Bu minik börekcikler var ya bu minicik şeyler, öyle şirin ve öyle lezzetliler ki.. Üstelik şıp diye hazırlanıveriyorlar.
Ama tek şart, şöyle mis gibi bir lor bulacaksınız, hem de tam tuzsuz. (Sayfanın takipçileri böyle bir loru nerede bulacaklarını artık biliyorlar:)
Ondan sonra 10-25 dakika içinde börekçikler sofranızda.
Üstelik çok sevimli minik ikramlar bunlar.
Tarif arşivden alındığı için fotoğraf düzenlemeleri biraz eksik oldu, biliyorum. Kusura bakmayın lütfen:)
Lorlu Minik Milfoyler
Malzemeler:
24 adet minik börek için:
- 8 adet milföy hamuru
- 200 gr tam tuzsuz lor peyniri
- 1 adet domates,
- 1 adet kırmızı tatlı biber
- 1 avuç çekirdeği çıkmış siyah zeytin
- maydanoz
- üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
- Domatesi, biberi minicik küpler şeklinde doğrayın.
- maydanozu, zeytinleri incecik kıyın
- lor peynirini çatalla ezin ve tüm iç malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.
- İç malzemeyi milföy hamurlarının içine yerleştirip rulo yapın.
- Her ruloyu 3 parçaya kesip, üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Ilık servis yapın.
Aynı malzemeler ve tatlı versiyonu:
(Bu tatlı böreklerin içlerini, Girit'in meşhur Kaliçunya'larından esinlenerek hazırladım
Tatlı Minik Milföyler
- 8 adet milföy hamuru,
- 200 gr tam tuzsuz lor peyniri
- 2 çorba kaşığı toz şeker,
- bir kaç dal taze nane,
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 yumurtanın sarısı
- üzeri için bal
İç karışımı milföy hamırlarının içine yerleştirerek rulo yapın.
Her ruloyu keskin bir bıçakla üçe bölün.
Minik dilimleri, açık kısımları tepsiye/yukarıya gelecek şekilde çevirerek tepsiye dizin. üst kısımlarına yumurta sarısı sürün.
önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika civarında pişirin.
Ilıkken üzerine bir miktar bal dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.
30 yorum:
Bekliyordum bugün yeni bir post, sabahtan beri tıkladım durdum :). Ben yanlış hatırlamıyorsam tatmıştım bu böreklerden. Nefistiler!
Tatlı olanların da ne kadar lezzetli olduklarını tahmin edebiliyorum. Ellerine sağlık!
görüntülerinden daha lezzetliler biliyorum..
Lorum yoktu.Olsada burada mis gibi lor bulmak ne mümkün:/ kireç gibi hepsi!
Beyaz peynirle yaptım ama ne yaparsam yapayım şu fotoğraftakiler gibi olmadı be İpek!
Sen bi dahisin.
Yok yok tevazu gösterme sakın, çakarım:)))
Ne güzel minik aperatifler olmuş bunlar ellerine sağlık. Nohut salsa da güzel gözüküyor, ben tane kimyonla salatasını yapardım ama senin tarifinle de deneyeceğim mutlaka.
Sevgiler,
Ben bu iç malzemesini kahvaltı için hazırlıyordum. Milföyle de güzel oluyormuş demek ki:)
Eline sağlık,
Sevgiler...
Bugün cumartesi ve ofise gitmemeye karar vererek ilk senin blogunu tıkladım arkadaşım birde ne göreyim aç karnına muhteşem şeyler!!!miğdemde kazınıyor!!!ama sanırım yine kendimi mutfağa atacağım gibi görünüyor:))emeğine sağlık görsel anlamda zaten muhteşemler eminim tatlarıda aynıdır..Niye yakın oturmuyoruzki her denemende kapını çalardım:)))
bu börekcikler harika görünüyor ve denenecekler listesinin ilk sırasına yazılıyor olabilir, nohut salsanın kırıntısı bile kalmadan tüketilmiş olabilir, sen benim salata perim-lezzet perim olabilirsin, bu aralar aramızda soğuk rüzgarlar esen buzdolabı-tezgah-ocak üçgenine beni ancak bir İpek tarifi yaklaştırıyor olabilir, amaaaaa tüm bunlar affattirmez..Mimiden bahsetmeyerek bana onu unutturamazsın, o benim maviş cinim!!şaka bir yana umarım afiyettesinizdir, tarifler gerçekten harika.Göksu'yla çok eğleniyoruz denerken:)Mimiyi de özledik.
