Bütün bunlara karşılık, düşük kalori değerine sahip.
Ancak bildiğim pişirme şekliyle, bize pek keyif veren bir lezzete sahip değildi. Bu yüzden de mutfağımıza sık uğramazdı. Ta ki; aşağıdaki reçeteyi oluşturana kadar...
Bir tarif gördüm; önce resimlerine vuruldum.
Okudum; aklıma yattı...
Ben de kendimce bir şeyler ekledim; aşağıdaki lezzet ortaya çıktı.
(Bu yemeğin ilham kaynağı ev cini'ne teşekkürler...)
Ayvalı-Nar ekşili Yer Elması
Malzemeler:
Afiyet olsun...
- 4 kaşık sızma zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük kuru soğan
- 1 adet ayva
- 1 adet havuç
- 1/2 kg yer elması
- 1/2 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi (nar ekşisine benim kadar bayılmıyorsanız 1 kaşık da yeterli olur)
Hazırlanışı:
- Yüksek ateşte zeytinyağını kızdırıp, şeker ve tuz ekleyin (tüm zeytinyağlı yemeklerde bunu yapıyorum; zeytinyağlı yemeklerde şekerin hafif karamelleşmesini çok seviyorum)
- Hiç beklemeden irice doğradığınız soğanı ve sarımsağı ilave edip, 2-3 dakika soteleyin.
- Temizlenmiş, soyulmuş ve irice doğranmış havuç ve ayvaları ekleyin.
- Su ve 1 kaşık nar ekşisi ilave edip kapağı kapatın. Altını kısın.
- 10 dakika piştikten sonra soyulup temizlenmiş yer elmalarını ve kalan nar ekşisini ekleyin.
- Kapağı kapalı olarak 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
- Yer elmaları yumuşadığında ateşten alın, ılıklaşınca üzerine dereotu serperek servis yapın.
Afiyet olsun...
18 yorum:
Bayılıyorum böyle sebze ile meyvenin bir araya geldiği tariflere, köklerimizde mirasımızda var bu tarifler! Biraz tatlı, biraz ekşi, her tada hitaben... Ellerinize sağlık
kışla birlikte yerelması da sofralara geliyor
bu tarifi çok sevdim en kısa sürede deneyeceğim
Hayırlı günler, çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
çok güzel bir tarif ellerinize sağlık,sevgiler...
yer elmasının hiç yemeğini yemedim.ben çiğ yemeyi seviyorum.ama bu tarif denemeye değer. :)
Ellerinize saglik. Hic yemedigim bir lezzet, denemek lazim.
Sevgiler...
bencede harika görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler.
Mükemmel bir görüntü... Düşünüp yapan da uygulayan da sağolsun.
Eveet, bugün ben de yaptım, yapış aşamasını da bugünkü postumda yazdım. Harika oldu, teşekkürler...
Harika, her birini ayrı ayrı severim, birarada mukemmel olmuş. Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle
ekşili olan herşey müthiştir benim gözümde.hem de zeytinyağlı..bayılırım!!!
İpek'cim denedim ve çok beğendik. Daha önce hep bol limonlu ve pirinçli yapıyordum ama baygın bir lezzeti vardı. Bu sefer herkesin daha çok hoşuna gitti, çok teşekkürler canım.
Erhan senin sushileri sayıklıyor hala "İpek'i ne zaman davet edeceksin " diyor :-)
Simin'ciğimi de öpüyorum sevgiyle :-)
Günser
Ben çiğ yemeyi çok seviyorum yerelmasını. Meyve niyetine, çıtır çıtır...
yerelmasi ile ilgili hicbir yemek denemedim, ama bunu deneyecegim. Elinize saglik
Annemden istemeliyim bu lezzeti.Yer elması gibi yemek işleri daha çok annemde:)
ellerinize sağlık.
HERKESE DUYURULUR :
KuRaBiYe adli ETKINLIK baslattim (05 Aralik - 05 Ocak) , herkes davetlimdir..
sizde katilirsaniz cok memnun olurum ;) sicacik sevgilerimle..
yeniden yazmaya başladınız.çok sevindim.yer elmasınıda hemen denedim.çok lezzetliydi,,kolay gelsin ..sevgiler..
Bende ev cini nin fikri ile yapmıştım. harika oldu artık sürekli yapıyorum. nar ekşisi çok yakışıyor. ellerinize sağlık.
Yorum Gönder