24 Nisan 2009

Bir süredir, şu yanda duran turuncu kutucukla beraberiz: 2009 Blog Ödülleri.
Acemi Aşçı da "Yemek Kategori"sinde yılın blog ödülüne aday.

Bu blog bö!2009 adayı ve sizin oyunuzu bekliyor!
Daha önce yazmamıştım ve açıkcası ilan etmeye de biraz utanmıştım. "İyi olan kazanır" diye düşünmüştüm. İşler öyle yürümüyormuş.

Feryat figan oy isteyenler mi, oy verene büyük hediyeler vaad edenler mi (ki bunlar belediyelerin seçim öncesi çalışmalarını hatırlattı bana:), başkalarının yaptığı yemek ve fotoğraflarla sayfa hazırlayıp aday olanlar mı...Neler var neler:)

Ben onlara gülümseyip geçeceğim.
Diyeceğim şu ki; lütfen bir gidip bakın, adayları inceleyin. Ve dilerseniz hak ettiğine inandığınız bir bloğa oyunuzu verin. Yoksa birçok iyi blog, gerçekten hak ettiği yerde olmayacak.

Oylama işi biraz çetrefilli. Önce mail adresinizi yazıp; posta kutunuza gönderilen aktivasyon maili ile üyeliğinizi başlatmanız; bir kaç soruluk bir formu doldurmanız isteniyor. Sonra istediğiniz kategoriden seçtiğiniz bloga oyunuzu veriyorsunuz.

( Ekleme: Oylama bitti)

11 yorum:

Neslihan Öcal Karahan dedi ki...

Sevgili İpek Hanım;
Size sonuna kadar katılıyorum. Oy verenler arasında çekiliş yapılıp hediye verilmesi olayını 2 haftadır anlayamıyorum.Anlayamayacağımda heralde.Bloglar kişisel sayfalar ve o sayfalarda sevgi dostluk olsun hırs ve ihtiras olmasın istiyorum. Size ve Simin'e kucak dolusu sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ciddimisiniz, gercekten oy verene birseyler mi vaad ediliyor? Bakin ben bunu kacirmisim. Cok komik ya, niyeki bu kadar hirs??? Beyaz esya veren bir blog varsa haberim olsun lutfen :))
Sevgiler.

ipek dedi ki...

Neslihan,
Blogların bu şekliyle masum paylaşma yeri olarak kalmalarına ben de taraftarım. Ancak, işi ticarete dökmüş bazı blog yazarlarının (yarışmadan bahsetmiyorum) masum sayfaları ardındaki inanılmaz PR çalışmalarını ve bloglar üzerinden elde ettikleri dolaylı kazançları bilseniz, okuduklarınıza inanamazsınız..
Tijen haklı; keşke katılmasaymışız böyle yarışmalara.
sevgiyle kalın..

Asuman,
benim görebildiğim, çay yapma makinesi, ekmek yapma makinesi, yemek kitabı türünden şeylerdi. Sanırım blog yönetimi gelen şikayetler sonucu bazı önlemler aldı.
Hırs konusunda öyle haklısın ki...
Ben de yarışmadan ayrılma kararındaydım, ortam bana uymadı pek. Ama aldığım oyları veren onca insan, ıvır zıvır üyelik vs uğraştı, vaktini bu sayfa için harcadı. Buna saygısızlık edemeyeceğimi düşündüm.
sevgiyle..

minimalist dedi ki...

Merhabalar İpek Hanım;

Öncelikle kendimi tanıtayım. Sizin çok çok uzun zamandır sıkı bir takipçinizim. Bu blog deryası içinde kendime yakın bulduğum, sevdiğim bir kaç blogtan birisiniz. Hemen hergün sitenize girer, incelerim. Ve sizden o kadar çok şey öğreniyorum ki tahmin bile edemezsiniz. Real'den Erüst marka otlar mı deseniz ya da Erzincan Mandıra'nın Ayvalık sepet perniri mi... Yarışma ile ilgili söylediklerinize gelince tamamen katılıyorum. Maalesef hiçbir alanda özgünlüğü sağlayamıyoruz ki bu alanda da bunu başarabilelim. Sürekli bir çarpma, çırpma, yalan dolan almış başını gidiyor. Her yerde her şeyde... Bu nedenle lütfen bu yarışma ile ilgili kendinizi üzmeyin ve dertlenmeyin. Benim için siz zaten birincisiniz. Bu arada ben de sizlerin etkisiyle blog dünyasına farklı bir pencereden giriş yaptım. Maalesef ben sizin gibi yemek, içeçek vb. konuda becerikli olmadığım için dekorasyona dair şuan emekleme evresinde olan minik bir blogum. Sizinle uzun zamandır tanışmak istiyordum bu güzel bir vesile oldu. Sevgiler...
minimalist

asya yusof dedi ki...

