27 Kasım 2006

Sushi geliyor sushi


İŞTE SONUNDA SUSHİ YAPTIIIMM


Ah ne kadar seviyorum ben bu sushi yi bir bilseniz. Katılıyorum, herkes sevmiyor ama seven de deli oluyor. Bunun arası yok işte biliyorum böyle.. "Eh işte severim" diyenini daha duymadım. Ya siyah ya beyaz.
(Bu yemeğin baş hayranı da -şaşırmayın sakın-bizim Mimi. Onun sushi maceralarını ayrıca sayfasında yazacağım)

Eğer seviyorsanız, suşhi yi evde yapabilmek büyük keyif. Düşünsenize her istediğiniz an yapabilirsiniz, o kadar kolaymış ki. Birde dışarda yediğinizle maliyeti karşılaştırısanız , o oooh gel keyfim gel. Ben taktım kafaya bu işi. En basitiyle başladım. İlk deneme de başarılı olunca, güvenim arttı. Şimdi sıra çeşitlemelerde.
Tarifini toparlar toparlamaz yayınlayacağım. Bu arada siz de aklınıza gelen sorular varsa bana iletin, cevaplar için de hazırlanayım.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben İpek'in bu nefis suşilerinden yedim, inanın çin lokantalarındaki kadar nefis. Bayıldım, inşallah birdaha yapar ben de yerim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba
Ben de sushi yapmak istiyorum ama yosun İstanbul'da nerden bulabilirim hiçbir fikrim yok.. Nerelerde satılır bunun malzemeleri yol gösterirseniz sevinirim.

ipek dedi ki...

Merhaba,
Sushi nin en zor bulunan malzemeleri nori(yosun) ve wasabi(Sushi hardalı)
Bu malzemeleri Ankara da Metro Grossmarket ten temin edebiliyorum. Sanırım İstanbuldaki Metro da da bulabilirisniz. Geri kalan soya sosu, pirinç sirkesi, ve zencefil turşusu büyük bütün marketlerde var sanırım. İç mazlemeleri de yine büyük marketlerden alabilirsiniz. Malzemele çeşitlerinin fotoğrafları, ilerki "sushi dersleri 1-2-3" maillerimde var.
Sevgiler, kolay gelsin
İpek

semazen dedi ki...

Merhaba ,
Ben sushi yaparken blogunuzdan faydalandım .Teşekkürler.
Sushi ile ilgili tüm malzemeleri Şaşkınbakkaldaki Yalovalı Kardeşler şarküteriden bulabilirsiniz.
Sushico ne yazık ki malzeme satmakta çok ama çok isteksiz.
Yalovalı Kardeşlerin telefonu 0216 3686902 .

ipek dedi ki...

Selin,
Adres bilgisi için çok teşekkürler. Ankara için bilgi verebiliyordum ama İstanbul için hiç bir yönlendirme yapamıyordum haliyle.
Sushico evlerde sushi yapılmasını pek istemiyor sanırım, satışlar azalır korkusu olsa gerek:) Ankara'da Quick China hem malzemeleri satıyor hem de ders veriyor. ilgilenneler sayfasından detayları alabilir.
Eminim senin sushiler de çok lezzetli olmuşlardır. Eline sağlık.
sevgiler

BetsuraHaru dedi ki...

Ben callifornia ve wasabi yedim çok lezzetli fakat kendm de yapablmem için gerekli malzemeleri bulamıyorum.Hem antalya daym ben orada bulmam imkansz dışardan getrmem gerekiyor sanrm.Ankara da Gourmet & House die mağaza da satılıormş nori,pirinç sirkesi daha da vardr.

ipek dedi ki...

BetsuraHaru ,
bu ara pek çok internet sitesinde (gıda vs satan) sushi malzemesi bulunuyor. hemen hemen tamamını internetten temin edebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Birsey sorucam acaba izmir de nerde sushi satilir yani sushi yapmak icin malzemler

rüya dedi ki...

Ben de İzmir'de suşi malzemelerinin nerede satıldığını arıyordum, ipek'in verdiği "metro grossmarket" bilgisini çok yararlı buldum. En kısa zamanda buradaki metro grossmarkette malzemelrin olup olmadığına bakacağım. Teşekkürler ipek.
Sevgiler
rüya

Unknown dedi ki...

Istanbulda metroda ve carrefourlarda var. balik reyonunun yaninda