Öpüyoruz ikinizi de..Sevgiler:)))
Tatli, lorlu, naneli olanin tadina kefil olabilirim :)
Niye girit yemegi olarak etiketlemis olabilir ki Ipek derken aklima o kurabiye geldi. Usenmeyip Papatya'nin sayfasinda turlamam lazim ama, dogru muyum acaba tespitimde diye dusunurken, sonra dur metni bir kere daha okuyayim dedim, bu okuyusumda farkettim linki,dogruymusum dogruymusum :)
Defne ciğim,
evet bunlar onlar:) İlk fırsatta tatlı olnalarında tadına bakarsınız umarım. ben tatlı olanları daha çok beğendim..
sevgiler, öpüyorum seni
Kıymet ciğim,
Bunlardan hiçbiri, tadı hala damağımda olan güzel bir sohbet kadar lezzetli değil.. emin ol
çok sevgiler
Biyo yine kırdın geçirdin beni gülmektenn:)))) Tamam, tamam tevazu yok!!
Yeşim merhaba,
zaten salsa dediğime bakma; onlar salsa diyorlar biz; salata. malzemeler aynı sonuçta.. Aradaki muhteşem fark ise balsamik sirke..
teşekkür ve sevgilerimle
Merhaba Damla,
evet aslında kahvaltı için de oldukça iyi bir alternatif bu. Sıcak ve çıtır:))
Hale çok şekersin, teşekkür ederim beğenmene:) Kolay olduğundan, gönül rahatlığıyla "mutlaka deneyin" diye ısrar edebiliyorum.
sevgilerimle
Ahu cuğum,
Şimdi anlamışsındır ki; bizler Göksu nun maceralarını nasıl özlüyoruz..
Canım arkadaşım, şaka bir yana, b u ara ne oluyorsa fazla sık yazamıyorum, oysa Mimi de malzeme herzamnakinden daha bol bu aralar.. Fakat zırt pırt yaşadığı kulak problemi, her seferinde bütün enerjimi alıp götürüyor..
Bunun dışında hepimiz bomba gibiyiz.
Yemeklerle ilgili yazdıkların, ayaklarımı yerden kesti biliyor musun. Çok mutlu oldum çookkk..
sevgiyle öpüyorum sizi.
Betül cüğüm,
Bu fırsatla sesini duydum, ne güzel:)
Tespitlerin tamamen doğru; ilham kaynağı kaliçunya.. Daha doğrusu, modernleştirilmiş, pratik bir kaliçunya yapmaya çalıştım. Girit tatlılarında hep kullanılan nane, bal, tarçın üçlemesini kullanmakta bu yüzden hiç tereddüt etmedim. ve haklısın, bu tada ben de kefilim:)
Sevgilerimle
Nam nam nam :) Taze taze alınmış lorla yapılan böreklerden yeme şansını yakalamıştım :) Utandığım için tabağı da birlikte yememiştim :) Tez lorcuya gidile, başka ne varmış bakıla! Nefisti ellerine sağık (kaç ay rötarla) :)
ellerine sağlık çok güzel görünüyor ama ben peynir yiyemiyorum maalesef baska bişey koysak içine?
Haklisinki,
böreklerin NEFIS olmus :))
Resimde cok güzel görünüyor.
Ellerine ve Yüregine Saglik,
Selamlar ve Sevgiler Aysel
ipekcigim,
ah buralarda senin bahsettigin o mis gibi lordan bir bulabilsem, nasil canim istedi anlatamam sana...ellerine saglik, her zamanki gibi harika.
öpüyoruz sizi,
sera-mina & canan
İpekcim lorla yapılan her hamurişine bayılırım. Milföyle loru birleştirmek gelmemişti hiç aklıma, meğerse ne muhteşem görüntüler, tatlar yaratılabiliyormuş..Ehh tabi marifetli eller zengin hayal gücüyle birleşince ortaya böyle harikalar çıkıyor:).
En kısa zamanda evde lor yapıp denemek istiyorum bu nefis börekleri, sadece resmine bakınmak yetmedi bana:).
Sevgilerimle..
aslı
Deniz ciğim,
Bu ne güzel iltifat:)Teşekkür ederim. Bir dahaki toplantımıza yeniden yemek istediklerimiz liste yapıp hazırlayalım:)))
öptüm
Nirvana ne desem ki şimdi? Peynir yiyemiyor olmak ne zor. Ama bunların içerisine başka birşey koysak, o zamn bunlar lorlu börek değil de başka bişi olur:(( Üzgünüm, bir cevap bulamadım:)
sevgiler
Aysel, teşekkürler:))
Sevgiler.
