Bu tarifi ve resimlerini birsüre önce hazırlamıştım. Bu nedenle resimde eski adres görünmekte.
Sizler lütfen yeni adresi kaydetmeyi unutmayın. Blogspottan ne kadar süreyle ulaşmaya devam edilebilir bilemiyorum.
Önceki tariflerimde bahsetmiştim; kış aylarında bizim evde her zaman hazır pişmiş ıspanak bulunur ve çeşitli şekillerde tüketilir diye.. Şimdi yazacağım sarmısaklı ekmekler de bu malzeme ile bir çırpıda yapılıveren bir aperatif. Dilerseniz çorba yanında dilerseniz tek başına sunun. Bayat ekmekleri değerlendirmek için de iyi bir yol sayılabilir.
Ispanaklı Ekmekler
10 dilim için: Malzemeler:
- 10 dilim bayat ekmek
- 1 kilodan hazırladığınız pişmiş ıspanağın yarısı
- 1 yumurta
- 100 gr kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- sarmısaklı zeytinyağı karışım (aşağıda tarifini vereceğim)
- dilerseniz evde az kalan diğer peynirleri ilave edebilirsiniz
- Zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla ekmeklerin bir yüzüne sürün,
- Ispanak, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi iyice karıştırın.
- Yağlanmış ekmeklerin üzerine ıspanaklı karışımdan koyun
- 180 C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sarmısaklı ekmek:
10 Dilim için
- 10 dilim bayat ekmek
- Zeytinyağ karışımı
Zeyinyağlı karışım için bütün malzemeleri karıştırıp 15 dakika bekletin.
Afiyet olsun.
18 yorum:
İpekcigim,
Bunlar tam da soğuk kış akşamustusu çay ile koyu sohbete eşlik eden cinsten olmuş, ellerine sağlık! Süper süper süper görünüyor!
Sevgiler,
Harika gözüküyorlar, eline sağlık
sevgiler
müge
Lezzet olarak İtalyanların şu meşhur sarımsaklı ekmeği gibi mi oluyor ki? Görüntüsü nefis. Ispanaklısı da ayrı güzel. Ellerine sağlık.
Şimdilik eski adresten girebiliyoruz galiba. Hemen değiştiriyorum. Hayırlı olsun.
Sevgiler..
Asla ekmek atmayan bir kadın olarak tarifine çoook teşekkür ederim İpek.
Sevgiyle kal
Biyo
Papatya cığım,
Çay, sohbet, soğuk kış, akşamuzeri...içim gitti,içim. ne güzel olurdu valla:)
sevgiler
Müge, teşekkür ederim. Çok kalori masumu olmasalar da, harika lezzetteler..
sevgiler
Fig ciğim, aynen öyle oluyor. Ama ıspanaklısını nasıl tarif etsem mmmm?? O bir baştan çıkarıcı-ıspanak sevene, sevmeyene:))
Biyo cuğum iyi ki buraya yazmışsın, şu son yazına nasıl bayıldığımı sana söylemek isteyip de, nereye yazacağımı bilemiyordum bir türlü:)) harikasınn.
sevgiler
ipekcigim,
citir citir mis gibi kokan ispanakli ekmekler, oh, oh. ispanakin her cesitini seven birisi olarak pek özendim...ellerine saglik arkadasim,
kocaman sevgiler,
canan
ımmmm! nefis!
Ispanağı hiç böyle düşünmemiştim ekmek üzerinde ve de Tijen'in yaptığı gibi simit üzerinde. Ellerinize sağlık, harikasınız.
Himmmm muthis gorunuyorlar, pizza hut'un sarimsakli ekmegini hep cok sevmisimdir, ama evde yapilanlar hem daha bol malzemeli, hem de daha lezzetli oluyor:) Ellerine saglik...
Canım İpek,
.com lu adres mutluluk ve bol ziyaretçi getirsin :))
Güle güle kullan ..
Tarifler nefis.. Pek severim böyle fırında pişmiş üstü binbir çeşit olan ekmekleri..
ELlerinize sağlık.
Sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
Adresinizi hemen değiştireyim.
Canan cığım, beğenmene sevindim, senin keyifli sofralarına yakışacak bir aperatif seçeneği olabilir belki?
ikinizide sevgiyle öpüyorum.
Ayşegül yaratıcılığın sınırı yok:) Hele mutfakta..
sevgiler
Nym, pizzahut ınkiler gibi lezzetli oluyor bunlarda. ama ıspanaklıları daha bile güzel bence:)
sevgiler
Zerrincik, çok teşekkür ederim. Bu değişikliğe en büyük sebep, aşçı yazılışını blogger ın kabul etmeyip ashci ya da benim sinir oluşum:))
sevgiler
kurban bayramınızı en içten dileklerımle kurlarım. sevgıler..
SEVGILI IPEK,
SIZE SEVDIKLERINIZLE GECIRECEGINIZ NICE MUTLU VE HUZURLU BAYRAMLAR DILERIM, AYRICA MIMICIGIMIN YANAKLARINDAN SANALDA OLSA OPERIM :))
SEVGILERIMLE...
not: EKMEKLER NEFIS GORUNUYOR, HENUZ KAHVALTIMIDA YAPMADIGIMDAN IKI KERE NEFIS GORUNUYOR GOZUME.))
It taste so good! Keep up the good work. Merry Christmas!
Sevgili Banu, sevgili Dantelci,
ben de bayramınızı kutlar, sağlık dolu günler dilerim.
Hi Marilyn,
Thanks for the message. Do you know Turkish?
ı wish you a Merry Cristmas & a good holiday.
Loves
mmmmmmmmmmmmm çok hoş bi tarif olmuş bacım ben şimdi bunu toat ekmeğiyle yapsam olurmu acep. ellerine sağlık. ben mutfağa gidiyorum acıktım sayende:))) öptüm senii
Halenze elbette olur. Ekmek batat olursa daha da güzel olur:)
sevgiler
Gerçekten muhteşem görünüyor ellerine sağlık:) uzun bir süredir blog'unu takipediyorum gerçekten lezzetli ve çok ketifli tariflerin var, eline yüreğine gönlüne sağlık arkadaşım...
Hale ciğim, teşekkür ederim. Beğenildekçe daha da mutlu oluyorum...
sevgilerimle
Yorum Gönder