Baklavalık yufka ile börek yapma furyasına kapılmış bulunmaktayım.
Israrla, bu furyaya sizleri de katmak istiyorum.
Önce malzeme ve yapılışı yazayım ki ne kadar pratik oludğunu görün, sonra notlar kısmında detayları yazıp sizleri ikna edeyim:)
Malzemeler:
yufkalara sürmek için:
üzeri için:
Afiyet olsun
Notlar:
Önce malzeme ve yapılışı yazayım ki ne kadar pratik oludğunu görün, sonra notlar kısmında detayları yazıp sizleri ikna edeyim:)
Malzemeler:
- 1 ufak pırasa
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yaprak lahana,
- 1 adet ufak havuç,
- 1 adet ufak kabak
- 10 adet mantar
- 1 diş sarımsak,
- 1 avuç soya filizi
- 1 paket baklavalık hazır yufka
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 3 yemek kaşığı soya sosu
yufkalara sürmek için:
- 3 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
üzeri için:
- yumurta sarısı ve su karışımı
- Malzemeleri temizleyip incecik doğrayın,
- Tavayı kızdırıp yağ ekleyin.
- Yukarıdaki sırayla bütün sebzeleri ilave ederek sotelemeye başlayın.
- 10 dakika soteledikten sonra soya sosunu ilave ederek kapak kapatın, kısık ateşte 15-20 dakika sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Yufkaları dikkatlice ayırın,
- Aralarına zeytinyağı/su karışımından sürerek 3 kat yufkayı üst üste koyun.
- Yufkaların uzun tarafı boy olacak şekilde, sebze karışımından yerleştirerek rulo şeklinde sarın.
- üzerine yumurta sarısı/su karışımından sürerek fırın kağıdı tepsiye yerleştirin.
- önceden ısıtılmış 175C fırında 15 dakika pişirin.
- Üzeri kızarınca fırından alarak 5 cm lik parçalara kesin.
- Sosa sosu ile servis yapın.
Afiyet olsun
Notlar:
- Sebzeli içle hazırlanarak harika bir "çin böreği" oluyor.
- Peynirli iç için: 250 gr beyaz peynir, maydanoz ve 1 yumurtayı karıştırıp kullanabilirsiniz.
- Ispanaklı iç için: 1 adet soğan 1/2 kg ıspanak 1 diş sarımsak kavurun, bıraktığı suyu süzün.
- Tavuklu, sebzeli tavuklu, kıymalı, vb aklınıza hangi iç geliyorsa öyle hazırlayabilirsiniz, sonuç hep olumlu.
- Kullandığınız yufkanın kalitesi, dolayısıyla markası çok önemli. İncecik olanını tercih edin. Bu yüzden Seğmen marka yufkadan memnun kalmadığımı yazmak zorundayım.
- Yufka aralarına su kullanmayıp sadece sıvıyağ sürebilirsiniz. Lezzeti ve kalorisi elbette artacaktır.
- Börekleri önceden hazırlayıp buzlukta bekletebilirsiniz ama buna aslında pek gerek yok. Zaten (özellikle peynirli içle) hazırlama süresi 10-15 dakika. Son derece pratik bir ikram, üstelik de çabuk pişiyor.
Bunlar da peynirli içle hazırlananlar.
24 yorum:
Suskunluguma bakıpta seni unuttum sanma,
şu dünyada yanımda istedıgım biri varsa oda sensın,
sen uzakta olsanda hep yüreğimde
hep benimlesin unutulmayacak kadar özelsin.............
http://tazenane.blogspot.com
nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler..
ya ama bu yufkalar cok kullanıslı :)
benim gibi baklava ozurlulere birebir:))
gerçekten çok güzel gözüküyorlar, ellerinize sağlık.
burada bu tür yufka var(mış) ama kalitesini test etmedim. aslında yavaş yavaş malzemelere alışmam lazım yoksa Türkiye' ye dönene kadar mantar - yumurta - kabak ve çorba ile besleneceğim!!
:)
tarif için çok teşekkürler.
sevgiler
Harika görünüyor.Her markete gidişimde bakıyorum ama Aydın'da daha hiç baklava yufkasına rastlayamadım maalesef.:((
Sevgiler...
Ben hazırım katılmaya, öyle güzel görünüyorlar ki!
Canim biliyormusun kanada da ben 21 yildir bu yufkayi kullaniyorum ilk zamanlar kanadaya geldigimde her yerde satilmazdi tek yunan carsi sinda yada arap dukkanlarinda olurdu ama bugun her yerde var ve paketi 2 dolar ben daima cok SIK kullanirim.
hatta gecen gun bile baska turden karisik spring roll cin boregi gibi yapmistim ancak blogo koyma vakti buldum..
aslinda bak okadar cok cesit tatlilar yapailiyorki bu hamurdan biraz gezinirsen benim blokta gorurusun..
hatta gecen gun marttha nin sitesinde gordum su kucuk cup kek kaliplarina koydu onlari orda pisirdi daha sonra icersine dere otlu kirmizi biberli peynir hazirladi ve beyaz sarap ile misafirlerine sundu..
diyorum ya okadar deyisik seylr yapabilirisnki sende sasarsin arkadasim bohca baklava yapiyor mesela..her bayramda onun gul sulu ve pecan cevizinden bol tarcinli bohca baklavasina bayiliyorum..
yeterki iste dimi..
ellerine saglik..