Canan cığım,
aslında bu lor evde kolaylıkla yapılabiliyor galiba. bazı sitelerde tariflerini de görmüştüm.
Ama kendi denememi ne yazık ki beceremedim:))
sevgiler
Aslıcığım,
Yorumun herzamanki gibi enerji ve mutluluk verdi bana. Çok teşekkürler. Denersen alasını yapacağından eminim:9
çok sevgiler
Arkadaşım bloğunu dolaşırken gördüğüm lezzetlerin birçoğu benim için o kadar tanıdık ki... Ben Ayvalık'lıyım ve hem anne hem baba tarafından Girit'liyim. Otların her türü, lorlu naneli tarçınlı hamurişleri mutfağımızda hep yapılırdı. Ben de hala devam ettirmeye çalışıyorum. Ellerine sağlık. Seni kendime çok yakın hissettim. Bloğunu her zaman takip edeceğim.
Cok lezzetli görünüyorlar,ellerinize saglik.
Nefis olduklari kesin. Kolayligi da yapmam icin cezbediyor ;)
Buradaki Turk Bakkallarda Turkiye'de oldugu gibi lezzetli peynirleri bulmak imkansiz. Lor ise hic gormedim.
Ricotta ayni islemi kesinlikle gorecektir gibime geliyor ;)
Ellerine saglik!
Merhaba sitenizi ilk ziyaretim...Bu lorlu böreğe bayıldım milföy için güzel bir alternatif ellerinize sağlık...
Öyle bir sevimli anlatmışsın ki, yemeye kıyamam şimdi ben bunları. Börekçiklere yazıık diye.:))) Nefis göründükleri gerçek. Tadı da eminim öyledir. Lakin ben nohut salatasını denedim. Nefis ötesi oldu. Bir nohut sever olarak bayıldım.:)
Hımmmmmmmmmmm,çıtır çıtır ne güzel görünüyor, ellerinize sağlık...Harika olmuş...
Gerçekten nefis görünüyorlar.Ellerinize sağlık
Merhaba Dide,
Benzer mutfak zevklerimiz olan biriyle daha tanıştım, ne güzel:)
Anlattığım lor/nane/tarçın/bal çeşitlemesi bilmeyen için kulağa garip gelebilir, ama sen bu lezzetin doyumsuz tadını bilenlerden olduğun için şaşırmamışsındır.
Giritli tariflerini merakla bekleyeceğim
Sevgiler
Kızılcıkşurubu,
Çok teşekkürler, beğenin ve ziyaretin için.
sevgiler
B5, süper fikir!!! Tabi ki ricotto!
Böreklerden tatlı olanı özellikle öneririm. nane tarçın bal ve ricotto kombinasyonu şaşırtacaktır:))
çoook sevgilerimle
Zerrin hoşgeldin, beğenin için teşekkürler. Her zaman gel:)
sevgiyle
Fig ciğim,
Asıl sen ne tatlı yazmışsın. Yumuşak ve anaç kalpli Fig uslubu bu işte:)
Ama beni asıl havalara uçuran, nohutun beğenilmesi oldu. Çok sevindim çok, hepinize afiyetler olsun.
sevgilerimle
Uğurböceği merhaba,
Beğenin, yorumun ve ziyaretin için çok teşekkür ederim
sevgiler
Ball kabak,
Çok teşekkürler:)
sevgiler
Yaptim az once cok iyi oldu. Milfoyler biraz yagliydi, baska secenegim de yoktu ama yine de guzel oldu :)
lorlu minik milföyler ; ofisten çıkmak üzereyken karşıma çıktınız ve aklımı çeldiniz ,hemen sizinle buluşmam lazım eve gidince:))
ellerine sağlık ,nefis görünüyorlar .
b5 harikasın!!! light milfoy hamuru bulabilirsen onu dene. Yazmayı unuttum benimkiler light..
sevgiler
biriciks teşekkürler. yayınladıktan sonbra yorumlara cevap için geri döndüğümde benim de canımı cektiriyor bu minikler..
yaptıysan umarım beğenmişsindir
sevgiler
Bu guzel borekcikleri denedim ve blogumda link verdim size. Cok ama cok tesekkur ederim bu ve bir suru guzel tarif icin kendi adima...
Sevgiler
Sunrise bu güzel sözler için sana çok teşekkür ederim. yazını okudum ve gerçekten de mutlu oldum.
Görüşmek üzere, sevgiyle kal...
elinize sağlık çok güzel görünüyorlar.
banada beklerim
sevgiler...
http://reyyanresimlitariflerim.blogspot.com/
Reyyan,
Teşekkür ederim.
sevgler
Yorum Gönder