29 Nisan 2007

Çağlayan'da..

Bugün aklım, kalbim, bütün duygularım İstanbul'da.

Otobüsler dolusu insan dün yola çıktı buradan. Ben de çok istedim, ama olmuyor ne yazık ki.. Bu sefer de ben telefonla arkadaşlarımı arayacağım ve "Anlatın bana!"diyeceğim.
Siz de anlatın olur mu?

Adım gibi eminim; çok daha kalabalık, çok daha güzel, çoşku dolu olacak. İnsanlar birbirlerine gülümseyecek, iyi davranacak. Herkes yanındaki tanımadığına karşı, hiç olmadığı kadar düşünceli, yardımsever ve kibar olacak. Kimse toplantının amacı dışında hareket etmeyecek, sağduyulu olacak. Eminim hiç bir tatsız olay olmayacak, anneler ve çocukları güven içinde orada olacak. Her yerde yalnız ve yalnız kıpkırmızı bayrağımız olacak.
Böyle olacak eminim, çünkü böyle başladı....
Evet eminim çok güzel olacak...

Gidin, yaşayın ve yaşadıklarınızı bize de anlatın lütfen.

12 yorum:

Sanem dedi ki...

Merakla ve ilgiyle bekliyor olacagim, gecen gunden yerlestirdim pankarti sayfama, kendim bisi yapamiyorum, bari bilmeyen olmasin diye. Bu gibi durumlarda uzakta olmak cok moral bozucu..

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

evet tam beklediğimiz gibi oldu ipekcim ,O ne kalabalık öyle o ne insan seli ,teyzeler ,amcalar,gençler,çocuklar,herkes tek vücut ,Cumhuriyeti korumak için burdayız diyor hepsi,nasıl gurur duydum ,bu kadar İnsan bağırıyor ,Ey Recep duy sesimizi,
Türkiye laiktir laik kalacak...
Duy sesimizi AKP hükümeti....
İşte Türk halkı....

Adsız dedi ki...

Evet, ben de bugün Çağlayandaydım.
Çok büyük bir insan seli, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğu, yaşlısı, genci herkes tek bir vücut halinde ' Türkiye laiktir, laik kalacaktır, Ne şeriat ne darbe, laik demokratik Türkiye' diye adeta haykırıyordu.
Hiçbir tatsız olay meydana gelmedi. Herkes birbirine sevgi ve saygı dolu bakışlarla bakıyordu. Çünkü Cumhuriyet tarihinin en büyük mitinginde olmanın bilincini taşıyıp ülkenin geleceğinin şekillenmesinde yer aldıklarını biliyorlardı.
Çoğunluğunu kadınlarımızın oluşturduğu alanlar al bayraklarla donatılmış ülkenin her yanından gelenler 'Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana' pankart ve sloganlarıyla inliyordu.Çok güzel,çok coşkulu bir mitingdi.
Benim dikkatimi çeken pankart ise yanına yaşlı annesini almış eli
nde (belliki kendisinin hazırlamış olduğu)'anamı da aldım, geldim' yazmış olan uzaklardan geldiği izlenimini veren genç bir delikanlıydı.
Biraz uzun oldu ama benim izlenimlerim bunlar. Bakalım başka arkadaşlar neler anlatacak.
Herkese sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.
Işıl Yalçıner

ipek dedi ki...

Sanem gerçekten de uzakta olmak bu gibi durumlarda daha da zor. Umarım televizyonlardan izleme şansın olmuştur, bu kez biraz daha ilgili davrandırlar.
Sevgiler

Perili köşk gidebildiğine gerçekten çok sevindim. Kızları götürebildin mi? Sevgiler

Işıl merhaba,
Ne güzel anlatmışsın coşkuyu, kalemine sağlık.
Orada, o büyülü bütünün bir parçası olduğunu hissedebilmek ne güzel değil mi?
Paylaştığın için çok teşekkürler
Sevgiler

bembi dedi ki...

ben orada değildim ama televizyondan heyecanla izledik :) kıpkırmızı harika bir görünütüydü. birilerini tedirgin ettiğine eminim!! giden herkesin eline ayağına, sağlık!!

Sndrfknella dedi ki...

