17 Aralık 2007

Sarmısaklı-Ispanaklı Ekmekler



Bu tarifi ve resimlerini birsüre önce hazırlamıştım. Bu nedenle resimde eski adres görünmekte.
Sizler lütfen yeni adresi kaydetmeyi unutmayın. Blogspottan ne kadar süreyle ulaşmaya devam edilebilir bilemiyorum.


Önceki tariflerimde bahsetmiştim; kış aylarında bizim evde her zaman hazır pişmiş ıspanak bulunur ve çeşitli şekillerde tüketilir diye.. Şimdi yazacağım sarmısaklı ekmekler de bu malzeme ile bir çırpıda yapılıveren bir aperatif. Dilerseniz çorba yanında dilerseniz tek başına sunun. Bayat ekmekleri değerlendirmek için de iyi bir yol sayılabilir.


Ispanaklı Ekmekler
10 dilim için: Malzemeler:
  • 10 dilim bayat ekmek
  • 1 kilodan hazırladığınız pişmiş ıspanağın yarısı
  • 1 yumurta
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • sarmısaklı zeytinyağı karışım (aşağıda tarifini vereceğim)
  • dilerseniz evde az kalan diğer peynirleri ilave edebilirsiniz
Yapılışı
  • Zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla ekmeklerin bir yüzüne sürün,
  • Ispanak, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi iyice karıştırın.
  • Yağlanmış ekmeklerin üzerine ıspanaklı karışımdan koyun
  • 180 C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sarmısaklı ekmek:
10 Dilim için
  • 10 dilim bayat ekmek
  • Zeytinyağ karışımı
(1/2 bardak sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 çay kaşığı kuru biberiye, 1 adet defne yaprağı-ufalanmış, 2 diş ezilmiş sarmısak) Tüm bu baharatlar yerine Nomu-İtalian kullanabilirsiniz. Yapılışı:
Zeyinyağlı karışım için bütün malzemeleri karıştırıp 15 dakika bekletin.
  • Mutfak fırçası yardımıyla ekmeklerin 1 yüzüne sürün. (Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendesi koyabilirsiniz-ama böyle daha çıtır çıtır oluyor.)
  • 180 C ısıtılmış fırında -10-15 dakika kadar- kızarıncaya kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

    18 yorum:

    Papatya dedi ki...

    İpekcigim,
    Bunlar tam da soğuk kış akşamustusu çay ile koyu sohbete eşlik eden cinsten olmuş, ellerine sağlık! Süper süper süper görünüyor!
    Sevgiler,

    yemekbahane dedi ki...

    Harika gözüküyorlar, eline sağlık

    sevgiler
    müge

    fikriminincegülü dedi ki...

    Lezzet olarak İtalyanların şu meşhur sarımsaklı ekmeği gibi mi oluyor ki? Görüntüsü nefis. Ispanaklısı da ayrı güzel. Ellerine sağlık.

    Şimdilik eski adresten girebiliyoruz galiba. Hemen değiştiriyorum. Hayırlı olsun.

    Sevgiler..

    Biyo dedi ki...

    Asla ekmek atmayan bir kadın olarak tarifine çoook teşekkür ederim İpek.
    Sevgiyle kal
    Biyo

    acemi aşçı dedi ki...

    Papatya cığım,
    Çay, sohbet, soğuk kış, akşamuzeri...içim gitti,içim. ne güzel olurdu valla:)
    sevgiler

    Müge, teşekkür ederim. Çok kalori masumu olmasalar da, harika lezzetteler..
    sevgiler

    Fig ciğim, aynen öyle oluyor. Ama ıspanaklısını nasıl tarif etsem mmmm?? O bir baştan çıkarıcı-ıspanak sevene, sevmeyene:))

    Biyo cuğum iyi ki buraya yazmışsın, şu son yazına nasıl bayıldığımı sana söylemek isteyip de, nereye yazacağımı bilemiyordum bir türlü:)) harikasınn.
    sevgiler

    canan's culinaria dedi ki...

    ipekcigim,
    citir citir mis gibi kokan ispanakli ekmekler, oh, oh. ispanakin her cesitini seven birisi olarak pek özendim...ellerine saglik arkadasim,
    kocaman sevgiler,
    canan

    ayşegül laçinler dedi ki...

