağlık...

limoncicegi dedi ki...

acemicim, fotograflarina yeni bir hava gelmis. fotograf makineni mid egistirdn? modunu mu ? naptin ? bana bir eposta atar misin ? tesekkurler

acemi aşçı dedi ki...

Meltem merhaba,
Fotoğraf çekiminde vaktim olursa, renkli karton fon kullanıyorum ve mümkünse gün ışığında çekiyorum. Üniversitede fotoğrafçılık sersialmıştım ama, bu otomatik digital makinelerle çekim konusunda tam bir acemiyim aslında.
Photoshopu çok yeni öğreniyorum ve sadece üzerindeki yazıları yazmak ve resme çerceve yapmak için kullanıyorum. Asıl düzeltmeleri picassa ile yapıyorum. Fotoğrafların beğenilmesine çok sevindim:)
Sevgiler

Limonçiçeği merhaba,
Fotoğraf makinamı değiştirmedim. Kodak easy share,oldukça eski ve basit bir modeli.
aslında -sizler fark etmiyorsunuz ama-uzun bir zamandır yeni tarif yapıp, resim çekmiyorum. Bunlar vaktim bolken özene bezene mizansen hazırlayıp çekerek arşivde biriktirdiklerimden:) Şimdi pek yetişemiyorum. Fotoğraflarla ilgili detayları yukarıda verdim. Yine de başka sormak istediklerin varsa mail gönderirim tabi.
sevgiler

munevver dedi ki...

Komşucuğum, eline sağlık. Bu ara pek görüşemedik. Hep aklımdasın. Seni ve Mimi'mi öpüyorum.

Eline sağlık. Keşkülü pek severim. Benim sevmediğim bir şey yok galiba.

Sevgiyle,
Nane Limon

http://aslininbahcesi.blogcu.com/ dedi ki...

Ellerinşzşe sağlık harika görünüyor hele fotoğraflar süper olmuş, olsada yesek :)

gezicini dedi ki...

yemeknamenin yeni sayısını şimdi gördüm, eline saglık. Deniz de müthis bir iş çıkarmış. becerikli olmak güzel bişi :-)
sevgiler
gorki

acemi aşçı dedi ki...

Komşucuğum, bilsen ne çok özledim herkesi. Bu aralara ben de doğru dürüst gelemiyorum buralara. Kısaca herkesin sayfasına göz gezdirmeye çalışıyorum, ama ne kimseye yorum bırakabiliyor, ne de kendi yorumlarıma seri cevap yazabiliyorum.
Bunda, katı bir diyette olmamın etkisi büyük sanırım
çook sevgiler komşum.

Aslı çok teşekkür ederim..

Görkem ciğim, ben daha dergiye bakamadım biliyor musun.. İnternet başına ancak akşam geçebildim, sanırım şu aralr çok yoğun olduğundan açamıyor sayfayı.
Güzel sözlerine çok teşekkürler, Deniz olmasaydı, gerçekleştiremezdim ben bu tasarımları. Gerçekten çok becerikli ve titiz bu konularda
çok sevgiler