19 Nisan 2010

3y (2,hafta)



Ben bu 3y işini sevdim..
Galiba AcemiAşçı okuyucuları da sevdi. Kendilerinin de 3y yi uygulayacağını söyleyen çok okuyucu oldu. Ben de merakla onların 3y lerini  bekliyorum..
3y ler, rutin başlığı altına atarak yaptığımız bazı şeylerin, aslında hayatımız için yeni şeyler olduğu farkındalığını yaratıyor. Yapılan şeye daha doğrusu "an"a verilen değeri, dikkati ve keyfi arttırıyor. En azından benim için öyle...
Goethe demiş:  "Yaşanan her an kendi hakkını ister"  
Yapmaya çalıştığım da bu galiba; yaşamayı değerli kılabilmek adına "An"lara hakkını verebilmek. İşte bu yüzden onlara heyecan vermeye, değer katmaya, anlamlılaştırmaya çalışıyorum.
Hayat, "an" ların toplamından ibaret değil mi zaten?

Bu haftanın yeni denemelerine, yeni keyiflerine geçeyim artık:



İkinci haftanın ilk Y si aslında bir süredir hayatımızda olan ve çok keyif aldığımız bir faaliyet.
Ocak ayında çok sevdiğim arkadaşım Ebru'nun Simin'e aldığı bir yılbaşı hediyesiyle başladı herşey:
Made by Me -Jane Bull. Çocuklar için hazırlanmış şimdiye dek gördüğüm en güzel faaliyet kitabı.



Bu kitap sayesinde Simin'le çok eğlenceli vakit geçiriyor, ikimizin de büyük keyifle kullandığı şeyler üretiyoruz.
İlk faaliyetimiz bu bebek. Adı TıkTık. Bir tarafı uyuyor, diğer tarafı uyanık:) Elbiseleri/geceliği cabası...



Bu hafta yaptığımız eşya, çok kullanışlı olduğunu düşündüğüm bu anahtarlık. Çantada bulunması kolay, anahtarlar cep telefonu ya da diğer eşyalara zarar vermiyor, vs vs....Bence çok iyi bir tasarım. Hepsini bu kitap sayesinde biz ürettik ve çok sevdik...
Ebru, sana kucak dolusu teşekkür...Kişiye özel hediye seçmeyi çok iyi başarıyorsun zarif arkadaşım..



Antakya mutfağına ilgim bu aralar yoğun. Özellikle de inanılmaz kokulu ve lezzetli zeytinyağına.
Ankara'da Daphne dışında bu mutfağı hakkıyla uygulayabilen bildiğim pek başarılı yer yoktu.
Kent Park avm de açılan By Antakya adlı restoran bu yüzden ilgimi çekti ve bu haftanın bir başka "y"si oldu.
ByAntakya'da  Belen Tava ve Zırh Kebabı denedik. İkisi de güzeldi. Diğer lezzetleri de denemek ve öyle karar vermek istiyorum.






By Antakya'nın web adresini yazmıyorum çünkü virüs içeriyor. Menüsü oldukça kalabalık. Ancak dediğim gibi; Antakya mutfağı lezzetleri konusunda çok deneyimli olmadığım için, bütün çeşitleri hakkını vererek yapıp yapılmadığını bilemiyorum.
Bu arada, gerçek Antakya zeytinyağını ve saf nar ekşisini Ankara'da nereden bulacağım konusunda bana bilgi verecek olanlara müteşekkir olacağım..




Birbiriyle çok ilgisiz konulardan olacak ama, bu haftanın üçüncü yenisi Feridun Düzağaç'ın yeni albümü "Meyil Adresim Sensin"
Farklı bir çizgide müzik yapan FD'nin bu albümünü de dinlerken keyif aldım, heyecan hissettim. Müzik harika elbette ama benim için yine lirikler ön plana çıktı. FD bence iyi bir müzisyen ve iyi bir ozan
"Kayıp zaman oynanıyordu
Maç bi gidip bi geliyordu
Hayat vurdu direk dibinden gol oldu"
ya da,
"Kardanadam güneşe aşık olmuş
Bir sabah doğmuş güneş kara kısa
Kardanadam mutlu yok olmuş"

 
Bir Varmış Bir Yokmuş 2010

İyi anlarla dolu haftalar herkese ..