Ben de oradaydım. Hayatımda yapmış olmaktan dolayı büyük gurur duyduğum şeylerin başında yer alacaktır dün orada olmuş olmak. Ayrıntıları akşam yazmayı düşünüyorum, ama zaten sen nasıl nezih bir insan topluluğu ile beraber olunduğunu Tandoğan'dan gayet iyi biliyorsun.

İstanbul'dan kucak dolusu sevgiler :)

zeyno dedi ki...

İpekcim, orada olmayı çok isteyip de gidemeyenlerdenim:((
Ama kalbim tümüyle oradaydı, muhteşemdi, ekran başında gözlerim dolu dolu izledim. Ne yazık ki sayı saymayı hala öğrenememiş olanlar var.....Ama öğreteceğiz...

Sanem dedi ki...

bugun Turkiye'den bir arkadasim, sanem dedi, hepimiz oradaydik ve sanki hepimiz ayniydik, ayni bir aile gibi, ve sanki o insanlarla bir omur boyu beraber yasayabilirmisim gibi hissettim dedi. Zaten yasiyoruz aslinda, hep beraberiz de onemli olan, bu beraberligin ve inancin hic bitmemesi diye dusunduk, aynen orada bulunan bir teyzenin dedigi gibi, canimi veririm, gene laiklige golge dusurmem !

Ben de hem Turk hem de yabanci basindan doyasiya, dolu dolu seyrettim. Yabanci basinda en cok Turklerin Islamci siyasete tepkileri, endiseleri adi altinda gecti. Kadinlarin cogunlugundan bahsettiler, gurur duydum.

Mutlu Fırın dedi ki...

merhaba, Ankara mitingini televizyondan seyrettiğimde ben de ormalıydım, keske İstanbul'da da olsa demistim. Ve İstanbul'da olacağını duydugum ilk dakika ben de varım dedim. Ne kadar guzel bir kalabalik vardı anlatamam. Bebekler, yaşlılar, gençler, bedensel özürlüler yani herkes ordaydı. Büyük dedem, Atatürk'le beraber meclisi kuran kişilerden biri. Onların bize bıraktığı mirası çocuklarıma, torunlarıma taşımaya and içtim ben! İşte benim içimde taşıdığım bu ruhu, Çağlayan'da bir çok kişinin taşıdığını görünce gurur duydum! Sevgiler. Pınar

ipek dedi ki...

Bembi, bu duyguyu resmetmeye ne dersin? Bence harika yaparsın ve müsadenle biz de sayfalarımıza koyarız.. Var mısın?

Sndr, senin orada olacağından emindim:)
O gücün, o bütünün parçası olmak nasıl da huzur veriyor insana değil mi?
Paylaştığın için yürekten sevgiler.


Zeyno cuğum,
Ben de o coşkuyu tv de seyrederken, sürekli tembihledim Mimi ye.
"Kızım, şu an gördüklerini hiç ama hiç unutma, büyüdüğünde sana anlamını da anlatacağım, ama o güne kadar sakın bu görüntüyü unutma! Bütün bunlar sizler için.."
Hala saymayı istemiyorlar gerçekten bazıları, bırak saymayı, gözlerini açmaya bile tahammülleri yok.

ipek dedi ki...

Sanem gerçekten de çok doğru bir tespit: ordaki insanlar, hepimiz aynıydık.
Yabancı basın bence çok daha açıksözlü ve çok daha objektif davrandı bizim basından. Düne kadar muhalefetin adını anmayan, 14 Nisan Tandoğan mitinginin yapılacağını 3 satır -o da Ankara ekinde-duyuran yerli basın şimdi biraz daha taraf değiştirmiş görünüyor.
Bekir Coşkun un bugünkü yazısı bunu çok iyi anlatıyor.
Sevgiler

Merhaba Pınar, duygularını bu kadar içtenlikle paylaştığın için teşekkürler.
Büyük deden için ne kadar gurur duysan az! Onların emanetini hep birlikte omuzlayacağız.
Sevgiler

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ipekçim ya ne yazık ki gidemedim ne heyecanla gitmiş gibi anlatmışım demi...kızlarımı kime bırakayımda gideyim 8 saatlik yol onlarla da çok zor olurdu.