evet bende okudum malesef ve gordum kendi si yeni acilmis bir blok ve daha once benden reklam amacli izin isteyen benim tariflerimi kendi sitesinde sanki kendisi yapmis gibi kullanmak isteyen bir kisi bu caydanlik vaad edenkisi ve kendisi sanmiyorum pisirsin baskalarindan gelen ordan burdan toplayan tarifler le sadece reklam amacli yapilan bir blog yazik cok uzuldum ne diye bilirim gercekten cok guzel ve emek verilen siteler var ve ne yazikki oylar istenilen sekilde emege gore verilmiyor..
bir fotograf kalitesi bir gorunus kalitesi olmayan siteler de onde gidiyor yazik sadece karsidan izlemek ile geciyoruz..

ipek dedi ki...

Minimalist,
Ne hoş, ne zarif yazmışsın. Çok duygulandım, teşekkür ederim.
Yarışmanın nasıl işlediğini anladığımda şaşırdım ama üzülmedim. Sanal dunya, gerçeğinin birebir kopyası:)
Ben ben burada sadece ve sadece keyif almak için bulunuyorum ve yorumlar sazyfası bana bu keyfi fazlasıyla yaşatıyor. Benimle bu keyfi paylaşacak, samimi insanların varlığını bilmek, onlarla birkaç kelimeyle de olsa keyfimi paylaşabilmek yeterli.
Blogunu merak ediyorum, adres lütfen?
sevgiyle..

Asya'cığım,
Katılımcıları ve oy oranlarını gördüğümde ben de aynı hüznü yaşadım. Ama bu oy işleyişlerini benime benim aklım bir türlü basmıyor. İster blog seçimi olsun, ister genel, ister belediye;:))
sevgiyle..

minimalist dedi ki...

Tekrar merhabalar;

Paylaşmak dediğiniz gibi çok güzel; paylaşırken rahatsız edici olmadan öğretici ve model olabilmek de çok güzel işte siz bunu çokiyi başarıyorsunuz. Zaten blogların en yararlı tarafı da bu bence: Tanımadığın insanlardan (tabi kayda değer olanlardan)birçok yeni bilgi öğreniyor olman.

Benim "hayata yeni gözlerini açmış" blogumun adresi ise: minimalist-evdekorasyon.blogspot.com

Sevgiler...

Özge dedi ki...

İpekciğim,

Ben de blogunun sessiz takipçilerindenim. Ne kadar zarifsin, yarışmadan çekilme konusunda bizim verdiğimiz oyları göz önüne alman beni çok etkiledi açıkçası.

Sen keyif alarak yazdıkça, biz de keyifle okuyoruz sanırım. Hadi yemek, ev dekorasyonu, mutfak malzemeleri ister istemez hayatımda ama çocuğum olmamasına rağmen ben Simin'in maceralarını bile çok severek okuyorum :)

Başarının ve içtenliğinin devamı dileklerimle... Dediğin gibi bu iş belediye başkanlığı seçimlerine benziyor sanırım? Sevgiler!

ipek dedi ki...

Minimalist,
Ben de bloglardan çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Hayatıma yeni bir pencere açıldı sanki:)
Bloguna hemen bakmak istiyorum,
sevgiyle..

Özge, (odtü deki sınıf arkadaşım Özge olma ihtimalin var mı?)
O ol ya da olma, yazdıkların çok yakın, çok sevecen ve mutluluk verici; teşekkür ederim.
Acemi Aşçı sayesinde küçümsenmeyecek sayıda, güzel insanla tanışma şansım oldu. Bu bile burada olmak için yeterli bir neden. Kaldı ki, her yeni yayınladığım yazıdan sonra, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Konu ne olursa olsun yenilenmek, ufku geliştirebilmek, yeniş şeyler öğrenmeye çalışmak bana müthiş bir enerji veriyor.
Mimi'nin yazılarını yazarken ve sonrasında okurken ben de büyük bir mutluluk duyuyor, eğleniyorum.
Bütün bunları benimle, sevgiyle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum..
sevgiyle...

Ünver dedi ki...

mail adresimi "yeni oda" bloğunuzun iletişim kısmından gönderdim. Bilginiz olsun.

Özge dedi ki...

İpek tekrar merhaba,

Sanırım tek ortak noktamız, ben son 2 yıldır İskenderunda yaşasam da, Ankara... :)