Taze nane,
Ne hoş şeyler gönderiyorsun böyle,
sevgiler.
Defne,
Teşekkür ederim.
sevgiler..
Zarpandit,
Hangimiz baklava özürlü değiliz ki??
:)
sevgiyle..
Sevgi,
Ufaktan denemelere başla derim. Bu kadar az çeşitle mutfak çok sıkıcı bir yer olur:))
sevgiler..
Müjde,
Migroslarda olabilir belki. Ama seçme şansın olursa, bahsettiğim markayı ikinci sıraya atabilirsin..
sevgiler
Tijen, teşekkür:)
Katılalım hep beraber.. Sebzelileri cidden çok güzel:)
sevgiyle..
Asya,
Off ne güzel anlatmışsın öyle.. Şu M.Steward ın yaptığı gözümde öyle güzel canlandı ki, her an yapabilirim, aklıma çok yattı.
Hemen sayfana geliyorum diğer tarifleri bulmak için..
teşekkür ve sevgiyle..
Ne guzel bir fikir boyle! Mutlaka denemem lazim. Akil akildan ustundur:) Websiteni cok begendim, favorilerime ekliyorum seni. Seni de bloguma beklerim. Hollandadan selamlar
Düşbahçesi,
Teşekkür ederim.
bakacağım.
sevgiler
Nedense bu baklavalık yufkadan börek bana çok aşina geliyor nedenine gelirsem çünki normal yufka yok:( durum halinde olanla idare etmek zorundayım ellerine salık canım.
çıtır çıtır ve çok lezzetli görünüyor llerine sağlık canım...
mmmmm nefis nefisss :)))))))
eline sağlık
İpekçim sebzelisini yapmaya üşenirim ama peynirlisini mutlaka deneyeceğim. Seninkiler harika görünüyor canım çekti gece gece. Sevgiler...
İpekciğim, geçengün Gülşen teyzende bu yufkanın kayseri ketesi versiyonunu yedim pek güzeldi. Yufkanın arasına mis gibi tereyağında un kavurup koymuş....
paylaşmak istedim. Sevgiler. Noni
Karamel Mutak,
Yeni fark ettim, yurtdışında zaten oldukça populer bir malzeme bu baklavalık yufka:))
Teşekkürler
Kardelen, Gülseren, teşekkür ederim..
Esin,
En pratiği peynirlisi. Bulabilirsen ayvalık loru+kırmızı dolma biber parçaları ile dene..
sevgiyle..
Noni'ciğim,
Gülşen Teyze yaptıysa kesin güzeldir. Ama un/tereyağı vs.. bomba bombaa:)))
Tek kelime ile harika, ellerinize saglik.
Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle..
merhaba besleyıcı bır börek elınıze sağlık
Normal yufkayi bulamayanlar icin, baklavalik yufka ile yapilmis bu tarifler can kurtaran gibi geliyor. "Benim mutfagim" isimli blogda da buna benzer bir tarif var en kisa zamanda deneyecegim. Tesekkurler, ellerinize saglik.
ELLERINIZE SALIK BASARILARINIZ DEVAMININ DILERIM
hmmm enfes görünüyorlar özellikle peynirli olanından ilk fırsatta deneyeceğim :) sevgiler.
Gönül rahatlıgıyla önerebilirim haftasonu iki tepsi yaptım. Mucize bir tarif Pastanelerde satılan böreklerden hiçbir farkı yok dışı cıtır cıtır içi damak zevkinize göre . Müthiş
Aybike,
Geç cevapladığım için özür dilerim.
Beğenine teşekkür ederim.
sevgiler..
Belgüzaranne teşekkürler..
Asuman,
Bu aralar bloglar arasında bu yufka çok popüler. Aklına yatan tarifi hiç tereddüt etmeden dene, sonuç memnuniyet verici
sevgiler..
Azra çok teşekkürler..
Simlikelebek teşekkürler...
Elçin,
Süpersinnn! Pastanede satılanlarla arada çok önemli bir fark var aslında: onlar çok sağlıksız bir tür katıyağ kullanıyorlar, biz se mis gibi zeytinyağı:))
sevgiler...
ipek...
öss'ye girmiş de soruyu yanlış okumuş çocuklar gibiyim, nasıl kızdım kendime bir bilsen :(
1. Bu postu okudum.
2. Resmen sevindirik oldum, bir çin böreği fanı olarak böreği yapmaya karar verdim.
3. Gidip seğmen marka yufka aldım :((
4. Akşama pişirmeden tarife bir kez daha bakayım dedim.
5. Veee bam! "memnun kalmadığım" kısmını yanlış okuduğumu fark ettim :(((
bakalım ne kadar kötü olacak? :D
Bu yufkayla ne yapacağımı soran masum eşime, ballandıra ballandıra çin böreği yapacağımı anlattıktan sonra acaba beni neler bekliyor? :D
Kurtarmak için bi şey yapamaz mıyız senca?
3 yerine 2 kat sersem yufkayı?
Yorum Gönder