Malzemeler:
1cup=1su bardağı
- 3 cup elenmiş un
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 4 adet karanfil
- 1 tutam tuz
- 1 tutam hint cevizi rendesi (nutmeg)
- 1 adet yıldız anason (rendelenmiş)
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1/3 cup (1/3 su bardağı) toz şeker
- 50 gr tereyağı
- 1/3 cup (1/3 su bardağı) pekmez
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 yumurta
- 1. gruptaki malzemeleri birbiriyle karıştırın
- Ayrı bir kapta 2. gruptaki malzemeleri köpük haline gelene kadar iyice çırpın
- 3. gruptaki malzemeleri 2ye ekleyin.
- un karışımını da ekleyerek hamuru yoğurun.
- Hamuru stretch folyoya sararak buzdolabında en az 1 saat bekletin
- Beklemiş hamuru oklavayla 5-7 mm kalınlığında açın
- kalıplar yardımıyla şekil verin
- kağıt serilmiş fırın tepsisinde, önceden ısıtılmış 170 C fırında, (2. raf konumu ve alt-üst pişirme ile) 12-15 dakika pişirin.
- Sürenin sonunda fırından alarak, tel ızgara üzerinde soğutun.
- Dilerseniz süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar ve püf noktaları.
- Hamur elastik bir hamur değil. bu yüzden açması biraz zahmetli. Tezgahı ve hamurun üzerini unlamak işi kolaylaştırıyor.
- Daha da iyisi, hamuru açarken altına yağlı kağıt serin; fırına verirken bu kağıdı tepsinin üzerine koyduğunuzda işiniz daha kolaylaşır.
- Pişirme süresini sakın aşmayın. Kurabiyeler henüz yumuşakmış gibi görünse de, soğuduğunda katılaşıyor. Süreyi aşarsanız siyah ve yanık kurabiyeler elde etme ihtimaliniz oldukça yüksek.
- Kurabiyeleri pişmeden önce bir tepsiye dizip buzlukta dondurabilir, bir kaç gün boyunca buzlukta saklayabilirsiniz. Fırına donmuş halde koyduğunuzda , pişme süresine bir iki dakika ekleyin.
Not: Sayfam kapalı diye, son yaptığım kurabiyelerin resmini çekmemiştim. Bir dahaki yapışımda bu sayfaya ekleyeceğim söz:)
4 yorum:
:)))
severim :)))
zencefilli kurabiye denemelerim 1-2 diye gidiyor bir tane daha eklenecek belli oldu : ) teşekkürler, tüm baharatlarla lezzetlenmiş nefis bir yıl dileklerimle sevgiler...
harika olmuş bu kurabiyeler yerim ben onları yerim sevgiler.
Bu bildiğin gingerbread.Zencefilli kurabiye deyince anlamadım:))Ben de kalıpları var.Tarifte toz şeker kullanmışsın ama kesinlikle siyah şeker olmalı.Ben bir ilave de akçaağaç şurubu koyuyorum.
Yorum Gönder