Bu aralar malum sıcaklardan dolayı fazla yemek yapamayanlardanım ben de.
Bu yüzden de yeni tarifler denemek, şık sunumlarla uğraşmak, dahası, o sıcaktan pişmiş mutfakta vakit geçirmek hiç de içimden gelmiyor. Bir süre, önceden yapıp da yayınlamayı ertlediğim tariflerle idare edeceğim. Bunlardan biri de bu somonlu krepler.
40 gün 40 gece şenlikleri sofrasında yer almışlardı hatırlarsanız.
Bu tarif pek çok kişiye aşinadır aslında, çok bilinir ve yapılır. Ama o toplantıda aldığımız bir ortak karar vardı: Resmi çekilen sofradaki bütün yemeklerin tarifleri de yayınlanmalı, bloglarda tarifsiz hiç bir yemek resmi olmamalı.
Krep hamuru:
yaklaşık 8 adet krep için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1 3/4 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- Labne peynir
- dereotu
- Füme somon dilimleri
- Bütün krep malzemelerini birlikte çırpın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe yardımıyla dökün ve karışımın tavaya iyiyce yayılmasını sağlayın. (mümkün olduğunca ince krepler elde etmeye çalışın)
- Üstünde kabarcıklar oluşmaya başlayınca ters çevirerek diğer tarafını pişirin.
- Kreplerin üzerine ince bir tabaka labne peyniri sürüp, kıyılmış dereotu ilave edin ve somon dilimlerini yerleştirerek sıkıca sarın. (rulo yapılmış şekilde bir süre buzdolabında bekletirseniz sonuç daha güzel olur)
- Ruloları 2cm lik parçalar elde edecek şekilde dilimleyin,
- Dereotu ve kapari çiçekleriyle servis yapın
8 yorum:
evet evet süper bişi, sanıyorum 3-4 tane yemiştim :-) hem sağlıklı hem de besleyici.eline sağlık!
sevgiler
gorki
Nefislerdi... Yapan olsa da yesek. Bugünlerde bende bir tembellik bir tembellik sormayın gitsin...
yaa su somonlu krepi hep duyarimda bir kere daha yapmadim.Somonu ve krepi seven biri olarak yapmak sart oldu .....
Bendede sicak günler icin güzel bir tarif var(YAZ ASKI)bir dene derim. Soguk ve yagmurlu Berlin'den sevgiler yolladim.....
İpek ne güzel senin stokta bekleyen tariflerin var. Benim gibi olmayanlar için kötü oluyor bu isteksizlik durumu :)
Yine nefis bir görüntü. Ellerine sağlık.
Sevgiler,
Görkem ciğim beğenmiş olmana çok sevindim, aslında o günün keyfinden olsa gerek, yediğim/yaptığım herşey ban çok güzel gelmişti:) Şu tatil rehaveti ve sıcaklar gitse de başımızdan, bir toplansak yine...
sevgiler
Devletşah cığım- mini müneccim:)
Galiba herkes aynı durumda, benim de elim kolum kalkmıyor bir türlü. Baksana blogların çoğunda "tık" yok. Eylül gelince nasıl coşarız kimbilir:))
Öpüyorum.
Serap hoşgeldin:) Sayfana bakmaya isterdim ama adındaki link aktif değil.
Eğer somon ve krep ikilisini seviyorsan hiç durma bu tarifi dene. Bayılacaksın. Ruloları kesmeden bir saat kadar dolapta bekletmeyi unutma sakın:) Şimdi sizin oralar böyle sıcak değildir, ocak başında krep yapmak buradaki gibi cinnet geçirtmez, ne güzel:)
Berlin'e sevgiler
Burçin sen de mi?:)
Bizim evdekiler yakında fotosentez yaparak yaşamaya başlayacaklar: salata, salata, ot....Mümkünse pişen hiç birşey olmasın, ocak/fırın yanmasın..
Stokta tarifler var neyse ki, burayı boş bırakmamaya çaılışacağım:)
Sevgiler
Bundan kesin ben de yapicam :))
Evrenbal, harika yapacağından eminim, şimdiden afiyet olsun:)
sevgiler
Selamlaaaar Görünüsüüü harikaa , ama tadina gelince galibaa füme somon balik oluyor :))(balik yemiyorum) ben onu almayayim ama kreplere bayildim . Cok güzel bi de kalinlar ben cok seviyorum krep ama yapamiyorum yani yapiyorum daaaa isteeee, ( olmuyor acikcasi ince oluyor ben kalin seviyorum) ya baskalarinin yaptiklari daha güzel oluyor daha detayli bir tipp püf noktasi varmi krep icin .
Sevgileeer
Yorum Gönder