30 Eylül 2006

Kabaklı Buğday


Bu tarifi bir dergide okumuştum ama ne yazık ki hangisi olduğunu hatırlayamıyorum. Tarifinden malzemelerinden ve pratikliğinden umulmayacak bir lezzet sözkonusu, sağlıklı oluşu da cabası. Denemenizi şiddetle öneririm.

Kabaklı Buğday (gerçek adı bu olmayabilir, dedim ya hatırlayamıyorum)

4-6 kişilik

1 su bardağı buğday
2 dilerseniz 3 adet orta boy kabak
3 adet tatlı kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
yoğurt
kuru nane
tuz
kırmızı biber
1-2 diş sarmısak

Buğdayı iyice yıkayıp, ayıklayıp düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın, iyice süzün.
Zeytinyağından 2 çorba kaşığını tavaya alıp tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kabakları, ardından biberleri 10 dakika kavurun. (Kabakların çekirdekli kısımlarını kullanmayın) Üzerine haşlanmış ve süzülmüş buğdayları ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Sarmısakları ezip yoğurda katın. Genişce bir kaseye aldığınız buğdayların üzerine bolca dökün. Üzerine zeytinyağında kavurduğunuz kuru nane ve biberli sosu dökün.

3 yorum:

munevver dedi ki...

Sevgili İpek,öncelikle bloğun hayırlı olsun.Yemeklerini,fotoğraflarını çok beğendim,sanat yeteneği hemen belli oluyor.Hem kabaklı buğdaya hem de zencefilli limonataya bayıldım.Taze zencefili bulamıyordum.İstanbuldaki reale bakayım.Teşekkür ederim sana.Aramıza hoş geldin!
nanelimon.

ipek dedi ki...

Sevgili Münevver çok teşekkürler, beni yüreklendirdin. Blog işlerinde çok acemiyim yavaş gidiyorum. Bu arada bende sana yazacaktım, çünkü senin pırasa çorbasının domates versiyonu şu an ocakta:) Sonuçları ve tarifi tadına bakıp göndereceğim. sevgiler

Yıldız dedi ki...

İpekcim merhaba,

Hoşgeldin bloger dünyasına. Ellerine sağlık tüm tarifler hariha gözüküyor.
Çok özledim ben seni. Bak Simin sanki dün doğmuş gibi ama kocaman kız olmuş. Bir ara buluşalım olmaz mı?

Sevgilerimle,