Hasta Çorbası
4-6 kişi için
- 6 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1/2 kereviz
- 1 adet çarliston biber
- 1/4 pırasa
- kemikli-kemiksiz istediğiniz kadar tavuk eti (tavuk suyu elde etmek üzere)
- 2 adet domates veya 1 bardak domates konservesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı şehriye (yıldız/arpa/tel vs)
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1/2 demet maydonoz- bağlanmış demet halinde
- limon
- tuz
Yapılışı:
Derince bir tencereye suyu koyun.
Önce tavukları iyice haşlayın (yaklaşık 1/2 saat)
İçine domatesleri rendeleyin.
Bütün soğanı, demet maydanozu ikiye böldüğünüz havucu, doğranmamış kerevizi, bütün haldeki biberi ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar iyice pişirin.
Piştikten sonra demet maydanozu ve tavukları çıkartın. istediğiniz miktarda tavuk etini küçük parçalara ayırarak (didikleyerek) çorbaya geri koyun.
Zeytinyağı, tuz, nane ve şehriyeleri ilave ederek, şehriyeler yumuşayıncaya kadar 10 dakika daha pişirin. Ateşin altını kapayıp şehriyeler iyice şisene kadar dinlendirerek, limonla servis yapın.
Geçmiş olsun.
Not: Bütün halde bıraktığımız soğanı, çorba piştikten sonra üşenmezseniz tel süzgeçten geçirin ve çorbaya ilave edin. Lezzeti arttırıyor.
Servis yapacağınız zaman, bütün haldeki sebzeleri dilerseniz çıkartabilirsiniz.
4 yorum:
Geçmiş olsun canım ufaklık için,acil şifalar diliyorum Rabbimden...SSelam ve sevgiler
Çok teşekkürler serinmavi
geçmiş olsun annelik çok zor hasta olmasalardı belki 5 tane doğurabilirdim inşallah çabuk iyileşir herkese selamlar sevgiler
Azra
Azra cığım çok teşekkürler. Hepimizin çocukları hep sağlıklı olsun, tek dileğim bu. Sevgiler Öpüyorum
İpek
Yorum Gönder