    ımmmm! nefis!
    Ispanağı hiç böyle düşünmemiştim ekmek üzerinde ve de Tijen'in yaptığı gibi simit üzerinde. Ellerinize sağlık, harikasınız.

    nym dedi ki...

    Himmmm muthis gorunuyorlar, pizza hut'un sarimsakli ekmegini hep cok sevmisimdir, ama evde yapilanlar hem daha bol malzemeli, hem de daha lezzetli oluyor:) Ellerine saglik...

    Adsız dedi ki...

    Canım İpek,

    .com lu adres mutluluk ve bol ziyaretçi getirsin :))

    Güle güle kullan ..

    Tarifler nefis.. Pek severim böyle fırında pişmiş üstü binbir çeşit olan ekmekleri..

    ELlerinize sağlık.

    Sıcacık sevgiler.
    www.misssgibi.com

    Adresinizi hemen değiştireyim.

    acemi aşçı dedi ki...

    Canan cığım, beğenmene sevindim, senin keyifli sofralarına yakışacak bir aperatif seçeneği olabilir belki?

    ikinizide sevgiyle öpüyorum.

    Ayşegül yaratıcılığın sınırı yok:) Hele mutfakta..
    sevgiler

    Nym, pizzahut ınkiler gibi lezzetli oluyor bunlarda. ama ıspanaklıları daha bile güzel bence:)
    sevgiler

    Zerrincik, çok teşekkür ederim. Bu değişikliğe en büyük sebep, aşçı yazılışını blogger ın kabul etmeyip ashci ya da benim sinir oluşum:))
    sevgiler

    banu gökşin dedi ki...

    kurban bayramınızı en içten dileklerımle kurlarım. sevgıler..

    Dantelci dedi ki...

    SEVGILI IPEK,
    SIZE SEVDIKLERINIZLE GECIRECEGINIZ NICE MUTLU VE HUZURLU BAYRAMLAR DILERIM, AYRICA MIMICIGIMIN YANAKLARINDAN SANALDA OLSA OPERIM :))
    SEVGILERIMLE...

    not: EKMEKLER NEFIS GORUNUYOR, HENUZ KAHVALTIMIDA YAPMADIGIMDAN IKI KERE NEFIS GORUNUYOR GOZUME.))

    Marilyn dedi ki...

    It taste so good! Keep up the good work. Merry Christmas!

    acemi aşçı dedi ki...

    Sevgili Banu, sevgili Dantelci,
    ben de bayramınızı kutlar, sağlık dolu günler dilerim.

    Hi Marilyn,
    Thanks for the message. Do you know Turkish?
    ı wish you a Merry Cristmas & a good holiday.
    Loves

    halenze dedi ki...

    mmmmmmmmmmmmm çok hoş bi tarif olmuş bacım ben şimdi bunu toat ekmeğiyle yapsam olurmu acep. ellerine sağlık. ben mutfağa gidiyorum acıktım sayende:))) öptüm senii

    acemi aşçı dedi ki...

    Halenze elbette olur. Ekmek batat olursa daha da güzel olur:)
    sevgiler

    Hale dedi ki...

    Gerçekten muhteşem görünüyor ellerine sağlık:) uzun bir süredir blog'unu takipediyorum gerçekten lezzetli ve çok ketifli tariflerin var, eline yüreğine gönlüne sağlık arkadaşım...

    acemi aşçı dedi ki...

    Hale ciğim, teşekkür ederim. Beğenildekçe daha da mutlu oluyorum...
    sevgilerimle