8 yorum:

mine dedi ki...

bu uygulamaya bayıldım, en önemli unsur farkındalık olunca hayat daha da güzelleşiyor.
"yaşamım kendime anlattıkça gerçek hale gelecek güzel bir masal" diyen Simone de Beauvoir de ne güzel söylemiş diyorum : =))

Unknown dedi ki...

güzel bir düşünce zaten insan oğlu hayatında etki alanında mı, ilgi alanında mı? olduğunu düşünmesi çok çok önemlii.

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

merhabalar.
antakya'lı çok yakın 2 arkadaşım zeytinyağı ve nar ekşisi ile ilgili -istanbul'da ama- satış yapıyorlar. (kendi aile üretimleri ve geçim kaynakları da bu değil:) sadece özel satışlar) ilgilenirseniz mail adreslerini verebilir ve kendileriyle sizi tanıştırabilirm..

Adsız dedi ki...

İpek Hanım, pazar günleri Ayrancı'da kurulan organik pazar isteklerinizi karşılar sanıyorum. Organik saf nar ekşisi ve organik sızma zeytinyağı mükemmel. Sevgiler.Hülya

gezicini dedi ki...

İpekçim
Kızılay'da sadece Hatay ürünlerini satan iki dükkan var. sanıyorum Menekşe-2 sokak. Hani bol miktarda otobüs şirketinin olduğu, yeni açılan PTT'nin olduğu sokak. Bir bak istersen.
sevgiler
gorki

Kendi Merceğimden dedi ki...

Merhaba,

Yolunuz İstanbul'a düşerse mutlaka ama mutlaka buraya uğrayın. Müdavimi olacaksınız.

Ayrıca sipariş için aradığınızda Süleyman Bey size yardımcı olabilir.

http://www.antiochiaconcept.com/

Sevgiler

Seda

şenay dedi ki...

iyi akşamlar Made By Me adlı kitabınıza bayıldım umarım türkiyede de vardır.
Antakyalezzetlerini (www.garantialisveris.com/antakyakolik/Default.aspx)adresinden temin edebilirsiniz. Selva hanım sitenin sahibi. sipariş verirken isteklerinizle ilgili mesaj atarsanız istediklerinizi bu mesaj doğrultusunda temin eder.Ben sipariş verirken öyleydi uzun zamandır sipariş vermedim gerçi.Hataş marka zeytinyağı da nar ekşisi de gayet güzeldir.Eşim antakyalı ve bu yörenin otundan yağına herşeyine bayılıyorum. sevgiyle kalın.

ipek dedi ki...

Mine,
sana katılıyorum. Benim de 3y amacım kendim için ufak yeniliklerle farkındalıklar yaratmak,
sevgiyle..

kibelekeyfi,
"etki alanında mı, ilgi alanında mı" çok sevdim bu tanımı.
sevgiyle..

jtb,
sevinirim ve çok teşekkür ederim.
sevgiyle...

Hülya,
kendi sebzelerimizi yetiştirdiğimizden midir nedir, organik pazar alışkanlığını edinememiştim bir türlü, iyi fikir..
sevgiyle..

Görkemciğim,
bilgi için çok teşekkür, ilk fırsatta oradayım,
sevgiyle..

Talaakar,
bilgi için çok teşekkür; bayıldım bu şirin mekana. ve resimlerden bile belli ki; yemekler çok başarılı.
sevgiyle..

senay,
teşekkürler, kitap Türkiye'de satılıyor. D&R diye hatırlıyorum , yanılmıyorsam tabi..
Bilgiler için teşekkür ederim, okuyucular sayesinde zengin bir hatay arşivim oluşuyor.
sevgiyle...