17 Şubat 2007

Hatırla Sevgili

Televizyondaki dizileri seyretme konusunda çok seçiciyim. Çünkü çoğuna son derece sinir oluyorum. Ama bir istisna var ki, "dizi böyle olmalı" dedirtiyor: Hatırla Sevgili.
Melodramlardan hoşlanmasam da çok başarılı bir "dönem canlandırması" yakaladığı için büyük zevkle seyrediyorum.
Dönem filimleri zordur, her türlü detay ince ince dikkatle işlenmelidir, hata affetmez. Bu dizi bu konuda gerçekten başarılı. Kostüm, mekanlar, dönem objeleri, tavırlar-davranışlar hatta ve hatta konuşulan dilin dönemsel özellikleri...En çok da ,eskiden insanların ne kadar daha kibar, ne kadar zarif ve hassas olduklarını hatırlatması açısından önemli. Bu gözle baktınız mı hiç bilmiyorum, ama o zerafet artık yok ne yazık ki.
Ben, kıyısından da olsa insanların daha bir hanımefendi-beyefendi oldukları nezaket dolu o dönemi yakalamış ve hatırlayabiliyor olmaktan çok mutluyum. (Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecekler- adlı kitabın yaşanmış olduğu dönem)
Yakın tarihin çok sorgulanmayan ve üzeri ince bir toz tabakasıyla örtülmüş/örttürülmüş, bir dönemini gün ışığına tekrar kavuşturarak, yeni vicdan muhasebelerinin yapılmasına önayak olması açısından da önemli olduğunu düşünüyorum.
Tomris Giritlioğlu nun imzası olması zaten baştan dizinin kalitesi hakkında bir fikir veriyor.
Bir de müzikler.. Hepsi o kadar güzel ki. Ama bir şarkı vardı ki, duyar duymaz "Bu da ne??" dedim. Hiç bilmediğim bir şarkıydı ve çok beğenmiştim. Neyse ki benim gibi düşünen arkadaşlarım varmış ki, şarkı kısa sürede bana e-maille ulaştı. İşte yukarıdaki videoda o şarkı Buyurun dinleyin:

6 yorum:

Adsız dedi ki...

:)
Merhabaaaa,

Benim de Avrupa Yakasından sonra izlediğim tek Türk dizisi. Gerçi ben o dönemki siyasi olayları v.s. nin olmasını daha hevesle takip ediyordum. Biraz aşk dizisi tadı çıkmaya başladı... AMa dediğiniz gibi dönem dizisi olması ve eskileri hatırlamak insana iyi geliyor.

Benim gibi eskici bir tipin tam da keyif alacağı durum :D

Ben de üstteki şarkıya bayılarak dinliyorum. Ve Ada çekimlerinden çok büyük keyif alıyorum. :)

Halen İstanbul'dayım... Geziyorum, tozuyorum, dostlarla muhabbettin belini çatırdatıyorum :) Yakındır döneceğim.

sımsıcak sevgilerimle...

Sndrfknella dedi ki...

ben şarkıyı limewire'dan indirdim. Blog'umda da "Bugün böyle" yazıma eşlik etti videosu. bir bakın isterseniz,

Sevgiler,

ipek dedi ki...

Adı değişik arkadaşım,
Yazını okumak ve sayfana bakmak istedim ama adını tıkladığımda gelen info da sayfanla ilgili hiçbir şey bulamadım. Nasıl ulaşacağım?

Sndrfknella dedi ki...

Hmmm bir tuhaflık olmuş orada haklısınız

www.eyvahyasotuzbes.blogspot.com

Siz bana kısaca Sinder diyin gitsin :) İlginize ayrıca teşekkür ederim.

Sevgiler,

cekirdeksizuzum dedi ki...

Merhaba,
Blogunuza, internette gezerken burcu-mutfakcamının hatırla sevgili ile ilgili yazısına bıraktığınız yorumdan ulaştım. Ben de Hatırla Sevgilinin müdavimlerindenim ve dizide en çok bu şarkıyı beğeniyorum ama ne yazık ki açamadım ve dinleyemedim.
Bu vesileyle blogunuzu da keşfetmiş oldum. Ellerinize sağlık
Ben de www.cekirdeksizuzum.blogspot.com'dayım. Beklerim...

ipek dedi ki...

Merhaba çekirdeksiz üzüm,
Videoyu açamamanın sebebi onun youtube da yayınlanmış olmasıdır. Youtube a Türkiye den erişim bugün itibarı ile YASAKLANDI!
Birşeyler yapılmazsa yasakçı zihniyet birgün kimbilir neleri de yasaklayarak elimizden alacak.
Üzgünüm
İpek